maanantai 21. toukokuuta 2018

Kierrätyspaidasta mekoksi

Tovi sitten ostin paikallisesta kirpparilta jonkun itse ompeleman naisten tunikan neljän euron hintaan. S-koon tunikaan olisin ehkä saanut ahdettua puolet minusta, mutta koska ruutukuosi oli kiva, muokkasin siitä Viialle mekon. Tai no muokkasin ja muokkasin, käytin mekkoa kankaana mistä leikkasin täysin uuden mekon.


Alkuperäisessä mekossa oli rypytys vyötäröllä ja se piti purkaa että sai kankaan tehokkaasti käyttöön. Toivon, että ompeleen jälki umpeutuu tarpeeksi pesussa, että ei näy.


Kaavana käytin tuttua ja turvallista Mint-paitakaavaa johon yhdistin tuollaisen taskualaosan. Tämä simppeli malli sopi kivasti tuohon kuosiin. Kuvassa on nyt alaosana tylsästi mustaa kun ne sattuivat jalassa olemaan, mutta tarkoitus olisi pitää värikkäitä leggareita tämän kanssa.


En halunnut hukata yhtään kangasta niin tein vielä headwrapin, johon yhdistin mustaa kangasta kun ruudullinen ei ihan enää riittänyt rusettiin. Aika kiva setti tuli neljällä eurolla!


Ennen ostin enemmänkin kirpparilta vaatteita siinä tarkoituksessa, että jatkojalostan ne eteenpäin vaatteiksi. Viime aikoina olen kuitenkin tehnyt tätä todella vähän. En tiedä miksi? Eikö ole sitten osunut silmiin mitään kivaa kuosia joka olisi iskenyt tai onko hinta ollut liian kallis.


Paitsi nyt kun mietin niin ostin kyllä ehkä viime kuussa aikuisten värikkäät urheilutrikoot parilla eurolla ja tein niistä Aavalle uudet jumppahousut. En mistään löytänyt kohtuuhintaisia ja mieleisiä ja kun vastaan tuli kivalla kuosilla varustetut aikuisten housut, ostin ne ja tein pienemmät. Sain siis parilla eurolla Aavalle jumppaan kivat pökät :)


Harrastatteko te miten paljon kierrätysompelua? Mulla muuten aina tuolla kaapin perukoilla kummittelee niitä omia vaatteita, minkä kankaat oon aikonut hyötykäyttää tytöille vaan jotenkin en saa koskaan tehtyä niille mitään, koska kaikki uudet kankaat on paljon kivempia :DEi kommentteja:

Lähetä kommentti