sunnuntai 7. maaliskuuta 2021

Sisustussuunnittelu rakennusprojektissa

Meidän talopakettiin kuului pintamateriaalien suunnittelu paikallisessa Sisustus Trendossa, joka täyttää tänä vuonna jo 12 vuotta. Edellisessä kodissa "suunniteltiin" sisustus itse, eli käytännössä kaikki seinät oli valkoisia, koska ei keksitty, mitä niille olisi tehnyt. Siksipä nyt on ollut niin ihanaa, kun ammattilainen on miettinyt asioita meidän puolesta.  Rakentamisprojektissa on niin paljon kaikkea muistettavaa ja päätettävää, että ammattilainen säästää tässä asiassa todella paljon aikaa ja varmasti rahaakin kun ei tule suunnitteluhuteja. Sisustussuunnittelu on mulle itselle aivan uusi juttu ja mielikuva siitä oli se, että se maksaa tonneja eikä olisi meillekään ollut mahdollista, jos ei olisi kuulunut valmiiksi talopaketin sisältöön. Uskon, että monella teistä on myös sama mielikuva niin siksipä halusin kirjoittaa tästä prosessista myös teille ja avata hieman hintoja. Hinnat toki ovat paikkakunta- sekä yrityskohtaisia, mutta josko tästä olisi pientä apua lähialueen seuraajille!

mitä sisustussuunnittelu maksaa, sisustussuunnittelun hinta,

Miten sisustussuunnitteluprosessi lähtee käyntiin?

Jos kyseessä on uudiskohde, voi Trendoon varata suunnittelijalle ajan, jossa käydään ihan ensin läpi talon pohjakuvaa ja asiakas voi kerätä etukäteen mukaan otettavaksi inspiraatiokuvia. Näin myös minä tein ennen ensimmäistä tapaamistamme. Tallensin etukäteen kuvia Pinterestistä ja Instasta ja kävimme niitä sitten Trendossa läpi. Niistä suunnittelijamme Sirkka-Liisa sai käsitystä meidän tyylistä ja värimaailmasta ja pääsi kyllä tosi nopeasti kärryille siitä mistä tykkään ja mistä en, mutta uskalsi silti rohkeasti ehdottaa sellaisiakin juttuja, joita en varmasti olisi itse edes miettinyt, mutta jotka lopulta olivatkin tosi hyvä! 

Suunnittelija voi tulla kohteeseen myös paikan päälle ja silloin kuvia voi lähettää hänelle jo etukäteen, että hän ehtii niihin tustustua ennen kohteeseen saapumista.  Näin toimitaan usein esimerkiksi remonttikohteiden kanssa.

mitä sisustussuunnittelu maksaa, sisustussuunnittelun hinta,

Meidän kohteeseen kuului siis pintamateriaalien suunnittelu, joka sisältää lattiamateriaalejen, laattojen sekä seinämaalien valinnan.  Minä kerroin toiveeni lattian ja laattojen suhteen ja niiden perusteella sain sitten malleja nähtäväksi. Se mitä en tiennyt, oli se, että Trendosta on saatavilla todella laajasti eri toimittajien materiaaleja kuten laattoja ja lattiavaihtoehtoja. Kun asuu pienellä paikkakunnalla, ei ole mahdollista livenä nähdä kovinkaan monta vaihtoehtoa, koska liikkeitä ei yksinkertaisesti ole. Netistä tilaamisessa on aina se vaara, että tuotekuva näyttää värityksen ihan erilaisena kuin se todellisuudessa on. Siksi livenä näkeminen on todella tärkeää. Suunnitelija säästää valtavasti aikaa kun hän etsii teille valmiiksi kuvauksen mukaisia malleja ja tilaa tarvittaessa näytepaloja ja sitten itse saavut paikalle sovittuun aikaan joko hylkäämään tai hyväksymään materiaalit. Itse ei tarvitse ravata otsa hiessä miljoonaa kauppaa läpi ja pahimmassa tapauksessa ajaa ensin autolla yli sata kilometriä kaupunkiin, jossa niitä kauppoja on. Ja kun vaihtohtoja on paljon, itseä ainakin alkaa tuskastuttaa se tarjonnan paljous, joten oli paljon helpompaa vain katsella niitä tiettyjä malleja, joita meille oli valittu.

Suunnittelija osaa myös valita toisiinsa sopivat materiaalit ja maalit ja ehdottaa tiettyjä materiaaleja tai sävyjä niille sopiviin paikkoihin. Meillä oli aika selkeä mielikuva värimaailmasta, mutta aika montaa laattaa mulle sai esitellä, ennen kuin löysin mieleiset. Ei ollutkaan ihan niin helppo homma esimerkiksi harmaan laatan valinta. Haluttiin johonkin taloon myös rimaa ja saatiin ideat, että mihin ne kannattaa laittaa ja mikä olisi järkevin asennussuunta.

Se oli myös iso plussa, että Trendosta löytyi laajasti myös kalustetoimittajien näytepaloja ovi- ja tasomalleista. Meidänkin kalusteiden ovista sekä tasoista löytyi mallipalat Trendosta, joten ne oli helppo ottaa mukaan suunnitelmaan ja tsekata, että esimerkiksi maalit ja lattia sopivat yhteen valittujen kalusteiden kanssa. Kätevää, kun näki kerralla koko kokonaisuuden, eikä tarvinnut alkaa miettiä, että riiteleeköhän se keittiön taso nyt kuinka paljon lattian värin kanssa.

mitä sisustussuunnittelu maksaa, sisustussuunnittelun hinta,

Mitä suunnittelu maksaa?

Trendosta ei ole pakko ostaa kerralla isoa sisustuskokonaisuutta, vaan voi ostaa esimerkiksi konsultaatiota tuntihinnalla. Tunnissakin saa jo hyvin aikaan vaikkapa pelkkää maalisävyjen valitsemista tai huonekalujen sijoittelua. Jos et siis ole varma, että miten asunto kannattaa kalustaa, voit käyttää tähän konsultaatiota. Sisustussuunnittelun lisäksi ammattilainen osaa auttaa sinua myös valaistuksen kanssa eli millaisia valoja kannattaa sijoittaa mihinkin ja minkä sävyinen valo toimisi eri paikoissa. Konsultaation tuntihinta on 64e, mikä on mielestäni varsin kohtuullinen kun miettii, että taloon valitaan vaikka seinämaaleja moneksi vuodeksi eteenpäin! Muutamalla tunnilla pääsee jo varmasti hyvin liikkeelle, jos kodissa on vaikka joku tietty kohta, jonka suunnittelu aiheuttaa päänvaivaa. Ja mieti, kuinka paljon asioita vaikka kymmenessä tunnissa ehtii käydä läpi.

mitä sisustussuunnittelu maksaa, sisustussuunnittelun hinta,

Tuollainen kokonaisen omakotitalon pintamateriaalisuunnittelu maksaa kolmestasadasta ylöspäin ja se on tietysti riippuvainen monista seikoista, kuten talon neliömäärästä. Nyt kun on kerran päässyt käyttämään ammattilaista näissä hommissa, maksaisin kyllä ehdottomasti seuraavaan taloon myös suunnittelun, jos sellaiselle joskus olisi tarvetta. On säästetty kyllä todella paljon aikaa ja hermoja kun on vain aina menty käymään Trendossa katsomassa materiaalit, joita meille on valittu. Jos ei heti ekalla kerralla löytynyt mieleistä, laitettiin asiat hautomaan ja sillä aikaa meille etsittiin uusia vaihtoehtoja. Viestiä kilahti aina kun liikkeeseen oli saapunut jokin näyte, joka vastasi meidän toiveita ja sitä käytiin sitten katsomassa.

mitä sisustussuunnittelu maksaa, sisustussuunnittelun hinta,
Tässä hyvä esimerkki mallipaloista, sillä kuvassa on meidän wc-kalusteen malli sekä meidän laattavalintaa vieressä.

Lastenkin kanssa oli helppo mennä etsimään heidän huoneisiin sopivia maaleja, kun esille oli otettu jo meidän sävymaailmaan sopivia ehdotuksia, mutta sellaisissa sävyissä, jotka olisivat lasten mieleen. Meillä tytöt siis saivat itse valita tehosteseinien värit ja kauniit sävyt onneksi valitsivat. Meidän pintamateriaaleja vilahtelee muuten aiemmissa postauksissa, jos valinnat sattuvat kiinnostamaan :)

mitä sisustussuunnittelu maksaa, sisustussuunnittelun hinta,

Sanoisin, että sisustussuunnitelma olisi jokaiselle talomyyjälle sellainen asia, joka kannattaisi sisällyttää hintaan, sillä minusta se ainakin nosti tarjouksen arvoa verrattuna niihin tarjouksiin, jossa sitä ei ollut. Se on kuitenkin pieni hinta rakentajalle, mutta suuri arvo rakennuttajalle. Me lyötiin tässä reilu viikko sitten lukkoon meidän kaikki pintamateriaalit eikä voitaisi olla enempää tyytyväisiä niihin sekä palveluun. Tämä ei ole maksettu mainos, vaan homma toimi hyvin ja halusin kertoa tästä prosessista muillekin, koska ei tämä varmaan kaikille ole vielä tuttua kauraa. Uskoisin kuitenkin, että sisustussuunnittelu on varmasti nousussa nykypäivänä ja palveluita käytetään enemmän kuin vaikka silloin kahdeksan vuotta sitten kun rakennutettiin ensimmäinen talomme.

Oletteko te käyttäneet sisustussuunnitteljan palveluita? Jos ette, onko syynä ollut oletus kalliista hinnasta?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti