lauantai 26. maaliskuuta 2011

Home sweet home

Kotona ollaan! Eilen vihdoin päättyi kuukauden kestänyt evakko ja päästiin viimein takaisin omaan kotiin. Ja kylläpäs tuntui hyvältä! Piti heti surauttaa loppuun kevätverhot ja laittaa ne ikkunoihin. Lisäksi hain kaupasta keltaisia tulppaaneja, kun valkoisia ei ollut saatavilla. No värinsä puolesta keltaiset sopivat hyvin noihin verhoihin. Hassua, miten tuosta kankaasta hävisi enin "retrontuntuma", kun siitä teki paneelit :) Mietin, että onko liian turkoosia, kun on nuo turkoosit sivuverhot... Valkoisetkin olisi olemassa, mutta laitoin nyt kuitenkin nuo. Vaihdetaan sitten valkoiset, jos alkaa kyllästyttämään. Surautin tuosta verhokankaasta myös yhden koristetyynyn ja kaivoin kaveriksi vanhan turkoosin tyynyn ja hyvin passas yhteen. Sisustusvimma on iskenyt myös tähän talouteen tai no, ainakin minulle! Ollaan muutettu tähän vajaa kaksi vuotta sitten ja silloin on sisustettu viimeksi, niin kovasti tekisi mieli hommata jotain uutta. Vielä en ole keksinyt, että mitä, mutta jotain pientä kivaa. Yksi uusi esine on tarttunut mukaan Kärkkäiseltä, nimittäin harmaa lasinen purkki kannella. Heti kaupassa näin silmissäni, että se olisi kiva paikka säilyttää jämälankakeriä. Langat näkyisivät vähän läpi purkista, mutta ei liikaa. Niinpä nappasin purkin mukaan ja eilinen ilta kului setviessä lankakoppia. Eihän tuonne mahdu kuin murto-osa lankojen jämistä, mutta saipahan vähän vajennettua lankakoria.Tuolla se nököttää hyllyllä Pentikin tuikkoastian ja valkoisen tuikkujen säilytyskipon kaverina. Tuo violetti Pentikin juttu joutaisi talvisäilöön, kun ei väriltään oikein enää sovi tänne olkkariin. Tuo purkki olisi muuten ihana keksipurkki, mutta meillä ei keittiössä ole oikein paikkaa sellaiselle ja tuskin siellä keksejä koskaan olisi, kun minä ne söisin sieltä pikkuhiljaa :)

Jotain pientä on tullut myös askarreltua. Tein itselleni elämäni ensimmäiset korvikset napeista. Kuumaliimasin napit vain kiinni valmiiseen korvakorun taustaan. Melko yksinkertaiset. Nyt laitoin tilaukseen jenkeistä Etsyn kautta korvakorun osia lisää. Siellä 25kpl maksoi alle 3e ja itse maksoin kahdesta parista täällä 3,5e... Samalla tilasin niitä päällystettäviä nappeja samalta myyjältä. Eli pakettia odotellessa :)

Yksinkertaista, mutta nättiä.
 Kuukauden aikana Veetille on tullut pituutta 3,3cm lisää, minkä vuoksi kotona odotti vino pino pieneksi jääneitä vaatteita. Hyvä puoli on se, että nyt saatiin ottaa käyttöön myös isomman koon ihania uusia vaatteita, jotka on vain odottanut käyttäjän kasvua.


Tässä pieni kauppaan lähtijä. Takki on ostettu vitosella kirpparilta, ennen kuin Veeti oli edes syntynyt. Samoin Kimperin pipo on tilattu ennen syntymää :) Housut ostin -25% alekupongilla Kappahlista ja hintaa taisi jäädä joku 8e. Jossain vaiheessa näytti siltä, että takki on liian pieni kun sitä tarvitaan ja siksi ostin sen Lindexin tähtitakin. No kaapin siivouksen yhteydessä löysin tämän ja sehän on juuri sopiva nyt. Tähtitakki on kokoa isompi ja menee sitten varmasti kesän kylmemmillä ilmoillakin.


Tämä on Lidlin alennuskorista ostettu unipussi. Maksoi 7e. Olen jonkin aikaa miettinyt, että vieläkö Veetille viitsisi tehdä unipussin, kun se potkii yöllä aina peiton pois ja kun sukatkin yleensä lentävät niin varpaat on aina kylmät. Lisäksi Veetin sänky on kahden ikkunan alla, joten se ei varmasti ole lämpimin paikka nukkua. Tämä oli niin halpa, että ostin sillä mielellä, että kokeillaan. Ja ihan kätevä on. Vaikka peitto lentää niin tämä jää päälle. Tuntuu myös, että Veeti nukkuisi jotenkin sikeämmin pussissa, eikä heräile syömisten lisäksi mitään ylimääräisiä kertoja. Voi toki olla että kuvittelen... :)

Tämä ihana Lindexin setti on saatu kastelahjana parhaan kaverini vanhemmilta. Silloin tuntui, että nuo housut ovat ihan valtavan isot! Ja niin vaan ne oli ihan hyvän kokoiset nyt. Tosin meinaavat tippua meidän laiheliinilta jalasta. Saakohan noin pienille henkseleitä?


Meillä peruutetaan edelleen koko ajan. Mistähän se johtuu, että lapsi osaa peruuttaa juuri niihin kaikiista ahtaimpiin koloihin? Tuon kolon lisäksi suosittuja paikkoja on tietokonetuolin alusta sekä sohvapöydän alusta. Konttausasentoa on treenattu myöskin ahkerasti ja siihen asentoon noustaan useita kertoja päivän aikana. Saapa nähdä milloin ensimmäiset konttausliikkumiset tapahtuu!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti