sunnuntai 6. toukokuuta 2012

Ompeluita tarpeeseen

Meillä Veeti nukkuu edelleen semmoisia kahden ja kolmen tunnin päiväunia, joskus jopa neljä tuntia putkeen! Siksi tuota ompeluaikaa on viikonloppuisin yleensä ihan kiitettävästi. Tuossa ajassa ehtii saada jo jotain aikaiseksikin. Siirsin taas katseen vähän eteenpäin ja ompelin kesävaatteita Veetille. Meillä ei ole ostettuna yhtään t-paitaa ja muutamat housut menee vielä viime kesältä kun kääntää lahkeet sortsimalliksi. Yhdet sortsit on ostettu henkkamaukalta.

Siksipä pitääkin surautella kesävaatteita ja ohuempia housuja velourien tilalle. Ne taitavat olla kesällä melko hiostavat. Tarpeeseen tuli myös tuommoinen tavallinen pipo, joka mahtuu pyöräilykypärän alle. Hoksasin perjantaina pyöräilemään lähtiessä, että Veetin kaikki pipot ovat joko neliöitä tai lörppämalleja, eivätkä ne oikein istu kypärän alle.


Tämä todella nopea peruspipo on tehty Pikku Piltin ohjeella, joka löytyy täältä. Ensimmäinen testaus tuolla ohjeella ja oli kyllä näppärä. Näitä tulee varmasti tehtyä joskus lisää. Pipo on yksinkertaista trikoota ja taitettu vähän paksummin kaksinkerroin tuohon korvanpäälle ja ihan siksakilla vetäisin taitteen kiinni. Aikaa kului ehkä viitisen minuuttia :)

Lisäksi tein kaapista löytyneestä kollaripalasta caprit ja lisäsin kalastavasta karhusta tuommoisen ympyrätaskun toiselle puolelle vähän piristämään. Huomasin samalla, että mun turkoosit resorit alkaa uhkaavasti loppua, eikä paikallisessa Löytöpalassakaan ollut kivan väristä! Netistä on mun mielestä niin vaikea tilata resoreita, kun ei voi oikein tarkasti sanoa, että minkä väristä se sitten luonnossa on...


Veeti on just herännyt päikkäreiltä, siksi tutti :) Saapa nähdä miten tuosta tutista eroon pääseminen sujuu. Ajateltiin omalla kesälomalla vieroittaa Veeti siitä, koska nyt pitää kuitenkin ennen kuutta herätä aamulla ja voi olla silmät vähän ristissä, jos pitää alkaa öisin heräilemaan. Ennen Veeti ei välittänyt yhtään tutista ja sitä syödään edelleenkin vain päikkäreillä ja yöllä. Nyt on kuitenkin alkanut tulla semmoinen vaihe, että hoetaan sitä tuttia ja sen pitäisi olla koko ajan suussa!


Kaavana housuihin käytin ihan Saimia, mutta lyhennetyillä lahkeilla.


Tarkoitus oli myös tehdä joku kiva teeppari applikoinnilla, mutta sopivanvärinen lanka loppui, niin teinpäs sitten vähän erilaisen. Tuo Petronella kangas on marinoitunut kuukausia kaapissa. Se oli semmoista "pakko saada"-kangasta ja sitten en kuitenkaan ole osannut tehdä siitä mitään :| Nyt siitä tuli sitten teepaita pilvihihoilla. Jäljelle jäi vielä melko paljon :) Pitäisi ostaa valkoruskeaa raitakangasta niin siitä saisi kivat hihat pitkähihaiseen tuommoiseen. Kaavana Papana lyhennetyillä hihoilla.


Tässäpä vielä yhteiskuva, kun housuista ei saanut sovituskuvaa edestäpäin.


Kaapin perukoilta löytyi myös yksi kestokassi, jonka kääntöaukkoja en ilmeisesti viime kesänä ollut jaksanut ommella, joten teinpäs tämänkin loppuun :)

Kesken ompelun alkoi ärsyttämään se, että mun kaikki pienemmät kangaspalaset lojuu epämääräisissä pusseissa kaapin perukoilla, joten piti samantien rynnätä Kärkkäiselle ostamaan muutama säilytyslaatikko noille tilkuille ja resoreille. Ylähyllylle mahtuu YHTEEN laatikkoon mun joustavat kankaat ja yhteen sitten muut. Tuossa alemmalla hyllyllä säilytän koneita ja nyt siinä on omat laatikot myös resoreille, applikointitilkuille, kuviollisille tilkuille sekä pipopaloille :) Pipopalat on niitä vähän isompia kangaspaloja, joista ei saa vaatetta, mutta kuitenkin edes pipon...Lisäksi laitoin mun langat tuohon mummun vanhaan peltirasiaan, niin saa liikuteltua niitä kaapista kätevästi. Nyt niitä on vähän siellä sun täällä. Vitsit, että odotan sitä että saan melkein oman ompeluhuoneen kun talo valmistuu! Vaikka onhan se samalla myös työhuone ja vierashuone, mutta silti. Jos joku on kesken niin voi vain lyödä ovet kiinni ja jättää sotkun hetkeksi sinne.


Perheen miesväki lähti pelaamaan frisbeegolffia ja tässä ois vielä hetki omaa aikaa, mutta menin tyhmä siivoamaan kankaat pois. Jos piirtelis vaikka muutaman kaavan ja pesis pyykkiä :)

1 kommentti: