maanantai 14. toukokuuta 2018

Äitienpäivän kuulumiset ja DIY lahjaidea

Tänäkin vuonna sain äitienpäivänä nukkua pitkään. Jostain syystä uni ei maistunut ja heräsin jo kahdeksalta, kun oltiin edellisenä iltana sovittu, että aamupala on ysiltä ja mut herätetään siihen mennessä mikäli en ole vielä herännyt. Kuulin, että keittiössä alettiin kokkailemaan, joten en halunnut vielä nousta ja pilata yllätystä joten jäin vielä sänkyyn makoilemaan rauhassa.

Aamupalaksi mies oli valmistanut meille ihanat avokadopekonileivät uppomunilla ja hollandaisekastikkeella! Lisäksi oli tuoreita hedelmiä sekä croisantteja. Melko ähkyn kanssa sai pöydästä nousta....


Lapset antoivat aamulla itse askarrellut korttinsa ja lahjat. Veeti oli keskiviikosta asti säilyttänyt repussa tuota kukkaansa joka onneksi oli säilynyt hengissä! :) Lisäksi Veeti oli askarrellut toimintaterapeutin kanssa tuollaisen avaimenperän. Käytiin muuten Veetin ja mummun kanssa Kärkkäisellä myöhemmin ja Veeti halusi ostaa omilla rahoilla itselleekin yhden samanlaisen kukan, mutta valkoisena (äitiinsä tullut!). Se on kuulemma niin söpö. Minä ostin sitten ruukun, jonka Veeti maalasi mieleisekseen. Kukan hoito on nyt hänen vastuullaan. Voisi kai sitä lapsi turhempaankin rahansa laittaa.


Tytöiltä sain kortit sekä lahjakortin tiskausapuun. Lupasinkin, että saavat pestä leikkimökin hiekkaiset astiat, koska meillä sisällä aika vähän tiskataan normaaleita asioita kun on tuo astianpesukone :) Ja tiskauksen hoitaa yleensä mies enkä minä.


Syötiin lounaaksi haudutuspadassa paistettua possun pihvifilettä, josta tuli kyllä todella mureaa! Pitäisi nyt oikeasti skarpata ja alkaa tehdä tuolla padalla ruokaa niin, että täyttäisi padan valmiiksi illalla jääkaappiin ja aamulla töihin lähtiessä vaan pistäisi tulille niin olisi aina valmis ruoka kun tulee kotiin. Possun maustoin valmiilla rubeilla kun ensin valutin hieman oliiviöljyä pintaan ja tein pienet viillot. Toinen mauste oli joku Poppamiehen valkosipulijuttu ja toinen ihan Lidlin savuinen mausteseos.


Possun kaverina oli ryppyperunoita sekä mojokastiketta. Jos et ole kokeillut näitä ennen, suosittelen ehdottomasti! Meillä lapsetkin ovat hulluna noihin perunoihin! Me tehdään ne aina puikuloista. Mojokastike puolestaan on Veetin herkkua, tytöt eivät siitä välitä.  Ohjeen löydät vaikka aiemmasta postauksestani.Jälkkäriksi tein pienen Key lime pien. Se nyt vaan on hyvää kaikessa yksinkertaisuudessaan.


Päällä on ihan kermavaahtoa, jossa koristeena limeä.Oman lahjani ajattelin esitellä kunhan se saapuu postissa ja pääsen sitä ensin kokeilemaan ;) Äidilleni ompelin pikaisen kukkapussukan korkkikankaasta ja ostin siihen tuonenkielon.


Pussukka on helppo ommella tällä kangaskorin ohjeella, mutta tämä ei vaadi välttämättä vuorikangasta ollenkaan. Reuna ei myöskään lähde purkautumaan, niin en huolitellut tuota taitereunaa mitenkään vaan käänsin sen vain kaksi kertaa, niin se leikattu reuna jää taitteen alle piiloon. Aikaahan tämmöisen tekemiseen ei mene juuri mitään!


Kaveriksi ostin vielä Laveran päivävoiteen. Rasvat on aina varma lahja, kun niiden tiedän tulevan käyttöön :D Tuo korkkikangas on kyllä aika hassun näköinen keksintö! Kokeilin tehdä siitä jo rusettiponnarinkin ja aika hauska niinkin ja sopii varmasti ihanasti vaikka mustan vaatteen kaveriksi.


Miten teidän äitienpäivä sujui?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti