perjantai 15. huhtikuuta 2011

Pizzaperj... eikun salaattiperjantai!

Tästä tuleekin ruoka-aiheinen päivitys. Meillä oli tänään salaattiperjantai ja tein kaverin hyväksi havaitulla ohjeella pekoni-kaalisalaattia. Kuulostaa kamalan rasvaiselta, mutta todellisuudessa pekoni on salaatin ainut rasvainen osa, koska majoneesikin oli rasvatonta (vain 55kcal/100g!!!).  Ei kaipaa edes mitään mausteita, sillä pekoni tuo suolaisuutta salaattiin. Normaalisti en tykkää ollenkaan mistään kaaleista ja silti tämä salaatti on yksi parhaita, mitä oon koskaan tehnyt :)


Salaattin tulee seuraavia aineksi:
parsakaalia
kukkakaalia
punasipulia
viinirypäleitä
pekonia
majoneesia

Ainoastaan pekoni paistetaan, mutta ainekset sotketaan sekaisin ja
kaikkea voi laittaa haluamansa määrän. Todella nopeaa!


Eilen meillä oli äitipiirin treffit täällä meillä ja olihan sitä taas vilinää vilskettä. Mutta todella kiva päivä ja päivä hurahtikin tosi nopsaa! Paikalle pääsi kaikki kahta lukuunottamatta, eli yhteensä meitä oli 7 aikuista ja 6 lasta kun yksi lapsi oli flunssaisena kotona. Todella vaikeaa nykyään saada kaikkia paikalle samaan aikaan kun yksi on harjottelussa ja kaksi on jo työelämässä. Mutta onneksi edes jollain porukalla päästään kokoontumaan aina silloin tällöin niin saa vähän vaihtelua näihin päiviin.

Tarjottavaksi leivoin kinuskikissan ohjeella tehtyä höyhenenkevyttä sitruunajuustokakkua. Näin kesää kohden kun mennään niin moni tuppaa laihduttamaan ja pääsemään siihen kuuluisaan kesäkuntoon. Minut itse mukaanlukien. Sitä vaan joka vuosi huomaa aivan liian myöhään, että kesä on ihan kohta ja sitten on enää mahdotonta päästä itselle asettamiin tavoitteisiin. No jospa tässä vähän ehtisi hoikistua, että saisi vihdoin käyttää kaikkia ennen Veetin syntymää käyttämiäni vaatteita :)

Kakku jäi hieman löysäksi, kun huomasin kakun valmistumisen jälkeen, että yksi liivatelehti olikin jäänyt siihen kulhoon, missä liotin niitä... Muuten todella hyvän makuinen ja mukavan raikas kakku. Ei uskoisi, että on noinkin kevyt. Ja tykkäsin tuosta pohjasta enemmän mitä tavallisesta rasva-digestivepohjasta. Tuossa siis rasvan korvasin mangopiltillä. Ja tuon jugurtin vaihdoin mango-sitrusjugurttiin ja se sopikin tosi hyvin, kun pohjassa oli mangoa ja itse kakussa sitruunaa. Tätä taidan tehdä pääsiäisenäkin!Kuvat jäi hieman suttuiseksi, pahoittelen! Kirpputoritavaroitakin olisi tuolla bloggaamatta, joten ehkä huomenna... Tai ylihuomenna... :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti