tiistai 8. toukokuuta 2018

Kevättouhuja ja arvonnan voittaja!

Vitsi miten makeita kelejä säätiedotus on luvannut tälle viikolle! Aurinkoa ja lämpötila täällä pohjoisemmassakin reilusti yli kymmenen ja jopa yli viisitoista astetta. Auringon ja lämpimämpien kelien myötä sitä huomaa itsekin olevan ihan erilailla elossa kuin kylmällä ja sateisella säällä. Kai sitä pikku hiljaa herää talven jäljiltä jostain horroksesta, kun energiaakin tuntuu olevan nyt paljon enemmän. On kiva mennä lasten kanssa ulos kun pihalla on vaikka mitä puuhailtavaa itsellekin ja jos ei ole niin aina voi vaikka jumpata samalla ja käyttää ajan hyödykseen. Paukkupakkasessa sama ajatus ei ole läheskään niin houkutteleva.


Lapsetkaan eivät malttaisi tulla ulkoa sisälle kun pihalla on kiva puuhailla kun ei tarvitse enää niin kamalasti pukea sitä vaatetta päälle ja takapihan metsästä löytyy kivoja lammikoita, josta kantaa vettä hiekkalaatikon vesileikkeihin.

Lauantaina mies oli päivän hautajaisissa ja me ulkoiltiin, siivottiin leikkimökki ja korkattiin saippuakuplakausi! Tiesittekö muuuten, että saippuakuplat pilaavat helposti vaatteet, sillä niissä on jotain ainetta joka reagoi pyykinpesuaineen kanssa. Pesun jälkeen puhtaaseen vaatteeseen ilmestyykin yhtäkkiä tarhoja, joita ei ennen pesua vaatteessa ollut. Nuo tahrat saa vältettyä sillä, että huuhtelee kunnolla vaatteen pelkällä vedellä ennen koneeseen laittamista. Näin vinkkinä, jos et vielä tiennyt :)


Sunnuntaina käytiin koko porukka ajelulla Kalajoella ja otettiin suunnaksi siellä oleva iso puisto, jossa ollaan käyty lasten ja äitini kanssa viime juhannuksena. Tuo puisto on tosi huippu, kun siellä on laitteita vauvasta vaariin, sillä puiston yhteydessä on myös kuntoilurata.


Lähtiessä meillä kotona oli melko lämmin, yli viisitoista astetta, mutta Kalajoella yllättäen tuuli ja tuuli oli lisäksi todella viileä! Onneksi puettiin lähtiessä varalta tuulitakit kaikille päälle. Tosin Aava raukka oli aivan hiestä märkä juostessaan tuolla, vaikka päällä olikin vain ohut takki :)


Nämä Molon Waiton- tuulitakit ovat kyllä aivan ihanan pirteän väriset ja muutenkin ovat osoittautuneet hyväksi valinnaksi muutamien käyttökertojen kokemuksella. Vaikka tietenkin toivoisin, että näillä ei kesällä olisi juurikaan käyttöä vaan lapset saisivat kirmata rehellisissä kesävaatteissa.Jos joku kaipaa mittatietoja niin Aavalla on koko 122/128 ja pituutta varmaan alle 120cm. Viialla on koko 98/104cm ja Viiankaan tarkkaa pituutta en tiedä, mutta veikkaisin hieman alle metriä. Tyttöjen takkeihin mätsäävät lenkkarit löytyivät Kärkkäiseltä.


Pitihän tuota itsekin käydä vähän testaamassa hyppyvoimaa boksien kanssa :) Ehkä me tänä kesänä päästään tuonne vähän lämpimemmälläkin kelillä niin voisi ottaa eväät mukaan ja tehdä vaikka treenin samalla kun lapset leikkivät.
Viiaa ei paljon päätä pakottanut kun päästi menemään. Hetkeksi kun käänsi selkänsä niin tyttö löytyi jostain telineen päältä. Ei ilmeisesti oikein osaa pelätä, että tuolta voisi vaikka tippua!


Mies on tämän alkuviikon reissussa, joten jos meinaa niinä päivinä jotain urheilla, pitää se tehdä lasten kanssa tai vaihtoehtoisesti illalla kun lapset nukkuvat. Kivoilla keleillä tämäkin on helpompaa kun ei tartte umpihangessa työntää rattaita ja miettiä, että mihin se toinen lapsi laitetaan kun ei pyörällä vielä pääse eteenpäin.  Aika lailla hiljaiseloa on mentykin tässä asiassa hiihtokauden jälkeen, mutta nyt lämmenneet kelit ovat saaneet taas liikunnan kaipuun heräämään. Eilen käytiinkin sitten lenkillä niin, että Aava pyöräili ja Viia potkutteli. Reilut neljä kilometriä mentiin tuolla kombolla ja minä kävelin ja juoksin mukana. Puolessa välissä pistäydyttiin puistossa. Mukavasti Viiakin menee jo sellaista vauhtia Pukylla, että saa kunnolla välillä juosta rinnalla. Tulee samalla intervallitreeni :D


Minusta kunnosta huolta pitäminen on niin paljon helpompaa kesäkaudella kun lämpö ja aurinko houkuttelevat lähtemään ulos sisällä istumisen sijaan. Ja kuten sanoin, myös pihalla treenaaminen antaa mahdollisuuksia myös silloin, kun kotoa ei pääse irtautumaan salille. Kahvakuulat saa siis tästä lähtien kyytiä pihalla olohuoneen sijaan. Testasin myös eilen kotitreeniä jumppapallolla. Kehonpainotreenit kiinnostavat kovasti niiden helppouden takia ja varsinkin tuon pallon kanssa jumpatessa tarvii useita lihaksia, että pysyy pallon päällä!

Tänään syötiin heti kun hain tytöt hoidosta ja mentiin pariksi tunniksi pihalle. Tytöt leikkivät ja minä rapsutin pihaa ja siistin kasvilaatikot. Liikunnasta käy tuo haravointikin kun kädet ovat ihan hapoilla muutaman minuutin haravoinnin jälkeen! Huomiseksi suunnittelin taas jonkinlaista lenkkiä lasten kanssa. Vitsit miten nautin tästä lämpimästä keväästä <3

Oletteko te huomanneet saman horroksesta heräämisen kun kelit ovat lämmenneet ja aurinko alkanut paistamaan?

Plantoysin arvonnan voitti seuraava kommentti, postia laitettu voittajalle :)

Ihanan näköisiä leluja pitääkin muistaa seuraavilla lahjaostoksilla. Joko sieltäkin lumet kaikonneet täältä etelänpää jäätkin lähteneet.
hannakaisahakanen at gmail.com3 kommenttia:

  1. Aurinko ja lämpö todella herättävät täällä etelässä tänään 20 astetta lämmintä:) Olipa mukava yllätys tuo voitto. T:Hanna
    T:Hanna

    VastaaPoista
  2. Missäs päin Kalajoella on noin komia puisto? Vois joskus käydä.

    VastaaPoista