sunnuntai 27. helmikuuta 2011

Evakkopäivä nro 3, jäljellä x päivää (hehtaaripostaus)

Kolmas päivä lomailua mummulassa on kohta lopuillaan ja paljon ollaan ehditty touhuta ja uusia juttujakin opittu ( niistä myöhempänä enemmän). Perjantaina iltapäivällä saavuttiin Veetin Kiuruveden mummulaan, jonne tulivat myös miehen veli perheineen. Vilinää ja vilskettä riitti, siitä huolen piti Veetin Lauri-serkku 2,5v. Lauantaina käytiin Veetin ukkia moikkaamassa ja Veeti pääsi ensimmäistä kertaa katsomaan sonneja navettaan. Todistusaineistoksi tuli napattua kuvakin, mutta laitetaan se myöhemmin, kunhan saan sen itselleni. Samalla reissulla käytiin kyläilemässä myös isomummu Lainalla, jolta Veeti sai ihanan emalisen kahvipannun tuleviin leikkeihin. Pitkään olen himoinnut hiekkalaatikolle noita vanhoja emaliastioita, koska ne olivat omassa lapsuuden hoitopaikassani niitä parhaita. Yhtään sellaista ei ole tullut hankittua, koska ainakin täällä meillä päin niistä saisi maksaa maltaita. Tuollaisen Veetin saaman pannunkin hinta taitaa olla siellä 30-50e paikkeilla ja pelkät mukit saattavat maksaa toista kymppiä, vaikka olisivat kuinka kuluneita tahansa. Kyllä tällä kelpaa keitellä kesäisin leikkikahvit!Veeti on tainnut myös tulla isäänsä siinä mielessä, että kaikki tekniikka kiinnostaa. Lauantaina Veeti pääsi piirtämään ja pelailemaan Mika-sedän iPad:lla. Kyllä tuntui pientä miestä kiinnostavan ja tovi meni padilla leikkiessä. On vain hivenen kalliit lelut jo pienestä pitäen... :)


Ja mikäpä olisi voinut olla Veetin mielestä parempaa ajanvietettä kuin kirjan lukeminen mummun sylissä.


Tänään käytiin koko porukalla MLL:n laskiaismäessä ja kirpputorilla. Veeti nukkui, eikä vielä tänä vuonna päässyt osallistumaan mäenlaskuun Lauri-serkun kanssa, mutta ehkä ensi vuonna. Tuli avattua muuten tämän vuoden grillikausikin, kun käytiin ostamassa mäenlaskun jälkeen grillimakkarat. Kirpputorilta löytyi ensi syksyksi/talveksi Veetille lähes uudet talvikengät kokoa 22. Hintaa huimat 2e, joten korkealta ei tiputa, vaikka kengät ei mahtuisikaan koko talvea. Merkkinä itselle tuntematon Trekk Star.


Täyshintaisena ostin Veetille nämä ihanat Tuttan potkuhousut koossa 74cm, joten voi olla että on vielä himpun verran isot.


Kaverille on ollut viime viikosta lähtien tekeillä palmikkosukat ja eilen kun olin toisen sukan kavennuksia vaille valmis, loppui tietenkin lanka! Ostin vain kerän, kun yleensä siitä teen reilustikin yhdet sukat, mutta ilmeisesti tuo palmikko vie enemmän lankaa. Tietenkään ei ollut vyötettäkään tallella, jotta olisi voinut tarkistaa värierän numeron. Piti siis pitää peukut pystyssä ja toivoa, että ei tuli kovin eriväristä kärkeä toiseen sukkaan. Onni onnettomuudessa ja lanka oli tismalleen saman väristä ja paksuista, joten sukat valmistuivat tänään. Omistaja saa ne sitten jossain vaiheessa, kun päästään takaisin kotiin.


Tässä vielä kuvat niistä tuttavaperheen keskoselle menneistä asusteista. Kahdet pienet sukat ja yksi Aviatrix Ticoticosta tehtynä. Toivottavasti jossain vaiheessa ovat sopivia!
Ja siitä uuden oppimisesta; Veeti oppi tänään viimein kääntymään selältä mahalleen. Ennen on osattu kääntyä vain mahalta selälleen. Ja toisti tuota kääntymistä sen verran useasti, että ei ollut edes vahinko! Videokuvaakin saatiin siitä, mutta lataan sen myöhemmin kun kirjoittelen tätä blogia läppärillä miehen puhelimen netin kautta. Ei ehkä maailman nopein yhteys ladata videota...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti