maanantai 4. huhtikuuta 2011

Hankintoja jemmaan

Eilen Veetin mummu ja pappa kävivät kylässä samalla kun kävivät tutustumassa Kärkkäisen sikapäivien tarjontaan. Meidän perhe lähti myös mukaan, sillä päivän tarjouksena kaikki Tutan vaatteet olivat -30%. Ajattelin katsoa Veetille jotain isompia vaatteita kun tämän hetkisiä bodeja on melko iso pino... Ostin sitten yhden bodyn kokoa 92cm ja mummu osti Veetille velourhaalarin, joka oli kokoa 80cm. Näissä Tutankin vaatteissa näyttää heittävän koot melko paljon, nimittäin jo 86cm vastaava haalari oli ihan tajuttoman ison kokoinen ja kuitenkin sitten bodeissa koossa 92cm ja 86cm ei ollut kuin sentin kokoero. Siksi otin varalta tuon isomman. Nämä vaatteet menevät odottamaan ensi syksyä.


Lisäksi ostin myös kypärälakin koossa 80cm, joka sopii yhteen Veetin Kimperin kevätpipon kanssa. Aikaisemmin on ollut aina jemmassa seuraavan koon vaatteita ja nyt Veetillä on käytössä oikeastaan melkein kaikki vaatteet, mitä on isompina ostettu. Ennen sai vaihtaa kerralla pienestä koosta isompaan kun vaatteita oli varastossa, mutta suurimmat vaatteet ovat olleen kokoa 80cm ja menevät jo nyt päälle. Kesävaatteita ei täällä ainakaan vielä ole ollut kaupoissa, joten lyhythihaisia bodeja meillä ei ole vielä yhtään. Voisi myös selata vähän huutista.

Veetin Kiuruveden mummu toi viime kyläilyllään Veetille aivan ihanan Maxomorran autopuvun. Tämä on mallia yöpuku, mutta taidan ottaa sen päiväkäyttöön, on ihan liian ihana säästettäväksi vain öiksi sänkyyn :) Merkki oli minulle outo ja pieni googlettaminen osoitti, että merkiltä löytyy  paljon muutakin ihanaa vaatetta ja vielä ihan ok hintaan.Meidän pikkumiehellä oli eilen ensimmäiset nimpparit ja mummu toikin nimpparilahjaksi ihanat pikkutennarit, jotka olivat kokoa 18-19 ja ihan sopivat olivat. Voidaan käyttää vaikka kauppareissuilla lämpimimmillä ilmoilla ja totutella samalla kenkiin. Kovasti nuo kiinnostivat, kuten kuvastakin näkyy kun siihen on eksynyt pieni käsi, joka tutkii kenkiä.


Lisäksi on tullut selattua jo tulevaisuutta varten nettiä ja tutkittua mm. välikausipukuja. Varsinkin nuo Ticketin plain rain ja rubber rain kiinnostaisivat ensi kevättä ja sitä seuraavaa syksyä varten. Onko kenelläkään kokemusta noista? Jos tarkoitus olisi hommata puolitoistavuotiaalle, niin kestääkö tuommoinen rubber rain miten kulutusta? Sehän vastaa ihan sadeasua, kun on kumipuku. Plain rainit puolestaan ovat sitten kaksiosaisia. Uffon vesipilarikin näytti olevan 8000, joten sekin on sitten melko vedenpitävä. Hoitopaikalla luultavasti vaativat kuravaatteet, niin ajaisiko tuo rubber rain sitten asian niiden sijasta? Hieman aikaista vielä, mutta jos vaikka sattuu joskus huutiksessa edullisesti vastaan :)

Sain muuten tilaamani napinpäällystysvehkeet jenkeistä ja muutamaa nappia tuli jo kokeiltua. Samassa paketissa tuli ne korviksien osat, että saa tehdä napeista korviksiakin jos tahtoo. Myös pompuloiden tekeminen noista napeista kiinnostaisi, mutta en ole vielä keksinyt, että mikä olisi paras tapa kiinnittää nappi pompulaan? Olen myös nähnyt noista tehtyjä hiuspinnejä, mutta niissäkään en ole hoksannut sitä kiinnitystekniikkaa. Jos jollain on kokemusta tai tietoa niin vinkkejä otetaan mielellään vastaan! :)

Tässä muutama koenappi. Noista mustapalloisista ajattelin tehdä itselle korvikset. Nuo vaaleanpunaiset olisi ihanat tytön pompuloina!

Yksi ilta kuvattiin pitkästä aikaa Veetiä kun taisi olla pieni iltavilli päällä. Tarkoitus oli jo aikaisemmin postata video, mutta se unohtui, joten laitan sen tähän piristämään maanantaipäivää :)

3 kommenttia:

 1. Nämä on näitä mielipidekysymyksiä, mutta omasta kokemuksesta sanoisin, että erilliset kuravaatteet on aika täydellinen juttu. Ainakin jos aikoo lasta hakea hoidosta autolla/rattailla tai jos ylipäätään ulkoilee niin, että lapsi on vaikka ulkoleikkien jälkeen rattaissa. Kuraiset kurahousut voi ottaa vain haalarin päältä pois, eikä tarvitse erillisiä penkin tai rattaiden suojuksia olla. Kuran, lian ja hiekan määrä haalareissa on nimittäin jotakin kammottavaa. Meillä jo pelkistä kengistä tulee sellainen sotku autoon, että on nyt kuraisilla keleillä pitänyt pyyhe virittää istuimen alle, että ei autonpenkki ole aivan liassa.

  Ja suosittelen hankkimaan Veetillekin kuravaatteet ja kumpparit jo ensi kesäksi. alle 1-vuotiaskin touhuaa jo kummasti ulkona, vaikka ei vielä varsinaisesti kävelisikään.

  Monilla kyllä näkee nuita "kurahousuhaalareita" mutta usein pahimmilla keleillä niilläkin lapsilla on sitten vielä tavalliset kurahousut haalarin päällä.

  VastaaPoista
 2. Onhan tuokin kyllä totta. Mutta sitten taas tämmöisillä tosi märillä keleillä, kun ei ole vielä kuraa, semmoinen haalari voiskin olla ihan kätevä. Ja jos vaan omassa pihassa möyryää, että pääsee sitten suoraan riisuun kodinhoitohuoneeseen likaiset kamppeet. Kun tuleehan sitä varmasti sitten hommattua tavallinenkin haalari ja siihen sitten mahdollisesti kurahousut. Ei tarttis sit aina kotona ollessa pukea montaa settiä päällekkäin sitä vaatetta. Nopeuttais kummasti :) Tai sitten hoitopaikassakin pitäs olla kaks settiä vaatteita, kuravaatteet ja tavalliset vaatteet. Mutta tavallisenkin haalarin kanssa ois kuitenkin kurikset erikseen, että kaksi settiähän siitäkin tulis vaatetta :)

  Eipä muuten käynyt mielessä, että Veeti tarttis kumpparit jo ens kesäksi :) Mutta kiva jos niille on käyttöä, kun tykkään tosi paljon kumppareista, ne on aivan ihania nykyään! :)

  VastaaPoista
 3. meillä on ollut ihan toimiva systeemi niin, että on tavallinen haalari ja kuravaatteet muovipussissa mukana hoidossa. hoitaja sitten laittaa tarvittaessa päälle. samoin kotona on toiminut hyvin. kurahousut on kätevät myös kesän lämpimillä keleillä, jolloin ei tarvitse haalaria alle. esim. vesisateen jälkeen puen laurille usein päälle vain pitkikset ja pitkähihaisen paidan ja sitten siihen kurahousut ja kumpparit. lapsi voi huoletta pomppia kaikki lätäköt ja märän hiekan, kun ne sitä kuitenkin eniten kiinnostaa. kuravaatteitakin muuten kannattaa katsella kirpparilta. täällä ainakin niitä on ihan mukavasti myynnissä.

  VastaaPoista