lauantai 5. toukokuuta 2012

Miten te keksitte näitä kivoja otsikoita?

Mun bloggauksen suurin kynnyskivi taitaa olla nuo otsikot. Ois kiva keksiä aina joku naseva otsikko, joka kuitenkin liittyisi tekstiinkin jollain lailla. Itsellä sama postaus saattaa kuitenkin koskea ruuanlaittoa, ompelua, sisustusta, kirpputorilöytöjä ja tuntuu, että on mahdoton keksiä kuvaava otsikko. Tässä on taas yksi sellainen teksti, jossa on monta eri aihetta, joten jätän otsikon sitten tuollaiseksi :) Kuvaapa ainakin tätä kirjoituksen ensimmäistä kappaletta, jos ei muuta...

Eilen kokeilin tehdä uudella ohjeella pizzaa. Tein Kinuskikissan tämän ohjeen mukaan, mutta tein taikinan kokonaisena, koska kuvassa pizza näytti pieneltä. No siitä puolikkaasta olisi saanut kyllä kaksikin pizzaa, sillä näistä tuli melko paksuja! Toinen pizza ohjeen mukaan eli täytteenä vain ranskankermaa, paprikaa, sipulia, metwurstia ja päällä juustoa ja valmiin pizzan päälle tuoretta rucolaa.


Toisen täytteenä yksinkertaisesti tomaattipyrettä, ranskankermaa, tomaattia, mozzarellaa sekä juustoraastetta ja pinnalla tuoretta basilikaa. Kivan erimakuisia niihin mun normipizzoihin verrattuna, kun  maut pysyi selkeinä. Lisäksi pohja maistui erilaiselta ja korvasin muuten pohjasta pari desiä vehnäjauhoja ruisjauhoilla.
Ranskankermaa en ole ennen kokeillut pizzassa ja täytyy sanoa, että toimii! Antaa mukavasti mehevyyttä.


Sain vihdoin myös silitettyä ja kuvattua toisen niistä itselle tekemistäni tunikoista. Kaavana siis uusimman Ottobren Jungle stripes-mekko koossa 170cm. Täytyy viimeistään nyt sanoa, että on ne lehden kaavat TOSI leveitä kun sain melko reilulla kädellä kaventaa tuota mekkoa, vaikka oli puuvillaa kangas ja oma koko on jotain 38/40 välillä normaalisti. Tuntuisi, että lapsen kaavaa ei tarvisi aikuisen ihmisen alkaa kavennella...  Kankaana kauan aikaa sitten ostettua ihanan pehmyttä retropuuvillaa. Kangashamstereista joskus taisin vitosella palan ostaa ja kangasta jäi vielä. Ohjeesta poiketen en tehnyt tähän laskoksia, vaan pelkät rypytykset.

Toisen version tein halvasta neuloksesta ja siitä ehkä kuvaa myöhemmin. Siinä pussitti selkä jotenkin, enkä oikein keksi, että saako sitä kätevästi korjattua.


Käytiin muuten tänään kirjoittamassa talopapereihin nimet alle! Tästä se sitten alkaa. Vielä kun sais nuo pankkien lainatarjoukset niin päästäs sit hommassa eteenpäin. Talo valmistuu viimeisintään helmikuun ekalla viikolla <3

Samalla reissulla käytiin sitten Kärkkäisellä, ruokakaupassa ja kirppareilla. Ostettiin Veetille eka tyyny. Oli melkoisen vaikeaa, kun meidän lakana+peittosetissä tyyny on 35x45cm ja tuntui, että kaikki tyynyt oli 45x55 tai 45x60cm kokoisia. No ostettiin sitten se 40x60 ja siihen irtopäällisiä. En myöskään tiennyt, että lakanoita on olemassa neljää kokoa! On ihan pieni vauvapeitto, sitten tuommoinen mikä Veetillä nyt on eli jotain 85cm leveä muistaakseni, sitten on vielä joku 120x160cm ja sitten vielä aikuisten peitto! Huh... Ja kaikkiin pitäisi ostaa eri lakanat... Niin ja tyynykauppoja vaikeutti se, että niitä oli olemassa vain mallia "niin lättänä, että ei tyynyksi tunnista" tai sitten supermuhkea. Otettiin se supermuhkea, mutta mietityttää, että voiko sitä vielä käyttää.

Missä iässä lapsille otetaan tyyny käyttöön? Tämmöinen me ostettiin, jos joku osais sanoa, että voiko tätä käyttää tuommoisella reilulla puolitoistavuotiaalla. T. tyhmä äiti



Ihastuin muuten samalla näihin Finnlaysonin ihaniin Elefantti-lakanoihin! Mutta arvatkaapa mitä? No niitä on tietenkin aikuisten koossa ja siinä toisiksi isoimmassa koossa, mutta ei meidän peiton koossa... En ala! Keltainen varsinkin olisi ihanan pirteä, vaikka en kyllä jättäisi käyttämättä sinistäkään :) Eikö tuosta toiseksi pienimmästä peittokoosta voisi siirtyä sitten suoraan aikuisen peittoon vai käytetäänkö teillä muilla lapsilla neljää eri peittoa sitä mukaa kun se kasvaa??


Niin ja sitten niihin kirpparilöytöihin. Ostettiin Veetille tuommoinen toimiva Fischer Pricen tietokone, josta kuuluu mm. musiikkia ja sitten voi opetella aakkosia ja ne näkyy tuossa ruudussa ja muuta mukavaa toimintoa. En vielä ehtinyt perehtyä, kun Veeti sillä leikki. Hintaa tällä oli 5e, josta en osaa sanoa, että oliko kallis vai halpa, kun en tiedä mitä tuommoiset maksaa. Pikaisella googletuksella löysin yhden tekstin, jossa hinta oli melkein 50e, mutta kun ei ollut kuvaa niin en ole varma onko täysin sama tuote. Ajattelin, että jos nyt saan sen iPadin takaisin itselleni, kun meillä sitä käyttää nykyään vain Veeti...


Itselle muutamia lankoja. Tuo punasävyinen on puuvilla lankaa tai Novitan Puro Batikkia. Varmaan täysi kerällinen ja hinta 0,3e. Sähkönsiniset villalangat noin Nallen paksuista ja hintaa yhteensä 1,5e.


Miehellekin löytyi kerrankin jotain, nimittäin Jack&Jonesin kauluspaita hintaan 3e. Selässä oli vielä joku teksti/kuviointi.


Tein myös ehkä elämäni nopeimman ompelusuorituksen tänään. Kaksi koristetyynyä ja aikaa meni n. 5 minuuttia. Tyynyt on nimittäin tehty mun vanhoista paneliverhoista, joten tarvi huolitella vain yksi reuna ja ommella kaksi suoraa saumaa yhteen :) Myin nimittäin vanhat koristetyynyt pois, kun kyllästyin niihin ja piti saada jotain tilalle. Kärkkäiseltä ostin sisätyynyt tänään.


Näin siistin kääntöaukon saa valmiina, kun käyttää siinä paneeliverhon toista päätä, joka on valmiiksi taitteella...


 Ja koska nuo kaksi tyynyä olivat orvon näköisiä kahdestaan, löysin niille kaveriksi samankokoisen mustan ja fuksian värisen tyynyn :)




4 kommenttia:

  1. No minä en ainakaan aio käyttää Iirolla tuon nykyisen (120x150cm) peiton jälkeen enää mitään välipeittoja, vaan saa sitte joskus siirtyä aikuisten kokoon. Kyllähän tuo nykyinen menee vielä vuosia...
    Ja on kyllä tosi ärsyttävää kun noita kokoja on niin monia; oon jo kerran ostanu ihan väärän kokosen pussilakanan..
    En yhtään muista missä iässä meillä otettiin tyyny käyttöön, mutta uskoisin että ei siitä nyt voi hirmuisesti haittaa enää Veetin kokoiselle olla.
    Ja isot onnittelut uuden talon johdosta!!!
    -Hanna-

    VastaaPoista
  2. No teillä onkin se "isompi" lasten peitto. Meidän peitto on joku ihme välikoko, jotain 85*120cm tai jotain vastaavaa. Että seuraava ois tuo mikä Iirolla tai aikuisten koko...

    VastaaPoista
  3. Olgalla on ollu tyyny ehkä 1 vee 2 kk ikäisestä. Sellanen littana lasten tyyny. Olga kyllä pyörii niin paljon, ettei juuri tyynyllä pysy... Ja joo, ei meillä todellakaan harrasteta monen kokoisia peittoja vaan siirrytään unipussista suoraan aikuisten kokoon. :)

    VastaaPoista
  4. Ihania juttuja täällä blogissasi! En olekaan tainnut aiemmin käydä täällä, ja kyllä kannatti tulla. Ompelut on itsellä jäänyt vähän vähemmälle ja täältä saa inspiraatiota. :)

    VastaaPoista