lauantai 23. huhtikuuta 2011

Pääsiäispupu, juhannusruusu....

Torstaina lähdettiin viettään pääsiäisen alkupuoliskoa miehen kotiin kiuruvedelle ja juhlistamaan samalla 50 vuotta täyttävää anoppia. Miehen veli perheineen majoittui myös anopin luokse niin Veeti näki samalla myös Lauri serkkua. Saivatpa serkukset ensimmäisen riitansakin lelusta aikaiseksi! Lauri soitteli lattialla kellopelilla, kun Veeti olisi halunnut soittaa myös. Lauri veti kellopeliä aina kauemmaksi ja Veeti ryömi hirveää kyytiä perässä. Lopulta Lauri vei kellopelin muualle, niin Veeti puhkesi kamalaan itkuun! Voi kamaluus mitä meininkiä on kohta tiedossa, kun Veeti vielä vähän tuosta kasvaa ja kun Laurille syntyy vielä toinen sisarus kesäkuussa. Sitten on kolme serkusta riitelemässä samoista leluista :)

Niin Veeti tosiaan oppi ryömimään tuolla Kiuruveden mummulassa kunnolla eteenpäin. Tähän mennessä on muutamia kertoja ryöminyt kohti pleikkaria, mutta mummulassa löytyi kunnolla tekniikka ja vauhti. Samalla lailla kun aikaisemmin samassa paikassa opittiin kääntymään selältä mahalleen.

Tulihan tuolla myös käytyä pari kertaa kävelemässä ja otettiin kamerakin mukaan, jos löytyisi jotain kivaa kuvattavaa.Pasi ja "pääsiäispupu" :) Näistä teetetään sitten ens vuonna pääsiäiskortit! No jospa ei nyt sentään...  Miksei muuten betonipossut ole aina noin kivan näköisiä pupusia?


 Käytiin myös kuvailemassa ihanalla kaarisillalla. Aurinko killotti silmään, niin naama näyttää ihan vinksahtaneelta :) Onneksi ei ole kovin lähikuva...

 Sulanut Kiurujärvi

 Meijeri


Koivukuja

Veneet vielä talviteloilla

Muutama muuttolintukin nähtiin!
 Muutama käsityökin valmistui pääsiäisviikolla. Sain vihdoin valmiiksi iät ja ajat kesken olleet Veetin haalarit! Eli siis resorit puuttuneet toista kuukautta... Nyt oli lahjemitta mennyt jo niin lyhyeksi, että sai tehdä melko pitkät resorit! Ensimmäiset haalarit, joten paremminkin olisi voinut onnistua ja en niin kamalasti enää tykkää tuosta applikoinnistakaan, mutta onneksi tuli testattua halvalla Eurokankaan velourilla. En vieläkään ole keksinyt, että miten pyöreitä muotoja applikoidaan siististi. Että pitäisikö kääntää samalla kun ompelee eteenpäin vai nostaa välillä paininjalkaa ja kääntää kangasta vai miten, että saisi nätin lopputuloksen. Lahkeet ei ole oikeasti noin erimittaiset, ovat vaan jotenkin huonosti päällä :)


Virkattu mattokin valmistui torstaina ennen lähtöä! Kiva siitä tuli, mutta mietin, että tuliko kuitenkin liian iso meidän käytävään, kun näitä on tarkoitus tulla kaksi peräkkäin. Tekemisessä meni vain kaksi päivää. Maton nimi on Juhannusruusu ja ohje löytyy myös tuolla nimellä googlella. Laiska kun olen, niin jätän teille googlettamisen ilon linkin sijasta :)


Tässä näkyy vähän mittasuhdetta, kun  takana on keittiön oviaukko. Laatat taitaa olla kokoa 30x30 jos oikein muistan. Reilu metri on maton halkaisija. Matto jäi vähän mutkaiseksi ja jos joku fiksumpi osaa sanoa, että pitäiskö tuo pingoittaa vai silittää vai mitä sille pitäisi tehdä, että sen saisi tasaiseksi!

Veetin huoneen Aappa-verhtokin sain ommeltua. Leveytenä tuollainen ei paneeli eikä tavallinen verho :) Kangasta on nyt jäljellä vielä pussilakanan toinen puolisko sekä tyynyliina. Voi olla että päällystän rahin sillä isommalla palalla ja teen jonkun yöpukupussin tai vastaavan siitä tyynyliinasta.


Lopppukommenttina sellainen, että Veeti otti tänään ensimmäiset konttausaskeleet isovaarin luona! Samassa paikassa missä hymyili ensimmäisen kerran. Oltiin näyttämässä vaarille, miten hienosti Veeti on oppinut parissa päivässä ryömimään, niin Veeti päättikin mennä eteenpäin konttaamalla! :) Ihan selvästi konttasi useita askelia! Saa nyt nähdä, että alkaako liikkumaan niin vai onko konttaaminen kivempaa kun pääsee eteenpäin eikä enää pelkästään taaksepäin :)

1 kommentti:

  1. voi miten kiva matto! ite ainakin ruukaan pyöreitä kohtia applikoitaessa nostaa paininjalkaa ja kääntää kangasta. sitä vain täytyy tehdä toooosi usein ja ihan pikkiriikkisen kerrallaan, eli maltti on valttia siinä hommassa. ja mitä useammin jaksaa sitä paininjalkaa nostella niin sen parempi lopputulos

    VastaaPoista