lauantai 27. lokakuuta 2012

Lisää pipoista

Tässäpäs nyt muutama sovituskuva niistä itse tehdyistä, vähän paksummista pipoista. Veeti ei ollut eilen kovin yhteistyökykyinen malli, joten nallukka saa toimittaa mallipään virkaa ;)

Ensimmäinen pipo on tarkoitettu kovemmille pakkasille ja vuorena on polarfleece ja päällinen on ruskeata joustista. Molemmissa pipoissa tuo tähti on applikoitu turkoosista joustiksesta. Oli kiva taas pitkästä aikaa applikoida, varsinkin noin helppoa kuvaa :)


Seuraavaksi sovituskuvaa siitä kypärämyssyn mallikappaleesta. Ohjeen saa siis tulostettua ilmaiseksi Ottobren sivuilta. Otin koon 48 ja Veetin pää oli syyskuussa 47cm, joten melko nappiin meni kokovalinta. Laitettiin tämä tänään päälle ja ihan napakan tuntoinen tuosta tuli. Meillä on viime talvelta muutama Tutan 80cm kypärälakki, mutta mun mielestä ne on tosi huonoja ja se kangas lörpähtää tosi nopsaa pesun jälkeen ja sitten se lakki pyörii vaan päässä ja on koko ajan silmillä! Pitäisi olla vissiin vieläkin pienempi koko, mutta kun seuraava koko on sitten se 60cm...


En laittanut resoria tuohon alaosaan, vaan hurautin vain saumurilla ja nyt se näemmä vähän rullaantuu. Pitää kokeilla, että auttaako silitys asiaan millään lailla. Siniset saumurilangatkin ois varmaan ollut ihan pop, jos semmoisia ois ollut...


Pikkupakkasille tein tämän hieman kevennetyn version, jossa päällinen ja vuori molemmat ovat velouria. Jotenkin vaan ei ole kovin siisti tuo alareuna, vaikka mielestäni sen melko suoraan ompelinkin. Pitää ehkä (jos jaksaa) tehdä tikkaus vielä tuohon, että tuo vuori ei puske alta noin pahasti näkyville ja samalla se auttaisi siihen, että kun pipon vetää pois päästä, ei vuorikangas lähtisi liikkeelle tuolta pipon sisältä.


Mittari näytti aamulla -8c, kun lähdettiin kaupungille, joten puettiin ekaa kertaa toppahousut ja takki päälle. Samalla tui testattua tuo takin kokokin, koska yllättäen Veeti ei antanut sitä loppukesästä sovittaa, kun sen ostin :) Housut on Luhtan -50% alella ostettu viime vuonna Kärkkäiselta. Koko on 98cm ja lahje menee vielä reilusti jalan alle ilman kenkää, mutta kengän kanssa olivat jo ihan hyvät. Henkseleiden kiristys riitti just ja just kun kireimmälle veti.


Tuo takki on musta vaan niin kauniin värinen! Ja tuntuu ainakin tosi lämpimältä. Tarkoitus siis oli käydä Kärkkäisen pihalla peräkonttikirppiksellä, mutta liekö kylmä talvisää karkottanut myyjät, joten ei muutaman myyjän takia sitten jaksettu lähteä sinne.


Kärkkäisellä käytiin sisällä ja ostin Veetille uuden palapelin, kun vanhat alkavat olla liian helppoja. Tässä Ti-ti-nallepalapelissa on 40 palaa, joten jospa tässä olisi vähäksi aikaa hommaa.Nyt pienempi mies on päikkäreillä (pitääkin mennä jo kohta herättelemään) ja isompi raksalla puuhommissa, joten mulla on ollut tässä pari tuntia rauhallista omaa aikaa. Jos laittais Veetille välipalaa ja lähtis käymään sen kanssa vaikka pihalla, kun tuolla on pakkanenkin lauhtunut niin nyt tarkenee :)Eilen meillä oli kaverit kylässä, koska netissä kangaskaupat järjestivät yhteistyössä Kankaiden yö-nimisen tapahtuman, jossa isolla joukolla nettikauppoja oli läpi yön kestäviä tarjouksia. Tarkoitus oli siis tuon naispuoleisen kaverin kanssa kliksutella kahdella eri koneella noita kauppoja, että ei varmasti missata mitään huipputarjouksia. Miehet sitten saunoivat ja ottivat muutaman oluen välillä naureskellen meidän idiooteille touhuille. Tuloksena erittäin hauska ilta hyvässä seurassa, mutta ainoastaan yksi metri kangasta ja mustaa resoria :)

1 kommentti:

  1. Ompas kyllä ihanan värinen takki! Mulla oli tarkoitus myös tehdä tuolla OB:n kaavalla kypärämyssyt, mutta laiskuus iski ja nappasin Prismasta mustat kypärämyssyt :D Mulla eilisen illan saldona oli vain metri Käpysen tiikereitä :)

    VastaaPoista