tiistai 15. maaliskuuta 2011

Pipoa, pussukkaa ja pikkumies 6kk

Veetillä oli eilen 6kk synttärit! Sen kunniaksi herkuteltiin valkosuklaa-vaniljatäytemuffinsseilla.Oli muuten loistavan makuisia. Taikina jollain perusohjeella ja sisälle lisäsin vaniljakastikesydämen Blåbandin valmiskastikkeesta. Taikinaan lisäsin valkosuklaata rouhittuna. Ja huonot uutiset perään; ei päästä vieläkään kotiin. Edes infrapunapuhaltimet ei ole kuivattanut pesuhuoneen kosteutta, joten ei auta kuin repiä alalaattoja irti ja kuivattaa ilman niitä. Käytännössä tarkoittaa siis sitä, että päästään joskus ensi viikolla mahdollisesti kotiin.


Puolivuotispäivän kunniaksi Veeti päätti, että pysyy ihan itse konttausasennossa! Muutaman kerran on punnannut itse tuohon asentoon ja ensin läsähti aina mahalleen kun ei hoksannut ideaa. Nyt pysyy tuossa asennossa, jos vähän avittaa asentoon menemisen kanssa. Töröttää siinä niin kauan, että voimat loppuu ja suu on hymyssä koko ajan.


Sunnuntaina käytiin ensimmäistä kertaa Veetin kanssa mökillä Pyhänkoskella. Ensin käytiin vaunuilemassa ja sitten grillattiin makkaraa grillissä pihalla :) Grillikausi siis avattu. Myös Veeti sai ruokaa ja ulkoilma oli tehnyt myös pikkumiehen nälkäiseksi, kuten kuvasta näkyy. Tosin meillä syödään lähes aina tuollaisella ruokahalulla ja hirveitä määriä.


Eilen käytiin äidin kanssa Ylivieskassa ostoksilla ja tyhjentämässä postilaatikko. Ostettiin Veetille kevääksi uudet Reiman tossut, kun edelliset Kappahllista ostetut ei mitenkään pysy tuon potkijaisen jaloissa. Jospa nämä resorivartiset tossut pysyisivät hieman paremmin...


Käsitöitäkin on valmistunut. Äidille ostoskassi samasta kankaasta kuin aikaisempi meikkilaukku. Lisäksi itselle punainen sydänpussukka, johon säilöin kaikki koristenauhat. Kangas on omasta vanhasta esiliinasta leikattu ja sisäkangas on joku ikivanha tyynyliinä. Norsunauha sopi kivasti tuohon pussin reunaan. Veetille tein vaaleanvihreän kevätpipon, johon tein koristeeksi virkkaamalla tuhatjalkaisen kiertämään etureunasta taakse.


Eilen illalla askartelin itselle ja äidille neulatyynyt. Äidillä on tähän asti ollut käytössä joku 20v vanha muovinen nuppineularasia, jonka kansikin on rikki. Lisäksi pienestä rasiasta neulojen onkiminen on ikävää, kun aina tökkää terävä pää sormeen. Nyt ei ole sitä hätää, kun on nätti tyyny missä säilyttää neuloja.


Ylivieskan reissulla toimitin myös Elmerille oman Aviatrixinsa ja Elmerin äiti lupasi julkaista täällä kuvia Elmeristä minun tekemät pipot päässä. Eli ensimmäisissä Aviatrix ja viimeisessä aikaisemmin talvella tekemäni tavallinen Novitan vauvamyssy, johon lisätty korvat. Olkoon tämä sitten nalle- tai hiirilakki!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti