perjantai 4. maaliskuuta 2011

Lomailua, ulkoilua ja käsitöitä, mitäpäs muutakaan!

Nyt jo kahdeksas evakkopäivä menossa eikä ainakaan vielä ole kuulunut mitään tietoa siitä, milloin päästään takaisin kotiin. Ei sillä, että olisi valittamista. Ihan mukava sukuloida vähän useampikin yö kerralla sen pikaisen viikonlopun sijasta. Varsinkin nyt on kiva lomailla, kun säät on suosinut. Ollaan käyty parina viime päivänä tunnin  vaunulenkki mukavan leudossa, joskin tuulisessa säässä. Veeti on päässyt taas päiväunien makuun säiden lauhtuessa ja nukkuu joka päivä sellaiset kolmen tunnin päikkärit ulkona vaunuissa. Eilen unia tuli yhteensä 4h kun käytiin vielä iltapäivällä tunnin vaunulenkillä ja Veeti nukkui vielä vähän aikaa sen jälkeenkin! Ennen vaunuihin nukahtaminen vaati sen lenkin alle, mutta nyt riittää se, että nakkaa pikkumiehen pihalle vaunuihin ja jättää sinne ja kohta siellä ollaan täydessä unessa.

Pitkät päiväunethan mahdollistavat tietenkin sitten käsitöiden teon sillä aikaa. Valmiiksi olen nyt saanut keepin ja Veetin henkselihousut, joihin ostin Metsolasta kakkoslaadun clover-kangasta. Omassa parin metrin palassa ei ollut mitään vikaa ja hinta alle 8e/m. Teki mieli kokeilla ommella tuosta myös kypärälakki Veetille, mutta täällä äidilläni ei ole tulostinta, että voisin tulostaa Ottobren sivuilta sen ilmaisen kaavan. Eli pitää odotella, että pääsee kotiin. Eilen leikkasin Veetin kevähaalariin kankaat ja vielä pitäisi leikkoa vuorikankaat. Kamalan sotkuista oli leikellä tuollaista melko pörröistä fleeceä. Oli joka paikka täynnä kangaspölyä! Niin ja valmistuihan kaverin Elmeri-pojalle menevä Aviatrixkin! Allapa kuvia käsitöistä sekä viime aikojen vaateostoksista ja lupaamani Veeti navetassa-kuva :)

                                                       Keeppi helmineuleena, 160s pyörönä neuloen
                                                                         Lanka: tummanharmaa 7-veljestä
                                                       Puikot: 4mm pyöröt

                                                     Tuttu Aviatrix, Veeti mallina
                                                     Lanka: Lanet superwash turkoosi
                                                                      Puikot: 3,5mm

                                                        Tähtitakki: Lindex koko 80cm
                                            
                                          Omppubodyt: Lindex

                                          Veetin eka navettareissu

                                                       Jumping jacks
                                                                         Kaava: tammi- tai helmikuun Ottobre
                                                                         Kangas: Lasten Metsola
                                                    Mummun sylissä

Veetille tuli siis ostettua Lindexiltä kevääksi ihana tummansininen tähtitakki. Ostin kokoa 80cm, kun ei ollut kamalan ison näköinen. Jospa se menisi viileillä keleillä myös kesällä. Jos semmoisia siis tulee... Lindexillä oli tarjous Ota kolme maksa kaksi, niin tarttui sitten muutama bodykin mukaan, kun olivat niin ihana värisiä ja toisen sai kaupan päälle... Aviatrix oli lähes samanvärinen takin resoreiden kanssa, vaikka se ei kuvassa siltä näytäkkään. Hyvä sattuma, sillä Aviatrixin saajalla Elmerillä on tuo samainen kevättakki, niin on sitten varmasti yhteensopiva kevätpipon kanssa!

Nyt en ole osannut päättää, että mitä neuloisin seuraavaksi. Sormet syyhyää, mutta en osaa päättää mitä aloittaisin. Tai aloitin eilen uutta kirjoneulemallia, mutta kuvioon oli lipsahtanut paha virhe ja väriyhdistelmäkään ei miellyttänyt, joten purin lapasen ja mietin tänään uudemman kerran, että mikä pääsee puikoille seuraavaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti