maanantai 29. maaliskuuta 2021

Esittelyssä uuden kodin keittiö

Seuraavaksi esittelyvuorossa on meidän uuden kodin keittiösuunnitelmat! Keittiön väri oli alusta asti selvä ja se oli musta. Edellisessä kodissamme oli valkoinen keittiö ja nyt halusimme ihan vaihtelun vuoksi mustan. Harmaa olisi voinut olla myös kaunis, mutta halusin pelata varman päälle ja ottaa värin, johon vähiten todennäköisesti kyllästyisin. Keittiö on kuitenkin iso sijoitus, joten haluan sen olevan ajaton. Tällä tarkoitan ajatonta meille, sillä kyllähän varmasti musta keittiö on joskus pois muodista. Sillä ei kuitenkaan ole väliä, koska teemme kotiamme meille eikä sen tarvitsekaan olla muiden mielestä muodikas. Meidän kaapin ovet ovat Kensapuun kvartetti-ovet, joiden ei pitäisi kerätä itseensä rasvaisia sormenjälkiä. Ollaan pääästy tuota mallia hiplimään ihan livenä, eikä silloin ainakaan siihen mallikappaleeseen jäänyt jälkiä, vaikka sitä kuin hipelöi. Toivotaan, että ei jää sitten meidän oikeaan keittiöönkään!

 

Meidän koko kodin kalusteet tulevat Omega-keittiöltä.Tiesimme saavamme tuolta kilpailukykyisen hinnan, mutta otimme verroksiksi toisenkin tarjouksen. Kahden kuukauden sisällä olimme saaneet yhdet miten sattuu piirretyt kuvat ja yhden tarjouksen, joka ei sisältänyt kuvia. Mulla meni sen verran tunteisiin koko homma, että sanoin, että kiitos, mutta ei kiitos. Jos tuossa ajassa ei saada tarjousta, niin en uskalla edes miettiä, että kuinka kauan reklamaation hoitamisessa kestäisi. Ja tämä tosin taisi olla suunnittelijakohtaista, koska tiedän muiden saaneen samasta firmasta, eri suunnittelijalta, ihan parissa viikossa kuvat ja tarjouksen. En kuitenkaan halua kuukausitolkulla odotella vaan odotan, että mua palvellaan näinkin ison asian kanssa. Omegalta saatiin loistavaa palvelua ja muutokset ja uudet kuvat tulivat supernopeasti.

Omega keittiöt / Susanne Heikkinen

Tasoksi meille valikoitui laminaattitaso, jonka väri on koivuviilu. Tuo laminaatti oli todella hassu, sillä sen pinta oli jotenkin normaalista lamminaattitason pinnasta poikkeava ja enemmän puumainen. Oli vaikea tajuta, että se ei ole oikeaa puuta. Heti ensimmäinen kysymys olikin, että imeekö se sisäänsä kaiken siihen kaatuneen, koska se oli niin oikean puun tuntoista. Mutta ei pitäisi olla sen erilaisempi pitää puhtaana kuin muutkaan laminaatit. Aamiaiskaapin sisus tulee olemaan myös vaaleaa puuta kokonaan ja sinne tulee myös valot sisälle.

Omega keittiöt / Susanne Heikkinen

Saareke meillä on hyvin samanlainen kuin edellisessä kodissa tuolta keittiön puolelta. Tai oikeastaan taitaa olla identtinen, jos katsotaan laatikoiden kokoa ja järjestystä! Mitäpä sitä hyväksi todettua vaihtamaan. Pienimmissä laatikoissa on tilaa aterimille ja veitsille sekä mausteille ja isompiin nyt voi laittaa mitä vaan haluaa. Olohuoneen puolelle laitettiin syvennys baarijakkaroille ja pienenä spesiaalijuttuna tuolla baarijakkaroiden takana on pienet kaapit! Eivät ole kovinkaan syvät, mutta sellaiset, että sinne voi mies laittaa vaikkapa jotain viinapullojaan. Ne kun tuppaavat meillä kestää vuosia, kun kukaan ei meillä juuri väkeviä juo. Tähän tarvis melkein sellaisen hihityshymiön ton viinapullon perään! Nämä kaapit on koko projektin ajan kulkenut miehen nimellä, koska hän ne tuonne halusi. Tuohon tuolisyvennyksen viereen saatiin vielä hyllykaapit. Tuohon varmaan tulee laitettua jotain maljakoita ja muita ei niin keittiöön liittyviä asioita, joille ei ole jatkuvaa käyttöä.

Omega Keittiöt / Susanne Heikkinen

Sivuseinälle tulee ensin tuo 120cm leveä aamiaiskaappi. Vaikka ei se meilläkään taida pahemmin virallisesti mikään aamiaiskaappi olla, mutta tuonne tulee pienkodinkoneet sekä alalaatikoihin kahvimukeja ja muita astioita. Seuraavaksi tulee sitten uuni ja mikro ja niiden alle ja päälle tulee myös kaappitilaa. Kylmäkalusteeksi meille tulee musta Festivon 120cm kylmiö, eikä perinteistä jääkaappia tai pakastinta. Tämä kodinkone on se, mitä odotan ehdottomasti eniten enkä uskonut, että voisin joskus olla näin innoissani kodinkoneesta. Toivotaan, että odotus palkitaan kun pääsen sitä käyttämään! Festivon viereen tulee vielä korkea kuiva-ainekaappi, jossa on ulosvedettävät laatikot. Ne meillä oli edellisessäkin kodissa ja ovat kyllä niin loistavat, että en enää muita kuiva-aineille laittaisi.

Mies saa päättää aika lailla meidän kodinkoneet, joten meille tulee uunin lisäksi myös kalusteisiin sijoitettava mikro. Itselle olisi riittänyt ihan sellainen pieni, aamiaiskaappiin laitettava versio. Mut onpa vaan ollut vaikea löytää musta uuni, jossa ois pyrolyysi ja jossa ois ollut myös mustat kahvat sekä integroitu paistolämpömittari. Kahta viimeistä ei saatu mahtumaan järkevän hinnan sisään enkä todellakaan maksa niistä satasia, joten todennäköisesti sit tulee hopean värisillä kahvoilla sekä ilman tuota paistomittaria. Ehkä me pystytään kerran vuodessa paistamaan kinkku jollakin muulla mittarilla!

Keittiön tason ja saarekkeen väliin jää sitten ruokakomeroon menevä ovi. Siinä on siis seinän sisään liukuva liukuovi, jotta ovi ei ole edessä auki ollessakaan.

Omega keittiöt / Susanne Heikkinen

Yläkaapit tulevat yhdellä isolla, ylöspäin aukeavalla ovella. Tuohon yläkaappien viereen jätettiin tarkoituksella avointa tilaa, sillä haluaisin siihen avohyllyn. Tuossa on 80cm leveästi tilaa ja kaipaisinkin ideoita, että millainen hylly tuohon voisi sopia? Olin ajatellut siihen näitä Ikean Botkyrka-hyllyjä, mutta näitä ei saakaan mustana. Ehkä joku mustan ja vaalean puun yhdistelmä tai pelkkä vaalea puukin voisi toimia?

Kuva: ikea.fi

Saarekkeen vastapäätä tulee 80cm laatikot, 80cm jäteastiat, 20cm leveä ulosvedettävä "kaappi" ja astianpesukone. En siis tiedä, mikä tuon pikkukaapin nimi on. Sinne tulee astianpesuaineet ja sellaiset säilytykseen. Yleisestihän noissa taitaa olla öljyjä ja muita korkeampia pulloja, mutta me otetaan se vähän eri käyttöön. Sinne tulee varmaan myös käsipyyhe, jolle ei muuten oikein ole järkevää paikkaa ellei sitä laita vain tuohon laatikon päälle roikkumaan. Astianpesukone ei tule korotettuna, joten ollaan mietitty siihen sellaista Comfort lift-systeemiä, jossa se alakori nousee yläkorin tasolle. Ei olla kuitenkaan vielä lyöty lukkoon kodinkoneita, joten ajatus saattaa muuttua. Olisi kiva kuulla, jos teillä on kokemusta tuollaisesta koneesta, että onko se mekanismi toiminut? Liesituuletin tulee liesitasoon integroituna ja se tulee olemaan Bora Pure.

Omega keittiöt / Susanne Heikkinen

Uskoisin, että tästä tulee oikein toimiva keittiö, koska sen pohja on hyvin samanlainen kuin aiemman kodin keittiössä ja se todettiin meidän tarpeisiin sopivaksi. Nyt haluan kuitenkin mikron ja uunin toisin päin eli mikro alemmaksi, niin lapset yltävät käyttää sitä ilman  tuolia. Uunista heidän ei tarvitse yltää mitään ottamaan hetkeen. Tai no vanhin saa varmasti sieltä vaikka keksit ulos jos haluaa jotain leipoa.

Oon jo nyt rakastunut meidän keittiöön! Toivottavasti se on livenä yhtä ihana kuin näissä suunnitelmissa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti