sunnuntai 13. helmikuuta 2011

Ystävänpäivä häämöttää

Meillä on ollut kyllä nyt kunnon kulinaristinen viikonloppu! Eilen tehtiin ruuaksi uunilohta chilikastikkeella ja vuohenjuustolla ja lisukkeeksi uunijuureksia. Tänään tehtiin sitten ensimmäistä kertaa naudan kulmapaistia uunissa siten, että pilkoin ja ruskistin eka lihapalat pannulla. Lisäsin ne keraamisen uunipataan ja sekaan kokonaisia valkosipulin kynsiä, sipulia, jalapenoja ja Musta-Pekkajuustoa. Vettä lisäksi niin paljon, että lihat peittyivät. Sitten uuniin ensin puoleksi tunniksi 200 asteeseen ja sen jälkeen vielä 2h 150 asteessa. Lihasta tuli uskomattoman mureaa ja se imi mukavasti jalapenon tulisuuden itseensä. Kannattaa kyllä kokeilla, kun ei tuo kulmapaisti varsinkaan alennuksessa kovin kallista ole.

Kun uuni oli lämpimänä niin leivoin sitten huomiseksi ystävänpäiväleivoksia samoilla tulilla. Tein mukaelman Kinuskikissan Sydänystävän pähkinäsuklaaleivoksista. Pohja on sama, mutta väliin laitoin kermavaahto-sitruunarahka-lemon/limecurdtahna-sekoitusta ja pursotuksiin lisäsin kermavaahdon ja Nutellan lisäksi maustamatonta tuorejuustoa, jotta tahnasta tulisi vähän jämäkämpää. Huomenna mummu ja pappa tulevat katsomaan Veetiä niin saavat samalla sitten nauttia näistä herkuista.







Aamupäivällä tein vähän käsitöitä ja huolittelin vihdoin viimein alareunasauman ensimmäiseen tekemääni pipoon. Pipo on malliltaan tuommoinen vähän lötköpötkö eli jää löysäksi päälaelta. On minulle liian pieni, joten on varmaankin sitten lapsen koko. Kangas on oikeaa retrokangasta, sillä äitini on ostanut tuota kangasta kun minä olin pieni ja teki siitä itselleen työpaidan mennessään vaatekauppaan töihin. Aikaa tästä on kulunut varmaan 20 vuotta. Kivan värinen kuosi mielestäni. Kangasta on vielä reilusti jäljellä, joten joskohan siitä joskus jalostuisi jotain muutakin vaatetta! Etusormen haavatkin alkavat pikkuhiljaa parantua ikävän terävän puikon jäljiltä, joten lähiaikoina saa varmaan tehtyä valmiiksi toisen norsusukan. Pakko varmaan käydä ensi viikolla ostamassa jonkin toisen merkkiset puikot testiksi.

1 kommentti:

  1. Siis mä voin jo melkein maistaa nää. Aivan suussasulavan herkullisia :P Ja hitsi nuo sun käsityöt, kyllä oot aivan mahtava!

    VastaaPoista