tiistai 22. helmikuuta 2011

Halppisshoppailua

Tänään käytiin viemässä aamulla Veetin kanssa mies käsileikkaukseen toiselle paikkakunnalle. Samalla tuli käytyä Tokmannilla vaippoja ostamassa kun olivat tarjouksessa sekä tsekkaamassa, olisiko Name it:n kesävaatteita jo ilmestynyt kauppohin. Name it:ltä ei löytynyt mitään kivaa Veetille. Kaikki mieleiset kuosit oli niissä liian pienissä vaatteissa ja heti kun mentiin yi koon 68cm niin tuntui, että löytyy vaan paitoja eikä ollenkaan bodeja. Itse olisin halunnut jotain kivoja lyhythihaisia bodeja kesäksi. Muutenkaan en osaa oikein käyttää tavallisia pitkähihaisia Veetillä, kun sinne alle pitäisi kuitenkin laittaa body, jotta selkä ja maha ei olisi paljaana kun lasta nostelee ja se möyrii maassa. Niinpä lähdettiin tyhjin käsin pois.

Yleensä lastenvaateblogeissa on esillä vain näitä tosi kalliita merkkejä kuten Ticket to heaven, Molo kids, Metsola, Ver de terre jne... No minä ajattelin tehdä halppismerkkipostauksen. Löysin nimittäin Tokmannilta kivan tähtihupparin Veetille ensi kesäksi, kokoa 80cm. Hinta oli tarjousrekistä noukittuna hurjat 3e! Vihreä ei ehkä ihan lempivärini ole, mutta tuossa oli onneksi nuo tähdet sitten muita värejä. Kotimatkalla kävin myös vierailulla lankakaupassa etsimässä Elmerille sopivaa lankaa Aviatrixiin, jotta pipo sopisi pikkumiehen melko kirkkaan vihreään keväthaalariin sekä muihin kevätvaatteisiin. Mukaan päätyi Lanett:n turkoosin sävyinen lanka, joka ainakin kaupassa katsottuna oli melko hyvin sopiva näytetilkun kanssa. Katsotaan sitten kuvan kera kunhan myssy on valmis!




Lisäksi ollaan leivottu tänään mustikkakukkoa, josta unohtui napata kuva niin tässäpä kuva aikaisemmasta kukosta! Mies toivoi eilen, että saisi joku päivä tätä savolaisten herkkua, toiselta nimeltään rättänää. Päätin sitten ilahduttaa leikkauksesta tulevaa miestä ja leipoa sillä aikaa kun mies oli puukon alla. Kaveriksi ei ollut vaniljajätskiä vaan vaniljakreemiä ja hyväähän se oli kuten aina. Ohje alla. Taikina on helposti repeävää, joten oma maltti ei riitä siihen, että kaulisin siitä jonkin nätin levyn tuohon kuoreksi, vaan taputtelen vaan semmoisia lättänöitä ja lätäisen ne mustikoiden päälle. Ja vinkkinä sanoisin, että taikinaa kannattaa tehdä enemmän kuin ohjeessa, jos meinaa saada sen riittämään edes tuollaiseen pieneen sydänvuokaan.


Kuoritaikina:
125 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
2–2,5 dl ruisjauhoja
0,5 tl leivinjauhetta
Täyte:
2–3 dl mustikoita
0,5 dl sokeria
0,5 rkl perunajauhoja
 
Voitele vuoka. Sekoita huoneenlämpöinen rasva ja sokeri. Sekoita jauhot ja leivinjauhe ja lisää taikinaan. Osan jauhoista voi jättää taikinan taputtelua varten.
Taputtele noin 3/4 taikinasta vuoan pohjalle. Sekoita täytteen ainekset ja kaada ne vuokaan taikinan päälle.
Taputtele loppu taikina pöydällä jauhojen avulla joko yhtenäiseksi levyksi tai pienemmiksi kakkaroiksi. Aseta levy tai kakkarat täytteen päälle.
Paista 200 asteessa noin puoli tuntia.

1 kommentti:

  1. Ostin Tomaksellekin just saman hupparin joskus muutama vikko sitte :D

    VastaaPoista