keskiviikko 25. huhtikuuta 2018

Lasten välikausivaatteet

 *sisältää mainoslinkkejä

Kevään saapuessa kovaa kyytiä jouduin käydä nopsasti lasten välikausivaatteita läpi. Aika hyvin jemmoista löytyikin kaikille jotakin ja muut olen melkeinpä ostanut alennuksesta vastikään. Nyt päivisin kelit alkavat olla kovasti jo plussan puolella (vihdoin!), joten tytöt siirtyivät jo vuorillisiin kurakamppeisiin. Meidän luottomerkki on vuosia ollut näissä vaatteissa Ellos, jonka kurahaalareita meillä on ollut useita. Näyttävät olevan nytkin alessa ja näihin käy myös muut alekoodit, koska ovat Elloksen omaa merkkiä. Tosin Viialla on vielä käytössä Aavan vanha Ticketin sadepuku, joka taitaakin olla meidän talon ainut erimerkkinen kuravaate vuorilla.

sadehaalari

Oletan, että toppaa ei enää tarvita ja pesin ja pistin ylimääräiset topat jo myyntiin. Veetille jätin vielä kevyt toppiksen kun Veeti ei niin tykkää pukea välikerroksia.

Kevääksi ja kesäksi Veetille on Lekmerin alesta ostettu Name itin softshell, jonka ajattelin menevät myös parempana takkina kun on ihan siisti malliltaan.
Kesän viileämmille ilmoille ostin Kärkkäiseltä Reiman tuulitakin. Tämä oli kivan mallinen ja sopi hyvin hoikalle lapselle. Tytöille taisi olla fuksian punainen vastaava. Sikapäivillä näillä oli hintaa vain 26,9e muistaakseni ja kyllä vähän harmitti, että ehdin ostaa tämän jo muutamia viikkoja aiemmin. Tuulihousut onneksi löytyivät edullisesti kirpparilta, niin ei niin kovasti kirpaissut! Tuulitakit ovat muutenkin olleet parina viime kesänä ihan hitti, kun kesät ovat olleet aika viileitä ja sateisia. Tässäkin takissa taisi olla ihan hyvä vesipilari ja samoin Molon tuulitakeissa, jotka tytöillä on. Reimalla näytti olevan myös joku kevättuuletus 29.4. asti ja tuotteita puoleen hintaan. Näytti olevan kesä- ja välikauttakin eli kannattaa kurkata aletkin :)


Malliltaan tuo takki on Aragosta ja Veetillä on koko 134cm, mikä on aika lailla varmaan Veetin pituus.Vastaa siis hyvin kokoaan ja tässä riitti hihan mittakin, mikä yleensä Reiman vaatteissa loppuu meiltä ensimmäisenä kesken.


Sikapäiviltä hain myös Reiman softshell-housut ja noissakin täydellinen, kapea malli! Nimeä en muista kun ehdittiin ottaa nämä käyttöön ennen kuin hoksasin katsoa mitä tuossa lapussa lukee :) Kirpparilta löysin lisäksi hyväkuntoiset tuulihousut näiden kaveriksi alle kympin hintaan.

Sikapäiviltä hamstrasin kaikille kolmelle myös Reiman vk-hanskat kun ne olivat tarjouksessa 14,9e. Törkeän kalliita nuo hanskat normihintaan kun nuo Veetinkin sormikkaat jotain 34e!


Aavalle on kirpparilta löydetty Ticketin takki, jossa on tekniset ominaisuudet ja se on hieman pidempi malliltaan. Tämä on kokoa 122cm ja voisi kuvitella sen menevän vielä ensi vuonnakin. Tuota ei oikeastaan olisi tarvittu, mutta se oli niin kiva malliltaan että ostin sen kun halvalla sain. Lekmeriltä tilasin alesta  Kuling- merkkisen softshellin. Sovituskuvat löydät täältä. Lisäksi kesän viileille on Molon tuulitakki alesta sekä parempana takkina on viime vuotinen Kappahlin parka. Onneksi tuo mahtui vielä päälle, tykkään siitä tosi paljon! Molemmat housut on peritty Veetiltä ja ne ovat Kappahlin kuorihousut sekä Name itin softshellit. Molemmat pysyneet jopa ehjänä lapselta toiselle :D

Viialla on Kärkkäisen alesta ostettu Name itin softshell, joka väriltään ei ehkä ollut se mieluisin, mutta kun hintaa oli 20e niin se ratkaisi. Nämä ovat melko reilua mitoitusta ja tässä on kokona 98cm ja Viialla alkaa olla varmaan tuon verran pituutta. Kasvunvaraakin vielä löytyy.


Takkina on Racoonin softshell, jonka ostin jo black fridayn alesta koossa 98. Meillä oli sama takki eri kuosissa myös viime vuonna. Siitä näet sovituskuvia täällä,


Viialta löytyy myös sama tuulitakki kuin Aavalta ja lisäksi popin windfleece. Nuo taitaakin olla ainuita fleecevaatteita mitä meillä on käytössä, eikä niitä tarvitse juurikaan pestä. Veetillä on myös vastaava turkoosina ja Aavalta ainoastaan puuttuu. Nyt vaihteleville keleille olisi kyllä hyvä, että voisi aamulla laittaa välikausivaatteiden alle tarvittaessa. Saa tarjota jos löytyy tyttöväriä koossa 116cm tai 122cm! Paremmaksi takiksi ostin Viialle tuon sinisen raitatakin, mutta Viia ei tosiaan kelpuuta sitä päälle ja siksi ompelin sen vaaleanpunaisen takin. Vaikeaa pukea uhmaikäistä, joka on tosi tarkka siitä mitä päällensä laittaa! Housuina isommilta sisaruksilta perityt Kappahlin housut. Nämä taitaa ehkä olla vain Aavan jäljiltä, muistelen myyneeni Veetin tuon koon housut joskus eteenpäin.


Välikauteen meillä on tytöillä kumpparit (Viialla Aavan vanhat Tretornit ja Aavalla Prisman alesta kahdella eurolla ostetut!) sekä Reiman Patterit Viialla ja Wetterit Aavalla. Lisäksi Viialla on mutaisimpiin päiviin Vikingin goret, koska noiden Pattereiden matsku ei oikein ole omiaan niihin kaikista suurimpiin mutakeleihin. Aavalle pitäisi ehkä vielä katsella käytettynä vastaavat. Ostin kuitenkin nuo Reimat kun ne on siistin näköiset niin niitä kehtaa pitää muutenkin kuin vain pihaleikeissä ja molemmat löytyi puolen hinnan alesta Kärkkäiseltä.


Kesäksi on sitten tietty vielä kevyemmät lenkkarit molemmille ja Crocsin sandaalitmalliset kengät. Veetiltä löytyi kumpparit valmiina viime vuodelta ja samoin viime syksyiset Reiman Wetterit mahtuivat vielä onneksi! Kuvia katsellessa huomasin, että olen taas ollut hyvin menestyksekäs tarjoushaukka, koska yhtään näistä vaatteista ei ole ostettu täyteen hintaan!


Löytyikö teiltä hyvin välikausivaatteita jemmasta vai pitikö käydä kaupan kautta? Nyt on todella hankalia kelejä kun maassa on reilusti lunta ja aamulla pakkasta, mutta iltapäivällä saattaakin olla toistakymmentä astetta plussaa! Silloin vuorillinen kurahaalarikin tuntuu kuumalta ja hoidossa saisi melkein olla parit vaatteet mukana :/ Miten te ootte ratkaisseet tuon ison lämpötilaeron aamun ja illan välillä?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti