sunnuntai 8. huhtikuuta 2018

DIY pussihelmainen hame (ohje)

 *kaupallinen yhteistyö Nosh / kankaat saatu

Ajattelin jakaa teille tänään pussihelmaisen hameen ohjeen! Olen suunnitellut ompelevani kesäksi tytöille kivoja hamosia, mutta en ole löytänyt aiemmin oikein mieleistä mallia. Sitten törmäsin eräässä facebook-ryhmässä tällaiseen pussihelmaiseen trikoohameeseen ja päädyin kokeilemaan itsekin sen tekoa. En ole kovin häävi itse kuosittelemaan mitään kaavoja, mutta tämä oli niin helppo, että uskaltauduin laittamaan teillekin ohjeen tällaisen tekemiseen! Kuvien hameet on tehty trikoosta, mutta ilmavampi tulisi varmasti ihan puuvillasta ja voi olla, että se pitää vielä testata, jos löydän mieleistä puuvillaa jostain!

Kummankin hameen kangas on Noshilta. Pinkki on nyt vasta ilmestynyt begonia  ja violetti tumma luumu, joka on tuota hieman paksumpaa trikoota eli jersey plus.


Ensimmäinen versio on pituudeltaan sopivampi Aavalle, mutta vyötärö on Viian mukaan tehty, joten molemmat jäävät Viian käyttöön.Mittaa on aika lailla polveen asti, vaikka ehkä kuvassa näyttää vielä pidemmältä. Pussittavuutta saisi olla enemmänkin, mutta näiden hameiden kankaat ovat ylijäämiä muista ompeluista, joten ei ollut mahdollista tehdä päälliosasta leveämpää, jolloin se pussittaisi enemmän.


Ja koska kaavaa tähän ei todellakaan tarvitse, niin kirjoitin teille ohjeet, miten saat itse tehtyä tällaisen hameen vaikka lapsen vanhaa hametta tai ihan leggareita apuna käyttämällä.Mittaa lapsesta suunnilleen pituus, minkä mittaisen hameen haluat. Huomioi, että tähän tulee vielä vyötäröresori, joka lisää pituutta. Tämän hameen kanssa mitat eivät ole niin nöpönuukia ja itsekin leikkasin ihan summassa saksilla ilman mitään mittanauhoja :D Mietin jälkikäteen, että pussittaisiko hame näillä mitoilla enemmän jos vuorikangas olisi vielä enemmän lyhyempi kuin päällikangas? Tästä huomaa, että en todellakaan ole ammattilainen vaan yrityksen ja erehdyksen kautta tässä mennään itsekin.


Jos käytät rypytykseen framilonia, nakkaa suosiolla se Prymin framilon roskiin. Älä käytä sitä koskaan muuhun kuin olkasaumojen tukemiseen jos sellaista harrastat. Älä rypytä sillä, koska sen jälkeen työsi menee varmasti roskiin. Osta sen sijaan ompeluliikkeestä oikeasti joustavaa framilonia :)
Mittaa vuorikappaleen leveämmän helman pituus (saksien osoittama alemmassa kuvassa) ja leikkaa sen mittainen pala framilonista ja venytä tasaisesti ommellessasi framilonia kiinni päällikankaan alareunaan. Voit vaikka neulata neljäsosat helmasta ja framilonista niin tulee varmasti tasainen.Jos käytät vyötäröllä pelkkää resoria/trikoota, mittaa lapsen vyötärön ympäriltä oikea mitta, sillä kangas joustaa ja resori saa olla reilusti pienempi kuin lapsen ympärys, että se pysyy päällä jos et käytä kuminauhaa.


Lopuksi vain surauttelet helmakaitaleen ja hameen yhteen ja siinä sulla on valmis hamonen lapselle kesää varten. Eikö ollutkin helppoa?


Jos jokin ohjeessa askarruttaa, niin kysy ihmeessä! Omia virheitä ei aina näe ja korjauksilla saadaan toimivampi ohje :) Ja jos innostut kokeilemaan ja jaat kuvan jossain somessa, olisi kiva nähdä just sun hame, joten linkkaahan omasi kommenttiboksiin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti