perjantai 18. helmikuuta 2011

Yhden käden bloggausta

Kyllä tämä miniläppäri vaan onkin kätevä! Meillä on myös normaali läppäri, mutta tänään hoksasin miniläppärin mahtavuuden blogin kirjoittamisessa; samalla voi nimittäin leikittää lasta. Näin voi lyödä kaksi kärpästä yhdellä iskulla! Veeti leikii mielellään viltillä omilla leluillaan, mutta välistä nuo pirulaiset tuppaavat karkaamaan käsistä ja kun meillä ei vielä osata liikkua, on äiti tarpeellinen tähän lelujen poimimiseen. Miniläppäri mahdollistaa netissä surffaamisen lapsen viltillä, jolloin samalla voi myös poimia lapselta karanneita leluja. Lisäksi tämä ärsyttävä pakkanen mahdollistaa sen, että illat voi käpertyä sohvan nurkkaan tekemään käsitöitä. Tekisi kyllä jo mieli pihalle Veetin kanssa vaunuilemaankin.

Tähän postaukseen tuleekin sitten useamman eri päivien töitä, kun en ole saanut aikaiseksi julkaista niitä aikaisemmin. Laitetaanpas vaikka vanhuusjärjestyksessä.

Yli viikko sitten valmistui toinen Sweet baby cap tumman luumun värisestä langasta, jota löysin täyden kerän tuolta lankakoristani.. Ihanan pehmoista lankaa, jonka nimeä en enää valitettavasti muista. Tästä tuli nyt vähän isomman kokoinen, eli kokoa 6-12kk.Ihana väri ei oikein pääse oikeuksiinsa tässä ilman parempaa salamaa otetussa kuvassa.


Saumurilla tuli hurautettua kokoon velourinen pipo trikoovuorella, jonka olen leikannut ja applikoinut jo aikaisemmin. Lakkiin tuli dino, jolta vielä puuttuisi silmä ja mietinkin, että kuinkahan hyvin kangastussit kestävät pesua... Vuorikangas jäi hieman ruttuun takaa, mutta sehän jää pipon sisäpuolelle, joten ei näy sieltä. Ihan mukava oli tuo malli, mutta pitäisi saada testattua tätä päähän, jotta näkisi miten se istuu. Tämä on vähän isomman lapsen pipo, joten Veetistä ei ole apua tässä asiassa ja itselle se on liian pieni. Jospa se menisi lahjuksena Veetin Lauri-serkulle, jos Laurin äiti huolii :)


Muutama päivä takaperin tein nalle/hiiripipon Elmeri-pojalle. Pipo on tehty ihan perus vauvamyssyn ohjeella ja päälle tein omasta päästä korvat. Elmerillä on lähes samankokoinen pää Veetin kanssa, joten tämä oli helppo nakki kun myssyä pystyi sovittamaan Veetin päähän. Pitääkin kysäistä, saisinko julkaista täällä kuvan Elmeristä uudessa lakissaan!



                                                        Malli: Vauvan kypärämyssy 
                                                        Koko: 70
                                                        Lanka: Novita Nalle
                                                        Puikot: 3,5mm
                                                        Korvat: oma malli, silmukoita 17 aloituksessa



Eilen  kävin kangaskaupassa katselemassa kankaita neuvolakortin päällisiin, jotka ajattelin ommella Veetin kortille. Palalaarissa oli kivaa mustavalkoista pallokangasta, josta ajattelin tehdä kansien lisäksi kirahvin. Tämä on ensimmäinen tekemäni pehmolelu ja näemmä saumavaroja olisi voinut jättää hieman enemmän. Mutta ihan kivan kokoinen tuli noinkin. Korkeus ehkä joku 30-40cm, en jaksa nyt mitata :) Pieni moka tuli, kun unohdin laittaa napin silmäksi toiselle puolellekin. Tuli siis silmäpuoli kirahvi.... Pienenä yksityiskohtana sivusaumassa norsunauhaa!



Eilen selasin ihanaa Piipadoo-blogia osoitteessa http://piipadoo.blogspot.com ja siellä oli esillä hurjasti ihania kirjoneulelapasia. Iski siis pieni kirjoneulekärpänen minuunkin, vaikka kirjoneuleet eivät ole parasta osaamista... Joskus olen ravelrysta tulostanut ohjeet näihin pääkallolapasiin.Tekaisin siis tämmöiset miehelle. Värit miehen toiveen mukaisesti musta ja valkoinen. Kämmenpuolelta jätin pois tuon vuosiluvun.


Tämmöisiä käsitöitä siis tällä kertaa! Seuraavaksi olisi luvassa Veetin toisen villasukan kutominen kun toinen odottaa jo kovasti pariaan ja Elmerille kudon Aviatrixin kevättä varten. Kunhan saan hommattoa keväthaalariin sopivan langan ensin.

2 kommenttia:

  1. Sä olet kyllä hurjan aikaansaava! Mä tein itelleni noi pääkallolapaset näköjään vuonna 2008. :)

    VastaaPoista
  2. sulla on kivoja juttuja täällä. Ja tuo kirahvi on kyllä tosi söpö, ja varmasti vauvan kiva leikkiä sillä kun saa helposti kaulasta kiinni :D

    VastaaPoista