maanantai 23. huhtikuuta 2018

Mix and match vaatteita

 *Kaupallinen yhteistyö Nosh / Kankaat saatu

Olen joskus aiemminkin tainnut mainita siitä, että minusta on huippua jos kankaita tilatessa samasta kaupasta saa kankaita, jotka mätsäävät toisiinsa. Yleensä haluan yhdistää kuviollisen pariksi yksiväristä ja sen pitäisi mielellään sopia yhteen sen kuosikankaan kanssa. Siksi tykkään paljon Noshin laajasta kangasvalikoimasta. He teettävät samoista kankaista myyntiin tulevat vaatteet, jonka vuoksi kangasvalikoimassa on usein toisiinsa sointuvia kankaita. Lisäksi valmiista mainoskuvista on helppo katsoa miten kankaita on yhdistelty ja mitkä sopivat keskenään hyvin yhteen.

Noshin kevätuutuuksissa oli hauskaa Siipi-kangasta, jonka kaveriksi tilasin pinkkiä begonia-trikoota. Myös siipi-kankaan väri on begonia. Kumpaakin taisi olla metrin palanen ja niistä tein Viialle useamman vaatteen, joita on helppo yhdistää toisiinsa.

Siipi-kankaasta ompelin leggarit ja frillamekon. Leggarikaava on Paapii  kaavakirjasta ja leveys on koosta 86 ja pituus 98 tai 104cm. Frillamekon yläosa on Mint-paita koossa 92cm mutta saisi olla tuohon malliin vielä kapoisempi! Alaosa on kellohelma. Leggareihin kokeilin vihdoin tuota tamppia lahkeisiin. Ollut to do-listalla ehkä kolme vuotta...


Toiseen settiin tein myös leggarit samalla kaavalla ja yksivärisestä puolestaan tavallisen paidan, johon lisäsin rusetin selkään. Tuo selkärusettikin on vilahdellut ompeluryhmissä ensimmäisen kerran ikuisuuksia sitten, joten tulen kyllä tosi paljon jälkijunassa näiden kanssa :)

Laadukkaista trikoista on kiva ommella, kun tietää vaatteiden pysyvän hyvänä pesusta toiseen. Joskus kun on kohdalle osunut sekin, että ompelet jotain vähän monimutkaisempaa ja näet kamalasti vaivaa vaatteen kanssa ja sitten parin pesun jälkeen vaate on niin kamalassa kunnossa, että sitä ei kehtaa käyttää enää :/ Vaatteet saa myös myytyä paremmin eteenpäin jos kangas on pysynyt hyvänä edellisellä käyttäjällä.


Seuraavaksi pitäisi alkaa miettiä kesävaatteiden tekoa, mutta en oikein keksi millaista vaatetta ja varsinkin mistä kankaista haluaisin niitä tehdä! Tarvisin itsellenikin jotain uutta vaatetta kesälomareissua varten, mutta inspiraatio on hukassa siltä osin. Pitänee käydä selailemassa ompeluryhmiä tai pinterestiä ideoiden toivossa :)

5 kommenttia:

 1. Ihania vaatteita ja tosi kaunis sävy begonia. Miten tuo selkärusetti ommellaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on ihan suorakaiteen mallinen osa, joka kiristetään tuolla keskipalalla. Oon vaan lopuksi pääntien kanttauksen jälkeen ommellut sen tuohon kantin nurjalle :)

   Poista
 2. Noshin kankaat on mun lemppareita juurikin niiden kestävyyden ja hyvän laadun vuoksi ❤ Ihania vaatteita ja tosi kivan näköinen yksityiskohta toi tamppi leggareiden lahkeissa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama, meillä alkaa iso osa vaatteista olla Noshin kankaista tehtyjä mutta löytyy myös ostovaatetta ja mikään ei oo mennyt miksikään pesussa! <3

   Poista
 3. Oisko jotain vinkkejä pääntien ompeluun? Ei meinaa millään saada siististi...😕

  VastaaPoista