tiistai 23. lokakuuta 2012

Kalamarkkinoilla

Oltiin Veetin kanssa perjantaina mummulassa Pyhäjoella yötä ja mummun ollessa töissä lauantaina, käytiin me Veetin kanssa Raahessa kirpparilla, kaupoissa ja viimeisenä kalamarkkinoilla! Sää suosi ja oli ihanan aurinkoinen ja lähes tyyni päivä. Veetikin oli yhteistyökykyinen ja suostui olemaan rattaissa koko sen ajan, mitä markkinoilla kiertelimme. Ja ei, en tietenkään lahjonut lasta rattaisiin Muumilakulla...
Kalatuotteiden lisäksi markkinoilta sai myös mm. tuoretta leipää, leivonnaisia, hunajaa, majoneeseja, lakuja ja ilmapalloja eli melko perus markkinakamaa. Nämä vanhempien rouvien virkkaamat hatut olisivat varmasti olleet huomattavasti suurempi menestys, mikäli myyntipaikka olisi kesäiset festarit kalamarkkinoiden sijaan... :)


Pienemmästä hallista haettiin taivaallista Leipäpuun valkosipulimajoneesia sekä muutama kappale nahkiaisia, mun herkkua! Valitettavasti Veetikin tykkää niistä ja joudun nykyään jakamaan omistani myös Veetille. Onneksi mies ei ole vielä tajunnut niiden mahtavuutta...Lopuksi käytiin vielä telttakahviossa kahvilla ja keksillä.  Nahkiaisten ja majoneesin lisäksi ostettiin vielä tuoretta rieskaa, nams!


Kalamarkkinat järjestettiin luonnollisesti satamassa...


Koska Veeti nukahti vasta ehkä varttitunti ennen mummulaa, kävin yksin hieman ajelemassa rantateitä pitkin ja katsomassa merenrannassa. Nappasin muutaman kuvankin rannalla. Kuvissa näkyvä mökki on jakokunnan ja muistelisin, että sitä saa kesäaikaan vuokratakin. Mietinkin, että olisi mukava vuokrata joku viikonloppu tuollaisella paikalla oleva mökki ja nauttia ihanista kesäpäivistä merenrannassa!Eipä tuossa paljoa lähemmäs merta voisi enää mökkiä rakentaa, kun veteen oli muutamia metrejä matkaa...Eilen meillä laulettiin "hevikaraokea", tosin lastenlauluversiona. Tässä kuvia Veetin tyylinäytteestä, biisinä Hämähämähäkki :)

Mulla on ollut taas vaihteeksi ompeluinspis päällä ja koneet on saaneet rötköttää rauhassa keittiössä. Tänään ompelin Veetille uuden yökkärin! Olisin halunnut tehdä semmoiset housut, missä on se takapuolenkohta eri kangasta, mutta kaavat oli kaverilla lainassa, joten piirsin sitten Veetin toisista yökkärihousuista tavalliset, hoikat housut.Yksi lahjaompeluskin on valmistunut. Kivasti piristi muuten niin tyttömäistä tunikaa nuo turkoosit resorit! Kaavana on OB:n little lamb, josta on muokattu tunikamallinen.


Vielä yksi kokeilukuva, kun leikin vähän Picasalla kiireessä. Näemmä tuohon polaroidkuvaan jäi idiootisti tuo tausta näkyviin... Tässä kuitenkin kuva isistä ja pojasta iltatouhujen väsyttämänä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti