maanantai 18. huhtikuuta 2011

Mietintää astioista

Tekisi mieli ostaa uusia astioita piristämään vanhoja. Ajatus lähti siitä, että minulla ei ole mitään "lempimukia", josta aina joisin. Haluaisin jonkun kivan mukin, joka olisi se minun The muki. Miehellä on iso Aku Ankka-muki, joka on juuri täydellisen kokoinen iso kuppi teelle ja kahville. Itse juon joko muumimukista tai sitten Teeman valkoisesta 4dl:n mukista. Meillä on astiastona valkoinen teema. Lisäksi on tarjoiluastioita Arabian mustavalkoisesta Paratiisi-sarjasta.
Teemasta meillä löytyy kaikkia yllä olevia astioita. Niitä tarjouilukulhoja ei olla hommattu, kun ne on melko pienet.


 Tuparilahjaksi saatiin kummitädiltäni miehineen näitä mustavalkoisia Paratiisi-sarjan kuppeja. Nämä on minusta paremman mallisia kuin ne Teeman. Ostettiin sitten lisää näitä itse. Yksi on valitettavasti mennyt rikki ja uudet näytti maksavan yli 20e :( Jos jollain pölyttyy käyttämättömänä nurkassa niin voisin ostaa pois, jos saa halvemmalla kuin kaupan hinta. Ennen inhosin Paratiisia, johtuen ehkä siitä, että olin nähnyt siitä vain sen perusvärin eli sinikeltaisen. Mutta tämä mustavalkoinen on ihana!


Silti haluaisin jotain uutta piristämään noita valkoisia Teemoja. Meillä ei myöskään ole ollenkaan kuppia palasokerille! Marimekolla on aivan ihana Siirtolapuutarha-sarja, josta kuvia yllä. Noissa olisi kivoja mukeja, jotka sopisivat kuitenkin muotokieleltään Teeman kanssa. Noita mustapalloisia saisi myös korvattomina kahvimukeina. Semmoinen kävisi sitten sokerikulhona hyvin. Pitääkin käydä katsomassa noita Marimekon myymälästä, kun tulee muuten asiaa Kärkkäiselle.Myös tästä Iittalan Taika-mukista pitäisin. Saimme joululahjaksi isältäni kaksi tämmöistä, mutta väri oli sininen, josta en pidä yhtään. Kooltaan täydellinen teen juontiin. Tämäkin sopisi Teeman kaveriksi.
Kun ehdin kuvia noihin astioihin, sattui silmiini tämä kuva! Tässäkin on aivan ihana Marimekon astia! Liekohan noita enää myynnissä missään??

Tietääkö kukaan jotain muuta samantyylisiä astioita kuin nämä? Mielellään saisi olla mustavalkoisia, mutta jos tyyliltään löytyy samanlaisia, joissa on väriä niin saa niitäkin vinkata. :)

EDIT: Lisätäänpäs tänne vielä juomalasitkin, mitä meillä on :)

Eli juomalaseina meillä on Teeman isot lasit, oisko ne 4dl tilavuudeltaan. Väriltään harmaat. Sitten on myös harmaat Verna-lasit (joita voisin myös ostaa 2kpl mikäli jollain pölyttyy nurkissa). Uusimpana hankintana Harmaa Ote-lasit. Oikeastaan Verna ja Ote ovat viinilaseja, mutta meillä kyllä jokapäiväisessä käytössä. Nuo Ote-lasit ostin, kun meillä ei ollut ns. tavallisen mallisia laseja, joista esimerkiksi lapsivieraiden olisi helppo juoda. Nämä ovat nyt sitten tavallisemman malliset. Viinilaseina Iittalan Essencet. Mallliltaan aivan täydelliset ja ovat olleet kyllä jokaisen pennin arvoinen. 


Himoshoppaaja ja vauva-kirjassa oli muuten hauska termi, "tulevaisuuden antiikki". Eli siis nykypäiväiset asiat, jotka ovat tulevaisuudessa antiikkia ja niihin kannattaa siis sijoittaa nyt. Eikös nämä Iittalan astiat ole juurikin sitä, tulevaisuuden antiikkia. Eli kannattaa ostaa ;)Harmaa Verna.

 
Harmaa iso Teema.

Harmaa ote.Iittala Essence punaviinilasi IIttala Essence valkoviinilasi.


Kuvat: Googlen kuvahaku

4 kommenttia:

 1. Lallalaa kirjotin kauhean pitkän viestin jossa komppasin sun astiavalintoja kun meillä on samanlaiset tosin värillisenä (kaikki paitsi Paratiisit ja Taikat, eikä nykyään ole Kartio-laseja kun ne meni kaikki rikki enkä tykännyt uudesta muutetusta mallista), vihreinä, ruskeina ym, mutta lähetysvaiheessa bittiavaruus nielaisi viestini.

  Pointti oli että minäkin haluan Oman Mukin kun muumimukit&teemat on liian pieniä, Taika olisi hyvä koko, Siirtolapuutarhat on ihania mutta liian pieniä.

  Eipä mulla muuta :P

  - Essi

  VastaaPoista
 2. Mulla blogissa sulle arvonta-asiaa, käy kurkkimassa :)

  VastaaPoista
 3. Hei,

  löysin blogiisi jonkun toisen blogin kautta ja jäin siihen luuloon, että asustellaan samalla suunnalla suomea :D

  Ihana blogi sulla!

  Olisiko sinulta mahdollista tilata vauvalle lakkia, oli niin söpöjä lakkeja tuolla aikasemmissa postauksissa!

  Tiinu

  VastaaPoista