maanantai 15. lokakuuta 2012

Peruskauraa

Oon ollut vähän laiskalla päällä tuon valokuvauksen suhteen ja valmista kuvattavaa olisi kun joku muu ottaisi kuvat ja julkaisi ne :) Tässä siis sekalainen setti tämmöistä perusompelua. Muutama vaate tarpeeseen ja muutama ihan ompelun ilosta tehty.

Maastopipo on menossa tuohon seinäntaakse ja leppispiposta taas tuli minipieni! Ei mennyt edes Veetin päähän, kun tuo kangas ei veny. Tarttisko joku pientä pipoa päähän, joka on maksimissaan 40cm? Kangas ehkä luonnossa tummemman sininen. Semmoinen rehellisen kirkas. Ostin tuota kangasta kerran kirpparilta metrin pätkän ja tuo oli eka ompelus siitä. Pipo on kaksinkertaista trikoota eli sisältä samaa leppiskangasta.
Ihanan harmaaviolettisävyinen ruttupipo koossa 54-57cm on myös kierrätyskankaasta ja tähtipipo tuli Veetin paitakankaan jämäpalasta, koko ehkä n.55cm, omaan 57cm päähän mahtui mutta oli melko just ja just sopiva. Nämä saa siis luultavasti etsiä uuden käyttäjän. 


Veetillä on monessa paidassa alkanut hihat jäädä lyhyeksi, vaikka muuten olisivat vielä hyvinkin sopivia. Niinpä tarpeeseen tämä Petronella-kankaasta tehty paita Ottobren Little Lamb-kaavalla. Olisikohan koko ollut 98cm ilman saumanvaroja ja pidennetyllä helmalla sekä hihoilla, niinkuin aina. 


Ensimmäiset joululahjasukat ovat olleet jo jonkin aikaa valmiina, mutta en ole saanut aikaiseksi kuvata näitäkään. Tarkemmat tiedot jätänkin pois, niin ei ole niin helppo arvata, että mihinpäin ovat menossa :)


Testissä on olleet myös Pirkan sitruunauffinssit Omar-kuorrutteella. Omasta mielestä tuo itse muffinssi ei ollut kovin hyvä tai taikina jäi paistuessaan semmoiseksi isorakeiseksi. Ääh, en osaa selittää.


Joskus kesällä ostin Metsolasta ihanan tummaa turkoosia joustista puoli metriä ja vähän aikaa sitten muistin tuon kankaan olemassaolon ja iski paniikki, että jos siitä ei kohta pituudensa puolesta saakaan housuja, niin nämä piti myös ottaa työn alle. Piristeeksi mustalla resorilla kantatut ympyrätaskut. Tietenkään noin tummaa resoria ei varastossa ollut. Joskus olen pienentänyt Saimi-kaavan pienintä itselläni ollutta kokoa niin, että vastasi suunnilleen kokoa 80/86 ja sillä samalla kaavalla tein nämä, mutta lisäsin vain pienet saumanvarat ja mittaa lahkeeseen ja hyvät tuli.

Veeti oli mummun hoidossa viikonlopun ja tämän päivän, joten testattiin tänään näitä housuja, jotka sain vasta viikonloppuna pääteltyä.


Mummu nauratti mallia, että saatiin vähän hymykuviakin.Pari viikkoa sitten tein Veetille lorukortteja ja ne tarvi säilytyspussin, joten semmoisenkin olen tehnyt. Maailman helpoin ompelus tuommoinen pussi. Napinlävet ja pari saumaa. Muutama minuutti aikaa ja voila!
Tuo kiristysjuttu ja ihana neonvihreä nauha mummun varastoista.


Samalla tyylillä itselle uusi käsityöpussukka matkalle mukaan otettavaksi. Tuohonkin löytyi nyöri ja kiristysjuttu mummulta. Kankaana sitä joskus kirpparilta parilla eurolla ostettua Marimekon Purnukka-kangasta. Vihdoin keksin sille käyttöä!


Yksi joululahjakin on valmistumassa tästä, mutta ei siitä vielä sen enempää ;)


Olen viettänyt tässä useamman päivän sairastuvalla, joten huomenna sitten vaihteeksi töihin puurtamaan. Olisipa kohta jo viikonloppu, koska silloin meillä on pitkästä aikaa kaveritapaaminen Kalajoella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti