sunnuntai 28. lokakuuta 2012

Ylimääräinen tunti

Herättiin tänään Veetin kanssa seiskalta eli ei oikein toiminut meidän idea, että annetaan Veetin valvoa myöhempään, ettei nousisi aikaisin aamulla. Mutta eipä haitannut, itse menin jo yhdentoista maissa nukkumaan, joten takana oli kuitenkin ruhtinaalliset 8h unta ja kellojen siirtämisen vuoksi on koko päivän tuntunut, että tänään on ehtinyt tehdä vaikka mitä. Aamulla tehtiin uutta palapeliä ja vieläkään Veeti ei ole sitä yksin saanut kasaan, joten siinä riittääkin haastetta nyt pidemmäksi aikaa, kuten toivottiinkin.

Tehtiin Veetin kanssa myös porkkanasämpylätaikina isin ollessa vielä unten mailla. Veeti sai osallistua sekoittamalla taikinaa.
Annettiin taikinan kohota ensin ja leivottiin sitten vielä yhdessä sämpylät pellille kohoamaan.
Veetikin pyöräytteli pari sämpylää tai no ei sitä varmaan pyörittelyksi voi kutsua, mutta jonkinlainen lättänä lopputulos oli ja Veeti söi sen omatekoisen ihan itse ruualla. 


Jätettiin uunia vailla olevat sämpylät vielä kohoamaan ja painuttiin pihalle, kun siellä oli niin hyvä ilma. Ensimmäiseksi etsittiin pulkka varastosta ja lähdettiin kävelemään puistoon.
Saatiin isikin jossain vaiheessa puistoon meidän kanssa ja käytiin vielä pienellä kävelyretkellä koko perheen voimin. Veeti olisi halunnut matkustaa vain isin sylissä, niin keksittiin sitten toinen tapa :)


 Ruuaksi tehtiin lasagnea, jonka kaverina tuoretta salaattia ja niitä porkkanasämpylöitä. Jälkkärinä syötiin todella helppotekoista uunijuustoa. Tosin meillä ei ollut kermaa eikä lakkahilloa, joten juustot tarjoiltiin vaniljakastikkeen sekä aprikoosihillon kanssa. Hyvää oli noinkin ;)


Meillä on kyllä ollut melkoinen herkutteluviikonloppu kun on tehty hyvää ruokaa ja eilen Veetin nukkumaanmenon jälkeen katsottiin leffaa ja syötiin juustoja viikunahillon kera... Juustot äitiltä saamani synttärilahjan päällä, jonka näppäränä kävin itse ostamassa ;) Eli Marimekon lautanen. Mulla on muutama niitä räsymattoa Teeman seurana ja ajattelin näitäkin hommata muutamia pikkuhiljaa. Ovat sen verran tyyriitä, että en kyllä raski ostaa kuin sen yhden kerrallaan.


Muuten ollaankin sitten vietetty kunnon rentoutuspäivää. Itse katselin Veetin päikkäreiden aikaan muutaman jakson eri sarjoja koneelta ja mies pelasi pleikkarilla. Veetin heräsi ja halusi heti ottaa oman ohjaimen ja mennä pelaamaan isin kanssa. Oikeastihan Veetillä on vain semmoinen ohjain käytössä, joka ei toimi :) Tässä kunnon "like father like son"-kuva :)Nyt jos jaksais vetäistä lenkkikuteet päälle ja käydä pitkästä aikaa kokeilemassa juoksemista, kun ei vielä ole paukkupakkaset. Vähän aikaa olisi vielä valoisaakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti