torstai 10. toukokuuta 2018

Pari nopeaa äitienpäivälahjavinkkiä ommellen

Äitienpäivä on ihan muutaman yön päästä ja mikäli siellä on mattimyöhäisiä liikenteessä (muitakin kuin minä!) niin keräsin tähän ompelutaitoisille muutaman nopsan tuotteen, mitkä ehtii vielä hyvin ommella lahjapakettiin. Kankaaksi voi hyödyntää vaikka vanhoja verhoja jos ei uutta halua ostaa :)

Ensimmäinen on kestokassi, joka on ommeltu kaupan muovikassin kaavalla. Näitä pitäisi tehdä itsellekin lisää, koska kaksi käytössä olevaa eivät meinaa riittää ja nytkin toinen on jossain hukassa.
Pampau-blogissa on kassiin ompeluohje, mutta tämä oma versio on vain yksinkertainen ja nuo sankojen reunat on kantattu vinonauhalla. Tämä on normaalia kangaskassia niin paljon parempi versio, koska tämä vetää ihan hulluna tavaraa, kuten se kaupan muovipussikin.


Tämän ihanan ruutukankaan ostin joskus kirpparilta ja se on Annon tuotantoa. Harmittaa, että sitä oli niin pieni palanen! Jos haluaa lapset mukaan tekoon niin vaaleapohjaiseen kassiin voi painaa kangasvärillä vaikka lasten kädet/jalat tai antaa lasten piirtää kangastusseilla. Usein olen nähnyt kuvia sellaisista kasseista, joissa on lapsen jalanjälki ja teksti "pieni hiilijalanjälki". Sekin on aika hauska idea :)

Tämä voisi olla kiva muistaminen myös vaikka tarhan tädeille tai sedille, koska näille oikeasti on käyttöä. En tiedä ovatko Prismassa vaihtaneet muovipussin materiaalia, mutta ne eivät nykyisin kestä edes kaupasta kotiin ehjänä, saati että samaa pussia voisi käyttää toista kertaa tai edes roskapussina :/


Lisäsin tähän alle muutamia muitakin pieniä ompeluksia, joita olen vuosien varrella tänne blogiin lisännyt. Tämän Susie-pussukan olen ommellut jo 2013 Veetin silloiselle hoitajalle Veetin lopettaessa hoidon. Tämä sama pussukka olisi varmasti kiva lahja äidillekin. Sisälle voisi laittaa vaikka jotain kivaa rasvaa, kukan siemeniä tai mikseipä suklaalevynkin!


Tämän värikkäämmän ja isomman toilettilaukun sai anoppi kolme vuotta sitten. Tämäkin on aika yksinkertainen ommella. Samasta postauksesta löytyy myös nuo lasten avustuksella tehdyt nimimukit, jotka on helppo toteuttaa lasten kanssa.


Neljänneksi valitsin tämän ommeltavan pussin, johon olen tehnyt kuvallisen ohjeenkin . Osia pienentämällä voi tehdä pussukan vaikka kukkaruukun päälle ja ostaa siihen kaveriksi jonkun kukan :) Tämä voisi olla hauska kokeilla tehdä siitä korkkikankaasta tai paperikankaasta! Jos vielä pienemmän tekisi, niin sisään voisi laittaa vaikkapa kivan yrtin kasvimaalle istutettavaksi tai keittiöön laitettavaksi. Monikäyttöisiähän nämä kaiken maailman pussukat ovat. Ja jokaista näistä voisi ajatella tosiaan lahjaksi vaikka sitten opettajalle tai lastenhoitajalle.


Millaisilla lahjoilla te muistatte äitejä vai kuuluuko teillä lahjojen antaminen perinteisiin?

2 kommenttia:

 1. Kukkaruukkupussi oli hyvä idea!!

  https://www.stoori.fi/rakkaudella-henna/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävin itsekin ostamassa kangasta sellaista varten, kun lahja on vielä hankkimatta :D

   Poista