keskiviikko 13. huhtikuuta 2011

Viimeinen joululahja

Sain viime viikolla viimeisen joululahjani, vain "vähän" myöhässä. Nimittäin sen sormuksen, mistä aikaisemmin oli varmaankin puhetta. Mutta kertauksen vuoksi; mies osti minulle joululahjaksi/Veetin syntymän kunniaksi timanttisormuksen. Kranttu kun olen, niin sormus meni vaihtoon kun ei ollut mieleinen. Nämä kolme kuukautta ollaan sitten yritetty metsästää sormusta sen alkuperäisen tilalle. Sormuksen idea yhdestä kivestä tulisi kuitenkin säilyä, koska tuo yksi kivi kuvastaa Veetiä. Minulle oli heti selvää, että yksinkertainen puolipyöreä sormus yhdellä pyöreällä kivellä. Jostain syystä kukaan ei ollut tätä sormusta valmistanut mallistoonsa. Paitsi Kalevalakoru, mutta se oli ihan törkeän kallis. Niinpä lopulta Kecklundin seppä toteutti meille tuon sormuksen huomattavasti huokeampaan hintaan kuin tuo Kalevalakoru. Ja se on juuri sitä mitä halusinkin, täydellinen!  Anteeksi huono kuva, en osaa ottaa lähikuvia noin pienistä esineistä :) Runko on palladiumia (sopii laiskalle toisin kuin valkokulta, jota pitää käyttää rodinoitavana) ja keskellä yksi timantti. Yksinkertaisen kaunis.


Viime postauksesta on aikaa, joten laitellaanpas tähän sitten kuulumisia pidemmältä aikaa. Viime viikolla meillä oli pystyssä vauvanruokatehdas. Keitin Veetille ison satsin bolognesea pakasteeseen. Tällä viikolla olisi tarkoitus tehdä jotain kalapataa vaihtelun vuoksi. Veeti syö kerralla sellaisen ison 200g purkin ruokaa, joka maksaa kuitenkin toista euroa. Itse tekemällä säästää selvää rahaa, varsinkin jos viitsii käyttää pakasteita. Niistä löytyy valmiiksi helppoja sekoituksia, joista saa ruokaa vaan keittämällä ja soseuttamalla ja lisäämällä vaikka vähän lihaa sekaan. Lisäksi ärsyttää nuo kaupan ruuat, jotka on soseutettu niin pieneksi, että ei yhtään sattumaa jää ruokaan. Ja kuitenkin lapsen pitäisi jossain vaiheessa oppia syömään samaa ruokaa meidän kanssa. Veetiä ei oikeastaan koskaan paakut ruuassa ole yököttäneet, niin siksi kivempi tehdä itse ruokaa, johon jää vähän sitä karheuttakin. Tässä saalis kattilallisesta bolognesea.

Bologneseen siis keitettiin seuraavat ainekset:
jauheliha
spagetti
paprika
kesäkurpitsa
tomaatti
porkkana

lisäksi oreganoa, pizzamaustetta ja mustapippuria. 
Kaikki pehmeäksi ja sitten soseutus jollakin laitteella, mikä kotoa löytyy.
Hyvää tuli, voisin syödä itsekin suolan kanssa :)
Maanantaina otettiin ensimmäistä kertaa käyttöön myös syöttötuoli. Meillä on tuommoinen tumman ruskea Brion syöttötuoli. Samantyylinen kuin Tripp trapp, mutta halvempi malli. Sopii niin kivasti meidän keittiön sisustukseen ja miellyttää muutenkin silmää. Lisäksi saatiin se uutena todella edullisesti kirpparilta. Hintaa taisi olla jotain 50e luokkaa ja se sisälsi myös tuon turvakaaren. Uutena näytti tuon kaaren kanssa maksavan 169e, että aika hyvä säästö tuli tuossa. Sattui olemaan jossain lastentarvikeliikkeen poistopöydässä ja oli pieni säilytysvaurio, eli tuossa jalkojen alla olevassa levyssä on pieni halkeama maalissa. Ei menoa haittaa!

Meillä siis tämä tuoli


Syöttäminen sitterissä on ollut jo jonkin aikaa työn ja tuskan takana kun Veeti yrittää punnata itseään istumaan siinä ja lopputulos on sellainen linkkuasento, jossa on ihan mahdotonta saada sitä ruokaa suuhun. Päätettiin siis kokeilla yhdellä ruualla päivässä näin aluksi tuota syöttötuolia ja hyvinhän se Veeti siinä pysyy ilman mitään toppauksiakaan. Tavallinen pehmuste tuolista löytyy. Ei vaan malta olla siinäkään paikoillaan.

Kesken syönnin meillä:
kurotellaan eteenpäin
kurotellaan sivuille
pyöritetään päätä
katsellaan kattoon
tartutaan lusikasta kiinni
singotaan ruoka lusikasta lattialle/kattoon/seinään
tungetaan käsi yhtä aikaa lusikan ja ruuan kanssa suuhun

Tämä kaikki tuo omat haasteensa ruokailuun, mutta on se silti helpompaa tuon tuolin kanssa kuin sitterissä. 

Meillä harjoitellaan myös sormiruokailua.

Ensin keskitytään bataatinpaloihin ja siirrellään niitä lautaselta pöydälle.

Osa päätyy hienosti jo suuhunkin.

Hymy päällä, kun ruoka osui lopulta suuhun!
Kevään tulo on herättänyt sisäisen kaappien raivaajan ja kävin eilen meidän pipohyllyjä läpi ja siirsin talviteloille talvikamppeita. Lisäksi ostin noita tyhjiöpusseja, mitä telkkarin tv-shopit on mainostaneet jo yli kymmenen vuotta. Ei vaan koskaan aikaisemmin ole tullut ostettua noita. Voin silti suositella lämpimästi! Ostin kokeeksi yhden puvuille ja paidoille tarkoitetun. Hintaa jotain 7-8e kieppeillä muistaakseni. Yhteen pussiin sain mahdutettua mun untuvatakin, pitkän toppatakin, villakangastakin ja miehen toppatakin. Sitten vaan sivusta pussi kiinni ja imurilla ilmat pois. Jäljelle jäi piene ohut pussi! Meillä ei ole vaatehuonetta niin noiden talvivaatteiden säilytys on aina ollut vähän ogelmallista. Mutta nyt on ratkaisu siihenkin. Odottamassa on vielä toinen pussi vieraspetivaatteita varten.


Tässä on lähtötilanne. Neljä takkia, korkeutta varmaan se 30cm ainakin!


Lopputuloksena erittäin ohut ja litteä pussi! Kestää pakkastakin -30 astetta niin vietiin ulkovarastoon säilytykseen nämä. Eikä tartu kosteus ja hajut kun ovat tyhjiöpakattuina.

Huomenna meillä on äitiryhmän tapaaminen täällä meillä ja leivoin sen kunniaksi höyhenenkevyttä sitruunajuustokakkua. Laitan kuvia ja reseptejä kun koristelen kakun huomenna. Kiva nähdä taas muita äitejä lapsineen, kun edellisestä kerrasta onkin taas hurahtanut aikaa. Vaikka onhan se melkoista hulinaa kun vajaa kymmenen äitiä lapsineen pyörii täällä meidän melko pienessä olkkarissa. Mutta sopu sijaa antaa, vai? :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti