sunnuntai 28. lokakuuta 2012

The avokadopasta

Pitihän se meidänkin testata tätä ilmeisen kuuluisaa avokadopastaa, joka on kuulemma ainakin etelässä aiheuttanut sen, että lehtipersiljat ja Pecorinot on myyty loppuun kaupoista ja kassaneidit tunnistavat ostoksista, että mitä ruokaa asiakas meinaa kokata. Pastan ohje löytyy Safkaa-kirjasta ja kirjan kirjoittaja on kertonut, että on kokannut tämän pastan avulla tien nykyisen vaimonsa sydämeen.

Olin kyllä ihan satavarma, että täältä ei saa mitään Pecorinoja ja lehtipersiljoita kaupasta, mutta kylläpäs noita näytti olevan, kun hetken aikaa tutkiskeli. Vaikeampi oli löytää juusto-osastolta Parmesania kuin Pecorinoa :)
Raaka-aineet ovat aika simppelit ja lähtötilanne näytti tältä (huomaan keittokirjan tilalla käytössä  ollut padi reseptin lukemiseen..):


 

Spagetti vain kattilaan keittymään ja sillä aikaa kastikkeen teon kimppuun.
Valmis kastikesörsseli näyttää tältä ennen pastan lisäystä:


Ja lopputulos taas tältä. Oli muuten sen verran helppo ruoka, että onnistuu tunarimmaltakin kokilta ;)


Lautaselle vielä vähän juuri raastettua Pecorinoa ja Bon apetit!Ja koska tässä vaiheessa kaikki lukijat ovat tietenkin lumoutuneita tuosta todella hyvännäköisestä ja kuuloisesta pastasta ja ovat jo suunnittelemassa menevänsä kauppaan ostamaan aineksia, niin tässäpä teille reseptikin ;)

Avokadopasta
4 annosta
1 val­ko­si­pu­lin­kyn­si hienonnettuna
1/2 chi­lipalkoa (pois­ta sie­me­net) hienonnettuna
1 li­met­in mehu
2 kyp­sää avo­ka­doa kuutioituna
suo­laa
1/4 tl mus­ta­pip­pu­ria
1/2 dl olii­vi­öl­jyä
1/2 rku tuoretta ba­si­li­kaa
1/2 rku leh­ti­per­sil­jaa
30 g (1 dl) raas­tet­tua pe­co­ri­noa
30 g (1 dl) raas­tet­tua par­me­saa­nia (pinnalle)
400–500 g spa­get­tia
Pastan kiehuessa valmista kastike, jonka voit tehdä suoraan tarjoilukulhoon.
Säästä vajaa desi pastan keitinvettä, ja lisää se kastikkeen joukkoon.

Maku oli todella kermainen, vaikka kermaa tähän ei tullut yhtään. Lisäksi positiivinen yllätys oli se, että tuo lehtipersiljan maku ei mitenkään häirinnyt, vaikka persiljasta en muuten tykkääkkään. Maistui semmoiselle ravintolaruualle. Veetikin söi hyvällä ruokahalulla, joten luulen, että tätä tehdään meillä toistekin!

1 kommentti:

  1. Tätä munkin on ollut tarkoitus testata, mutta toistaiseksi en ole saanut aikaiseksi. Oikeastaan johtuu lähinnä siitä kun tuntuu että pitää ostaa niin monenlaista, mikä kaikki ei kuienkaan mene yhteen pasta-annokseen... Mut ehkä tässä joku kerta täytyy kuitenkin testata, kun näyttää ja kuulostaa niin herkulliselta. :)

    VastaaPoista