perjantai 23. lokakuuta 2015

Nelikuisen kuulumisia

Tässähän ehti tulla melkein viisi kuukautta mittariin, ennen kuin ehdin päivittää edes Viian nelikuukautiskuulumiset! Vaikka ei tässä mitään kamalan kummoisia ole kuukauden aikana tapahtunut. Neuvolassa käytiin 8.10. ja siellä oli kaikki hyvin! Kasvua oli tullut reippaasti niin pituuteen ja painoon ja pituuden ja painon suhde menee siellä -10 tienoilla tasaisesti. Paino siis alakäyrällä ja pituus yläkäyrällä.

6,52kg (5,78)
64,8cm (62,3)
42,6cm (41,4)

"Iloinen ja terhakka tyttö. Todella hyväntuulinen. Kotona kaikki hyvin. Nukkuu ja syö hyvin, rintamaidolla kasvaa käyrillään. Tarkastuksessa kaikki hyvin. Varhaisheijasteet sammumassa."

Pakko oli vähän kurkkia Veetin ja Aavankin kortteja tuon saman neuvolan osalta. Veeti on ollut 64,5cm pitkä ja Aava 65cm. Puolen sentin sisällä on siis ollut kaikkien kolmen pituus neljän kuukauden iässä! Painoa Veetillä oli hieman Viia vähemmän eli 6,39kg ja Aavalla puolestaan reilusti enemmän eli 7,205kg. Pituudeltaan hyvin saman kokoisia siis, mutta Viia on toistaiseksi vielä ruumiinrakenteeltaan enemmän samankaltainen Veetin kanssa.


Itse olin yllättynyt, että painoa oli tullut noinkin paljon! Neiti kun syö edelleen sen pari tehokasta minuuttia jopa kolmen tunnin välein, mutta kaipa se sitten on tekniikka kunnossa. Kiinteistä ei mainittu sanallakaan, mistä olin vähän ihmeissäni. Olin jo varautunut selittämään, että aion täysimettää puoli vuotta, mutta ei sitten tarvinutkaan puhua niistä mitään.


Kääntyminen löyty heti vähän edellisen neuvolan jälkeen niin, että siitä tuli rutiinia. Nyt Viia ei pysy yhtään selällään vaan kääntyy heti mahalleen ja jaksaa siinä tutkiskella leluja melko pitkään. Sylissä viihtyy pystyasennossa ja tykkää, kun hyppyyttää. Isompien sisaruksien leikit ja pelleily on alkaneet kiinnostaa ja parasta on kun jompi kumpi menee sohvan taakse piiloon ja hyppää sieltä Viian eteen huutaen "böö"! Sille pitää nauraa räkättää hullun lailla.


Yöt menee aika samalla kaavalla kuin ennenkin eli kasilta nukkumaan ja eka syönti 23-23.30 kun minä menen nukkumaan. Sen jälkeen ehkä kaksi syöntiä yön aikana ennen kuin noustaan kasin maissa ylös. Ekat päikkärit on vieläkin tuossa puoli kympin maissa ja ovat yleensä puolitoista tuntia, mutta vajaan tunnin kohdalla pitää melkein poikkeuksetta käydä kerran heijaamassa vähän vaunuja ja nukuttaa uudelleen, jonka jälkeen uni vielä jatkuu. Iltapäivällä nukutaan kahdet lyhyemmät unet vielä. Aiemmat niistä yleensä vaunuissa ja kolmannet meidän makkarissa ja ne ovatkin lyhyimmät eli noin puolisen tuntia.


Ollaan tosiaan vielä täysimetyksellä eikä korviketta ole tarvinut antaa koskaan. Eipä kyllä muutenkaan pulloa, kuin pari kertaa kun Viialla on niin pitkä tuo ruokaväli, että ehdin käydä omilla asioilla todella hyvin, kun syötän ennen lähtöä ja kotiin tullessani. Viikon päästä tulee ensimmäinen kerta, että mies antaa pullosta useamman kerran, kun menen ompeluleirille ja olen siellä yötä. Päivällä Viia tulee ainakin osittain mukaan, mutta yön on kotona isin kanssa.


Kääntymisen lisäksi Viia on alkanut pyöriä napansa ympäri ja löytyy lattialta aina vähän eri paikasta minne sen laskin :) Välillä kääntyy akselinsa ympäri ja sitten liikkuu pyörimällä, niin saa hetken paikallistaa, että mihin se tyttö nyt hävisi!


Vaatekoko alkaa olemaan pääasiassa 68, mutta osa kokoa pienemmistäkin menee vielä. Päivät käytetään kestovaippoja ja yöt mennään kertseillä.


Viia on alkanut pitää ihmeellistä örinä-ääntä ja joskus herää keskellä yötäkin örisemään omiaan. Semmoinen tosi naisellinen ääni :D


Hampaita ei vielä ole tullut ja toivon, että ei heti tulekaan. Tissit kiittää! Tosin katsoin juuri Veetin vanhoja kuvia ja Veeti seisoi jo tukea vasten ja silti suussa näkyi vasta kaksi pientä hampaan alkua alhaalla. Että jospa Viiallekin tulisi yhtä myöhään...7 kommenttia:

 1. Ihana pieni nelikuinen <3 Täältä löytyy ikätoveri ja tutulta moni asia kuulostikin. Toivon kans, ettei hampaita ihan vielä tulisi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei todellakaan ole tosiaan kiirus niiden hampaiden kanssa :) Suloinen on teidänkin nelikuinen!

   Poista
 2. Suloinen neito ♥ Meidän seitsenkuinen on 65 cm, ihan minikokoinen verrattuna veljeensä (tai teidän lapsiin :) ) ! Hampaitakaan ei vielä täällä näy, vaikka ilmeisesti tuntuu kyllä :p

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nää meidän onkin tämmöisiä jättiläisiä pituuden suhteen :D

   Poista
 3. Meidän kuopus on lähes samanikäinen kuin teidän Viia. :)
  Mua kiinnostaisi, että käytättekö kestoja myös silloin, kun Viia on kantoliinassa tai -repussa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä me käytetään kestoja jos ollaan kotona tai tässä lähistöllä ja Viia on repussa, mutta noille pidemmille retkille laitan kyllä kertsin, että ei tartte ulkona kylmässä alkaa vaihtamaan. Mielenkiinnosta pakkoa kysyä, että mistä moinen kysymys? Tai siis, että olisiko joku syy, miksi kantaessa ei käyttäisi kestoja? Esim falskaako ne kannettaessa tms :)

   Poista
 4. Kummin kulta ❤️ Viia on niin kuvauksellinen neiti että!

  VastaaPoista