keskiviikko 6. huhtikuuta 2016

Hukassa ollut motivaatio löysi takaisin kotiin

Kaikki lapsen saaneet varmaan tietävät, kuinka ahdistavaa on, kun vauva alkaa lähestyä vuoden ikää ja raskauskilot sen kuin hengaavat mukana. Asiaa ei ole yhtään helpottanut se, että kotoa on ollut vaikea lähteä salille tai lenkillekään, ennen kuin viime aikoina kun kiinteitä on alkanut uppoamaan enemmän. Ennen joulua tiputin kuusi kiloa Jutan Simplellä, mutta sitten se kuuluisa motivaatio katosi johonkin. Lenkilläkin tuli pakkasilla käytyä aika heikosti. Puntari kuitenkin kertoi, että paino on siiä huolimatta pysynyt samassa tai no, tarkasti ottaen on nyt kilon enemmän kuin joulukuun alussa, mistä olen todella positiivisesti yllättynyt. Ihan hyvin siihen nähden, että en ole yhtään katsonut, että mitä suuhuni laitan ja on tullut kyllä syötyä kaikkea muuta kuin terveellisesti!
Adidas ZX Flux
Kevät on mennyt myös enemmän ja vähemmän sairastaessa, joten aina kun ehdin aloittaa hyvän lenkkiputken, tulin sairaaksi ja palautumisessa meni taas se into, minkä oli juuri saanut ennen sairautta nostatettua. Nyt tiet ovat kuitenkin sulat (ihan parasta keväässä!) ja aurinkokin pilkahtelee välillä kauniisti pilvien välistä ja mieli tekee ulkoilla ja huolehtia terveydestä. Olenkin nyt käynyt aktiivisemmin lenkillä ja saanut lapsetkin liikkumaan mun kanssa sillä, että bongailevat tyhjiä pulloja lenkkimatkan varrelta. Meillä on rattaissa pussi, jonne keräävät pullot ja saavat viedä kauppaan ja pistää possuun rahat. Hyvä motivaattori on ollut tuo noille rahanahneille lapsille :D Kannattaa testata, jos eivät muuten halua lähteä mukaan ;)
Nike Free 5.0
 Juuri ystävän kanssa tänään aamulla puhuttiin siitä, että oma kroppa on siinä pisteessä, että se ahdistaa ja tietää, että työtä on vaikka ja millä mitalla, mutta tilanne ei vielä ole niin järkyttävä, että olisi saanut jo aiemmin tehtyä asialle jotain. Nyt kuitenkin päätin, että otan itseäni niskasta kiinni ja jatkan ennen joulua aloitettua projektia kohti kevyempää ja kiinteämpää minää. Samalla myös ehkä jaksavampaa, energisempää ja hyväntuulisempaa!
Nike Flyknit
Ystävä valmistui sopivasti personal traineriksi, joten mulla on nyt takataskussa uunituore ruoka- ja saliohjelma, joita olen tällä viikolla noudattanut. Hyvin on sujunut ja tänään kävin ensimmäistä kertaa salilla sitten raskausajan. Ja tuntuihan se taas hyvältä, vaikka ensimmäinen kerta menikin hieman laitteita etsiessä uuden ohjelman kanssa. Mulla on kaksijakoinen ohjelma, eli salilla ei käydä kuin kahdesti viikossa ja jos ei pääse, on varalle tehty kotiohjelma. Sen lisäksi voin tehdä hiit-treenejä ihan kotona.

Nyt on löytynyt se puuttuva motivaatio ja homma ei tunnu  yhtään puurtamiselta. Enemmänkin olen viikonlopusta asti odottanut, että milloin pääsen salille ja illalla on tehnyt mieli lähteä toiselle lenkille, vaikka aamulla olisi jo käynyt. Olen myös päättänyt, että tärkeintä ovat pienenevät sentit eikä niinkään se, mitä puntari näyttää. Haluaisin myös pystyä vetämään yhden leuan ja se onkin tavoitteeni. Aikamäärettä en tavoitteen suorittamiseen aseta, kunhan edes joskus tässä elämässä :)

Ajattelin laitella jossain vaiheessa tänne blogin puolelle sitten vähän treenikuulumisia ja tuloksia ja kunhan ystävä saa omat pt-sivunsa kuntoon niin voin vinkata teille nekin, jos Oulun seudulla on tarvetta pt:lle :) Kiinnostaisiko tuommoiset kuulumiset?
Nike Flexrun
Suurin ongelma mulla on ollut sokerikoukku! Jotakin ihan hirveää, kun yhteen päivään ei syönyt mitään makeaa niin vieroitusoireet olivat ihan kamalat. Ymmärrän kyllä, miksi sokeria halutaan välttää, koska oikeasti tuo aiheuttaa niin pahaa riippuvuutta. En oo ennen edes ymmärtänyt, miten pahasti siihenkin voi jäädä koukkuun. Kotona ollessa sitä on tottunut syömään päivällä teen kanssa vähän jotain makeaa, vaikkapa keksin. Ja sitten jos mitään ei ollutkaan niin kamala sokerihimo koko ajan päällä! Nyt on kolmas päivä ilman mitään sokerituotteita ja yllättävän hyvin on mennyt. Tänään tosin tuli mieleen päivällä, että tekispä mieli jotain hyvää. Muistelen lukeneeni jostain, että parikin viikkoa menee, ennen kuin siitä pahimmasta koukusta pääsee eroon. Eli sitä odotellessa. Onko teillä muilla tämmöistä kamalaa sokeririippuvuutta?!?!
Nike Dualfusion X2
Nyt urheilukärpäsen purressa taas olen huomannut selailleeni netistä normaalia enemmän urheilukamppeita. Vanhat topit ovat hieman makkarankuoria, mutta taidan mennä niillä kuitenkin. Jospa niitä senttejä alkaisi hiljaa tippua niin vaatteetkin kävisivät sopivammaksi. Eniten kuitenkin olen jo varmaan vuoden himoinnut uusia lenkkareita! En oikeastaan ehkä juoksuun tai lenkkeilyyn, vaan sellaisia mitä voisi pitää kaikkien vaatteiden kanssa. Olen niin mukavuudenhaluinen, että kuljen kuitenkin lähes aina jotkut tennarit jalassa. Kannattaisi siis ostaa mustat, mutta mieli harhailee koko ajan noiden ihanien värillisten lenkkarien sivuille. Taidan kuitenkin aloittaa siitä, että etsin jostain alesta itselleni nuo Niken Free vitoset, joita olen sen vuoden haaveillut, mutta en ole raskinut vielä ostaa.

Sen jälkeen voi sitten päivittää juoksukengätkin värikkäämmiksi kuin mustiksi. Olen nimittäin alkanut taas haaveilla juoksemisestakin, mitä en ole myöskään tehnyt kuin ennen raskautta viimeksi. Nyt on todella hyvä mieli niin ruokavalion kuin liikunnan suhteen ja toivon, että tämä mielenkiinto ja motivaatio on nyt tulleet jäädäkseen, eikä mitkään sairastelut hidastaisi tätä projektia!

*sisältää mainoslinkkejä, en hyödy klikkauksista rahallisesti

14 kommenttia:

  1. Täällä yksi sokeririippuvainen. :/ Niin olis tavoite päästä herkuttelusta eroon, mut varsinkin näin imettäessä tekee jotenkin niin paljon mieli suklaata. Ehkä saan otettua itseäni tässä niskasta kiinni ja lopetettua tuon jatkuvan herkuttelun. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi se imetys kuitenkin vähän myös kuluttaa, että ei ihan kaikki suklaat kerry kroppaan! Mää ajattelen, että siinäkin pitäs pystyä pysyyn kohtuudessa, että vaikka kerran viikossa, eikä joka päivä :D

      Poista
  2. Tsemiä ja onnistumisen kokemuksia urheiluun!!:) itekki vasta hiljattain pitkän ja piinallisen talven jälkee innostunu lenkkeilemään ja vähentämään herkuttelua 1-2 päivään viikossa.
    Tykkään blogistasi tosi paljon ku kerrot asioistasi, myös niistä kehnommistakin ja aivan tavallisista arjen kommelluksista mitkä monesti jää pinnallisilla tämän päivän bloggaajilla mainitsematta...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo olisikin hyvä, että pystyisi pitämään kohtuuden herkkupäivien määrässä :D Toistaiseksi menen ilman herkkuja, mutta taidna kuitenkin joskus sallia itselleni pienen herkun, että ei mene sitten siihen, että tulee niin kamala kiusaus että vetää sitten urakalla jonku herkkuputken :D

      Kiva, että olet tykännyt siitä, että jaan myös niitä arkisia asioita!

      Poista
  3. Sokerikoukku täälläkin, paha sellaine! Enkä ole pysyvää vierotuskeinoa keksinyt vielä :( Tsempit siulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sanotaan, että tarpeeksi proteiinia pitää herkkunälän pois ja ehkä se toimiikin sitten, kun pääsee eka näistä vieroitusoireista eroon :D Pitänee alkaa syödä niitä terveellisiä herkkuja, jotka on makeutettu vaikka hunajalla eikä sokerilla niin ei tule tätä kamalaa kierrettä. Pakko sanoa, että joskus tupakoineena sen lopettaminen oli paljon helpompaa kuin sokerin jättäminen!

      Poista
  4. Onnea liikuntakärpäsen puraisemisesta :)
    Minäkin olen sokeririippuvainen, mutta jos en karkkia osta, ei sitä tule myöskään syötyä. Ja jos joskus tulee karkkihimo, vadelmasalmiakkipääkalloja ei korvaa mikään muu kuin ne itse :) Muista, että kävely on yhtä tehokasta kuin juoksu ja sopii paremmin meille synnyttäneille. Hyviä lenkkikelejä!
    t:Sanna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En määkään sitä kaappeihin osta, juurikaan noista syistä. Mutta jos jostain vierasvarasta jää keksiä kaappiin tai jostain muusta syystä sitä on niin kyllä maistuu :D

      Kävelyä olenkin tähän asti harrastanut, juurikin siitä syystä, että en ole halunnut lähteä liian aikaisin juoksemaan. Tällä hetkellä kunto onkin niin huono, että juoksun osuus koko lenkistä olisi varmasti pari minsaa :D Mutta pikkuhiljaa tunnustellen. jos tuntuu, että ei ole vielä sen aika niin jatkan kävelyä.

      Poista
  5. Tsemppiä projektiin! Itsekin aloitin maanantaina 8 viikon puretreenin. Moneen vuoteen ei ole tullut kunnolla urheilua, joten melkoinen muutos nyt kun monta kertaa viikossa tekee jotain.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitääpäs tutustua, että mikäs se tuollainen puretreeni on!

      Poista
  6. Kannattaa käydä intersportissa jos etsit uusia lenkkikenkiä, osaavat siellä auttaa löytämään juuri sun tarpeisiin sopivat!
    Itse ostin viimekeväänä juoksuun ja kävelyyn sopivat kengät ja se ei ollutkaan ihan simppeliä, haaveilin niken kengistä mutta niiden lesti ei sopinut ollenkaan mun pitkälle ja kapealle jalalle, valittiin siis adidaksen lenkkarit.
    Samoin piti huomioida minkälaisella tiellä liikkuu, kovalla vai pehmeällä.
    Ja sitten tarviiko kengässä olla kiertoa vai mitä se oli :D
    Ostin myös mulle teetetyt pohjalaiset ja siinä paljastui että toisessa nilkassa mulla on pronaatiota, eli nilkka taittuu sisälle päin.
    Nyt on kalliit (120), mutta täysin mun jalkaan sopivat tossut ja ne on ihanat!

    Minä oon myös sokerikoukussa, aina päiväkahvilla pitää olla jotain hyvää, samoin illalla kun saan lapset nukkumaan niin palkitsen itseni karkeilla, irttarit on mun paheeni :(
    Toisaalta en tupakoi, enkä käytä alkoholia niin joku pahe pitää olla, mutta sen käytön voisi siirtää vain viikonloppuihin, tai että se olisi vain se yksi suklaa tai keksi silloin kahvin/teen kanssa.
    Jossain vaiheessa sain pidettyä itteni kurissa mutta nyt oon taas pahasti repsahtanut :D alkuraskaus oli hyvä kun ei tehnyt makeaa mieli.
    Mulla on varmaan osa syynä myös tapa, että pitää vain popsia jotain, välillä syön kyllä esim auringonkukan siemeniä tai pähkinöitä.
    Harmi kun punnari lopetti, siellä oli ihania karkinkorvikkeita!
    Myyköhän kärkkäinen esim suklaakuorrutettuja pähkinöitä ja rusinoita?

    Annu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juoksukengät mulla on, tuommoiset Adidaksen CC Chillit, mitkä on vähän niinku barefoot ja normikengän väliltä ja oon tykännyt tosi paljon. Mua vähän jotenkin ärsyttää kun mulle yritettiin myydä Intersportissa joskus maastojuoksukenkiä asvalttijuoksuun niin vähän jotenkin meni maku et ku tykkäsin niistä kengistä ja kerroin mihin tarkoitukseen niin halusivat vaan saada myytyä. Kyllähän maastojuoksukengässä on aika korkea se pohjan profiilikin asvalttijuoksuun ja ihan erilainen kenkä muutenkin.

      Nikejä oon siellä käynyt kokeileen ja tuo free sopi mun aika leveähköön jalkaan hyvin. Haluaisin ne siis ihan jokapäivän ja paikan kengiksi kun ovat niin kevyet jalassa! :)

      Kärkkäisellä on jotain pähkinäjuttuja siinä luontaistuotteessa, mut ainakin ihan Prismassa on valkosuklaacashewpähkinöitä ja muita vastaavia ja Pirkalla kans ja ovat varmasti edullisempia :)

      Poista
  7. Ootkohan taas saanu roskapostia multa? ;)

    Annu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näemmä olin! Jännä, että osa menee sinne ja osa näkyy :o No vinkkaa, jos ei ala tulee näkyviin niin osaan kaivaa tuolta!

      Poista