perjantai 27. huhtikuuta 2018

Ekologisia ja myrkyttömiä leluja lapsille (sis.arvonnan)

Kaupallinen yhteistyö Kiddex / Nauravanappi

Pääsimme lasten kanssa kolmen kuukauden ajaksi Plantoysin brändilähettiläiksi maahantuojan Kiddexin kautta ja saimme paketin erilaisia kivoja juttuja kotiin leikittäviksi. Kerron teillekin aina paremmin tuotteista kunhan olemme ensin testanneet niitä lasten kanssa kotona ja saaneet vähän käyttökokemuksia.


Onko Plantoys muuten sulle entuudestaan tuttu nimi? Se on thaimaalainen yritys, joka tekee erilaisia lasten leluja ja leikkivälineitä myrkyttömästi kumipuista, jotka eivät enää tuota lateksia eli joita ei voida enää hyödyntää sitä kautta. Tuotteet käsitellään lämmöllä ilman myrkkyjä kestämään ja lisäksi niissä käytetty maali sekä liima ovat täysin myrkytöntä. Kuulostaa aika täydelliselle varsinkin tuotteissa, joita pikkuvauvat tai lapset saattavat maistella! Lisäksi materiaali tuntuu ainakin äkkiseltään hyvin kestävältä. Sain lähetyksen mukana Plantoysin kuvaston ja voi vitsi, se on täynnä ihana tavaroita! Sarjasta löytyy niin vauvaleluja, pelejä, pihaleluja, soittimia, nukkekoteja, autoratoja kuin huonekalujakin eli tosi kattavasti kaikenlaista kivaa pikkuväelle. Varsinkin nuo vesilelut ovat omaan silmään kivoja pienelle ammekaveriksi. Meillä kaikki lapset ovat kovasti tykänneet kylpeä pienenä ja isompanakin), joten tällaisille olisi kyllä ollut käyttöä ja samat lelut menisivät kesän pihaleikeissäkin.


Jo Veetin ollessa vauva olisin halunnut hankkia meille kaikenlaisia puuleluja, koska ne tosiaan kestävät paremmin lapselta toiselle ja usein ovat myös kauniita. Valitettavasti Veeti ei koskaan ole ollut mikään leikkijä ja nyt asperger-diagnoosin myötä ymmärrän paremmin syynkin. En arvosta kamalasti niitä halvimpia muovileluja, jotka hajoavat ensimmäisen käyttökerran jälkeen. Niitä meiltäkin kyllä valitettavasti löytyy, joskaan eivät yleensä pitkäikäisiä ole. Tuntuu niin turhalta, että lelu menee parin käyttökerran jälkeen rikki ja sitten se nakataan roskiin.

Jostain syystä meidän tytöt ovat tavaroiden ja kirjojen suhteen todella kovakouraisia, minkä takia meillä menee aika paljon tavaraa rikki. Veeti puolestaan oli aina huolellisempi tavaroiden käsittelijä. Tästä kertoo paljon se, että Veetin jäljiltä kaikki kirjat siirtyivät tytöille ehjinä, mutta tyttöjen jäljiltä olen laittanut usean pussillisen roskiin rikkinäisiä. He saivat myös leikkimökin oven rikki sekä Thaimaasta tuodun tuliaiskiven palasiksi. Olen aina sanonut, että varmaan edes rautakanki ei tyttöjen leikeistä selviäisi yhtenä kappaleena. Nuo esimerkit kertovat aika hyvin siitä, mitä lelut meidän perheessä tulevat kokemaan!


Suosikkejani olivatkin lasten vauva-aikoina esimerkiksi Brion lelut. Jos olisin näistä silloin tiennyt, olisi meiltä saattanut löytyä näitäkin ihan tuon myrkyttömyyden vuoksi! Plussana myös suloinen ulkonäkö! Jälleenmyyjien listan löydät Kiddexin sivuilta. Meitä lähimmät liikkeet ovat Oulun Babystyle sekä Kokkolan N-style, mutta toki näitä saa tilattua myös liikkeiden nettisivuilta. Oiva idea vaikka lahjaksi jos haluaa antaa jotain ekologisempaa sekä kestävämpää lapselle. Täytyy itsekin vielä paremmin selata nuo tuotteet, sillä Viian kolmevuotissynttärit lähestyvät kovaa kyytiä. Jos noista löytyisi jokin kiva lahja ostettavaksi.

Yksi saamistamme tuotteista oli tämä kiva magnusti-keilapeli. Parasta tässä on hauskuuden lisäksi se, että nämä magnustit on tehty kestävästä materiaalista, joten ne eivät mene heti ensimmäisellä keilauskerralla rikki. Lupasin pitää tyttöjen kanssa näillä keilaturnauksen ja se pidettiinkin, kun oksennustaudin sanelemana meillä oli viikolla pari vapaapäivää.


Meillä on ollut ennen kirpparilta ostettu muovinen keilasetti, mutta pistin sen kiertoon kun keilat olivat niin kevyet, että ne meinasivat kaatua jo ilmavirrasta ennen kuin ehti päästä heittopaikalle! Nämä puiset ovat raskaampia ja pysyvät sen ansiosta paremmin pystyssä. Tuon oranssin kehikon tarkoitusta me ei oikein tajuttu. Oliko tarkoitus ehkä laittaa yksi magnusti siihen keilauksen aikana? Keilaa oli vaikea saada nurin jos tuon laittoi paikoilleen niin me jätettiin se kokonaan pois.


Keilaus ei myöskään vaadi erityistä  osaamista vaan siihen voivat osallistua perheessä kaikki. Yllättävän vaikeaa oli osua noihin magnusteihin, vaikka ajattelin ensin peseväni tytöt tuossa sata nolla! Kerrankin peli jossa sai pelata täysillä ja silti hävitä alle viisivuotiaille :D


Pallokin on tosiaan tuollainen puinen, sopivan raskas. Miinuksena sanoisin aika ison äänen, joka tuosta pallosta tuli kun se pamahti lattialistaa vasten.




Positiivista oli sekin, että pakkauksen sisältä ei löytynytkään sitä perinteistä muovipussia vaan paperipussi! Tätäkin asiaa firmassa on selvästi mietitty ja halutty myös pakkauksessa välttää turha muovi ja käyttää ekologisempaa vaihtoehtoa tässäkin. Lukemani mukaan myös kuvastot on tehty kierrätyspaperista. Koska lapsen mielikuvitus on rajaton, niin tytöt ehtivät keksiä tämän pussinkin kanssa jo leikkejä. Mikä olisikaan täydellisempi popcorn-pussi leikkeihin kuin tämä. Oltiin just sopivasti syöty aiemmin poppareita leffan kanssa niin Viia kulki pitkin taloa tämän paperipussin kanssa ja kehui tekevänsä itsekin poppareita! Hyvin hoksattu, sillä onhan se popparipussi aika saman näköinen. Mahtavaa kun itsekin omaisi tässä iässä yhtä hyvän mielikuvituksen.

Löytyykö teiltä keltään näitä Plantoysin leluja ja ovatko niin kestäviä miltä vaikuttavat?






Mikäli olette yhtä innoissanne näistä suloisista, myrkyttömistä veijareista niin kommentoimalla jotain kivaa alle voit voittaa itsellesi tämän magnustipelin. Osallistumisaikaa on viikko eli 27.4.-4.5.2018 Anonyymit muistakaa laittaa spostiosoite mistä teidät tavoittaa!
 ONNEA ARVONTAAN!

33 kommenttia:

  1. Ei ole mulle tuttu merkki ennestään, mutta muutoin meillä puisia leluja suositaan (tai äiti suosii). Kivannäköisiä kyllä :) iloaeloalaura(at)gmail.com

    VastaaPoista
  2. Olis kyllä hienoa voittaa noin ekologinen peli ja lapsetkin varmasti tykkäisi. Kiva,että leluissakin on alettu panostamaan ekologisuuteen ja myrkyttömyyteen. Mukavaa kevättä🌼

    VastaaPoista
  3. Oi tuossa olisi vihdoin sopiva peli johon kaikki kolme lasta voisivat yhdessä osallistua! Ehdottomasti mukana arvonnassa 😊 henna.sahlgren@gmail.com

    VastaaPoista
  4. Onpa kivoja! Meillä ei ole näitä vielä, joten innolla mukaan arvontaan.
    -minttu47-
    minttu47@gmail.com

    VastaaPoista
  5. Olen kuullut näistä tuotteista hyvää!
    Meillä on myös muovinen keilaussetti, eikä se ole ihan paras.
    Tämä olisi varmasti parempi.
    Kolme, kohta neljä, innokasta pelaajaa ja miksei äiti & isäkin :).
    Mukana arvonnassa.
    Hiisukas (hiisukas(at)gmail.com)

    VastaaPoista
  6. Oooh! Tämä pelihän vois olla passeli n.2v + n.4v yhdessä leikittäväksi/pelattavaksi, jospa tästä ei heti tulisi riita! ;)
    Tuli mieleen että oisko tuo oranssi rinkula jonkinlainen pallon "laukaisu alusta"..? Kuvassa ihan kuin magnustilla heilautettaisiin pallo menemään..?

    mari-k@netti.fi

    VastaaPoista
  7. Meiltä löytyy muutama PlanToysin soitin ja ovat kestäneet hyvin soittelua 🎶 Tykkään ekologisuuden ja myrkyttömyyden lisäksi myös siitä että lelut ovat värikkäitä mutta ei liian räikeitä 😊

    sanna.merivirta@gmail.com

    VastaaPoista
  8. Voi nyt näyttää kivalta peliltä! Ja iiiiso iso plussa ekologisuudesta! minuhno@gmail.com

    VastaaPoista
  9. Ekologisten ja varsinkin puulelujen ystävä täällä! On tullut pidettyä taukoa blogimaailmassa seikkailussa, mutta nyt taas palailemassa. Ihana nähdä Sinut NauravaNappi täällä edelleen! :) Terkuin Noora (ziu.joella(at)gmail.com)

    VastaaPoista
  10. Plantoysin leluja löytyy kaikenlaisia ovat kestäneet jo kolmellakin lapsella osa, jotkut ostettu kirpparita. Tämä magnusti-keilapeli ei ole meillä vielä.
    aiholapp(at)lailanet.fi

    VastaaPoista
  11. Ihanat magnustit:D.Meillä oli ja on edelleen pienimmäisen kanssa sama ongelma:kovakouraisuus.Näihin leluihin en olekaan vielä tutustunut.Tykkään simppeleistä peleistä, joihin voi osallistua kaikki ja joissa ei tarvitse istua hiljaa paikallaan.

    VastaaPoista
  12. Onpas ihana peli. Plantoysin leluja löytyy meiltä jonkin verran ja olen tykännyt. Laadukkaita ja kestäviä :)
    s.kansakoski(at)luukku.com

    VastaaPoista
  13. Onpas veikeän näköiset keilat :) Ihanaa kesän odotusta teidän perheelle! babystepblogi@gmail.com

    VastaaPoista
  14. Onpas kivan näköinen peli 😊
    aananompelu(at)gmail.com

    VastaaPoista
  15. Plantoysin lelut �� saija_o@hotmail.com

    VastaaPoista
  16. Kummilapsille on tullut ostettua näitä puuleluja lahjaksi.
    olisi mainiota voittaa tämä sarja itselle niin voisin sisarusten muksujen kanssa keilailla kun on tuota lelupuolta niin kovin vähän itellä:)

    maimyx@gmail.com

    VastaaPoista
  17. Ihanan näköiset lelut ja hyvä että pakkauksessakin vältetty muovi. Pitääkin kurkata näitä kun seuraavaksi miettii lahjaa. hannakaisahakanen)at)gmail.com

    VastaaPoista
  18. Ihanan näköisiä leluja pitääkin muistaa seuraavilla lahjaostoksilla. Joko sieltäkin lumet kaikonneet täältä etelänpää jäätkin lähteneet.
    hannakaisahakanen at gmail.com

    VastaaPoista
  19. Uusi merkki itselle, mutta tuo keilapeli alkoi heti kiinnostamaan :)
    mmasse-@hotmail.com
    T. Meri

    VastaaPoista
  20. Ihanan näköisiä! Poika varmasti tykkäisi :)
    anna_88@luukku.com

    VastaaPoista
  21. Ihana lahjaidea kummipojalle! Mukana ollaan :)

    viivi.korpela@hotmail.com

    VastaaPoista
  22. Kelpaisi meille tämmöinen peli😃
    laura_viljamaa(at)hotmail.com

    VastaaPoista
  23. Kivan näköinen.Mukana arvontaan. Pikkutytölle menisi. Salli.moilanen35@gmail.com

    VastaaPoista
  24. Mangustit mun lemppareita ja Plantoys tuttu merkki. Mukana.
    nelliina(@)yahoo.com

    VastaaPoista
  25. Mukana :)
    elina_jokitalo(at)outlook.com

    VastaaPoista
  26. Onpa veikeä peli. Mukana arvonnassa😊
    saija.karhu@luukku.com

    VastaaPoista
  27. Meillä on paljonkin plantoysin leluja ja suosin puisia leluja muiltakin merkeiltä. Eli kokemusta on.... Ja mukana arvonnassa

    VastaaPoista
  28. Meiltä löytyy jokin plantoys lelu ja on ihan samanlainen vieläkin kuin silloin 8v sitten kun tyttö sai lahjaksi. Puiset lelut on just siitä hyviä että kestävät leikkiä ja aikaa ja niillä voi leikkiä vielä seuraavatkin sukupolvet 😊

    VastaaPoista
  29. Kivalta vaikuttaa, puuleluja löytyy enenevässä määrin. Mukana arvonnassa memikkonen@gmail.com

    VastaaPoista
  30. Kivalta vaikuttaa. Puuleluja löytyy meiltä enenevässä määrin. Mukana arvonnassa memikkonen@gmail.com

    VastaaPoista
  31. Ei oo tuttuja leluja mut uskoisin tuon keilapelin olevan hitti meilläkin.

    lovenewfamily@gmail.com

    VastaaPoista
  32. Ei ole tuttu. Joitain kiddex-tuotteita nähnyt. Kiitos tästä vinkistä! Mukana arvonnassa. Heidi.olkila@gmail.com

    VastaaPoista