perjantai 11. toukokuuta 2012

Torstaiompeluja

Meidän asunto lähti tänään myyntiin, joten piti vielä eilinen ilta käyttää ompelemalla, koska jouduin tänään pakkaamaan koneet kaappiin, että saatiin otettua myyntikuvat. Niinpä eilen valmistui Veetille kesäksi huppari ja joustofroteiset housut.

Kaavana hupparissa uusimman Ottobren Panda koossa 92cm ja ilman saumanvaroja. Olisi voinut olla vieläkin kapeampi, jos trikoosta meinaisi tehdä. Kangas on mun äidin jotain ikivanhaa kollegekangasta, joka on pölyttynyt tuolla hyllyllä siitä lähtien, kun lainasin äidin saumuria ompelu-uran alussa :)

Huppari on vuoriton ja ompelin ensimmäisen alavarankin tuonne vetskarin taakse, koska tässä ei ole vuorta. Hupun reunakin on saumaton, sillä huppu ommeltiin kiinni sullomalla koko huppari ensin tuonne hupun sisälle ja ompelemalla tuo sauma ja sen jälkeen se käännettiin hupun vuoreen jätetystä kääntöaukosta. Hyvät ohjeet tämmöisen hupparin ompeluun löydät ihanasta Lillaphantin blogista täältä.


Tämmöinen siitä sitten tuli! Hieman retromeininki tässä...


Käskin Veetin hymyillä kameralle, tässä tulos :)

Tuo Veetin tukka on kyllä kamalan pitkä. Pakko varmaan lähiaikoina Vetää se koneella kesämalliin, kun se töröttää ihmeelliseti joka suuntaan :)

Housut edelleen Saimien kaavalla, mutta lisäsin toisesta kaavasta tuollaiset pikkutaskut tuonne eteen, mutta vyötäröresori veti ne vähän jotenkin kumman näköiseksi. Ja kuva on taas näemmä otettu niin, että housut näyttää aivan eriparilta...


Tässä housut vielä Veetin päällä. Edestäpäin otettuja kuvia on enää todella vaikea saada, joten tyytykää sivukuviin :)


Pakko vielä laittaa kuva tältä aamulta, kun  Veeti katsoi lastenohjelmia melko rennossa asennossa :) Tuo on muuten melkein mun lempparisetti noista Me&I:n vaatteista, mitä meillä on ollut. Eli kilpparipeppuhaalarit ja autobody, jonka ostin kirpparilta joskus. Harvoin täällä onkaan tuon merkin vaatteita kirpparilla :(


2 kommenttia:

  1. Aiiivan ihana huppari! Tuo kangas on jotain todella kaunista! Ja tuo pandan kaava on kyllä mainio. Olen tykästynyt erityisesti noihin hiippahuppuihin :)

    VastaaPoista
  2. Hieno huppari ja oikeesti tosi nätti kangas!

    VastaaPoista