sunnuntai 25. maaliskuuta 2012

Viikonloppu mummulassa

Tämä viikonloppu vietettiin Pyhäjoen mummolassa, jonne ajeltiin perjantaina miehen töiden jälkeen. Perjantaina ei ehditty sen kummemmin mitään erikoista tehdä, kuin olla vaan ja Veeti sai touhuta mummun kanssa. Kyllä ne nuo pienet kiintyy noihin mummoihin kovasti. Käytiin nimittäin tullessa Pyhäjoella kaupassa ja mummu sattui kauppaan samaan aikaan. Tai me oltiin jo kassalla maksamassa, kun mummu tuli. No eihän me voitu mennä edeltä mummulle, kun Veeti alkoi kamalasti itkemään, kun mummu meni kauppaan. Piti sitten tehdä uusi kierros mummun kanssa ja vielä siinä vaiheessakin meinasi alahuuli alkaa väpättämään, kun laitettiin Veeti autoon ja mummu meni pyörällä.

Lauantaina vierailtiin kavereiden luona, jossa oli myös toiselta paikkakunnalta kaveri miehineen ja miehen lapsi myös. Kyläpaikassa on kaksi tyttöä, toinen on 10kk ja toinen Veetiä vuoden vanhempi. Veeti painui heti leikkimään tyttöjen leluilla, mutta kesti kyllä pitkän tovin, että vanhempi tyttö uskalsi isin sylistä pois leikkimään :) Kiva oli käydä, harmi vaan kun piti lähteä melko aikaisin Veetin päikkäreiden takia.

Iltapäivällä käytiin mummun ja papan kanssa Raahessa Kiinalaisessa syömässä ja voi että oli taas hyvä buffet!Raahen Hai long sijaitsee Raahen korkeimman talon ylimmässä kerroksessa ja sieltä on kivat näkymät alas. Jouduttiin istumaan tuonne kaupungin puolelle, toiselta puolelta olisi saanut ihailla merimaisemia!
Veetillä oli omat viinirypäleet mukana, mutta annettiin omalta lautaselta sitten vähän ruokaa Veetillekin ja hyvin upposi. Lasten buffet olisi ilmeisesti maksanut 4e, mutta ei kyllä maksettu. Miten te muut tuollaiset alle kaksivuotiaiden perheet toimitte ravintoloissa? Maksatteko tuommoiselle lapselle 4e buffetista, josta lapsi syö muutaman possunpalasen ja kurkun? Itsestä tuntui vähän kalliilta hinnalta tuon ikäiselle... Ajateltiin, että kyllä ne tarjoilijat sitten huomauttavat, jos Veetin ruuastakin pitää maksaa. Mutta eipä tuolla kukaan mitään sanonut, joten jätettiin maksamatta... Viereiseen pöytään tuli lapsiperhe ja heillä oli suunnilleen Veetin ikäinen tyttö ja he ilmoittivat tarjoilijoille, että lapset syövät myös buffetin.Varsinkin tuommoinen makeakuorrutteinen possu oli Veetin mieleen. Kuvat puhelimella otettu ja vähän epäselviä...


Tämä kuva on paikan näköalahissistä! Korkeanpaikankammoisena vähän hirvittää aina tuo hissimatka...

Tänään käytiin rattailla mun vaarilla kylässä. Veeti ja vaari harjoitteli vaihteeksi haitarilla soittoa :)

"Tämä on niin kiva laite tämä haitari, tässä on paaaljon kivoja nappeja, joita saa painella! Ja jos isovaari vähän avittaa, niin tästä kuuluu äänikin, kun painelen näítä!"


Yksi Veetin lempparijutuista isovaarilla on myös kiikkutuoli. Siihen pitää aina kiivetä ja sanoa, että kiikaakiikaa. Muutaman kiikkukerran jälkeen mummu pitää kädestä kiinni ja Veeti hyppää vauhdista tuolista pois... Tätä sitten toistetaan lukemattomia kertoja.
Veeti järjestää isovaarin dvd:t myös aina uuteen järkkään. Tässä niitä viedään telkkaritason alta vaarille ja sieltä takaisin omalle paikoilleen :)

Äsken tultiin kotiin ja huomenna sitten paluu arkeen ja töihin. Huomiseksi pitää vielä tehdä ruokaa ja loppuilta sitten laiskotellaan ja katotaan idolssia. Miten muiden viikonloput meni?

3 kommenttia:

  1. Me otetaan kyllä tätä nykyä Olgallekin ravintolassa oma ruoka - silloin harvoin kun missään käydään - parhaita on tietty sellaset buffetit, missä alle 3-vuotiaat menee ilmaseks tms. Neiti kyllä syö ihan kunnon satseja ruokaa - tai ainakin viskoo ympäriinsä.

    VastaaPoista
  2. Musta tuntu vaan jotenkin tyhmältä maksaa kolmasosa aikuisen hinnasta tuommoiselle, joka söi siellä omien eväiden lisäksi sen muutaman possunpalan ja ehkä yhden kevätkääryleen :) Ajattelin, että kyllähän ne tarjoilijat näki että meillä on lapsi ja sanovat kyllä sitten, että lapsikin maksaa tai jotain. En oo kyllä varma edes siitä, että oliko siinä jotain ikärajaa, kaveri vaan muisteli, että se ois 4e lapsilta. Täällä Ylivieskan kiinalaisessa on hyvä, kun tarttee maksaa ikävuosista, eli Veetin ruoka maksais euron, se on jo ihan ok hinta buffetista lapselle :)

    VastaaPoista
  3. täällä jyväskylässäkin taitaa olla joku 2 tai 3v ikäraja lapsen maksulliseen ruokaan. ja joissakin lounaspaikoissa on 1e/ ikävuosi. tosin laurille on jo jonkun aikaa otettu oma annos, söipä se siitä minkä verran tahansa. se on kuitenkin osa ravintolassa käymisen elämystä lapselle, kun niin harvoin ravintolassa syödään. veera syö aikuisen lautaselta jotakin ja sitten omia eväitään, eikä sille vielä ole edes tajuttu kysellä, että pitäskö jotain maksaa. mutta kieltämättä joku 7-10e ranskalaisista ja lihapullista on riistohinta lastenannoksesta.

    VastaaPoista