maanantai 5. lokakuuta 2015

Lasten suusta, unohtuuko teillä?

Lasten suusta kuulee aina välillä mitä hauskempia letkautuksia. Sellaisia, jotka aikoo visusti tallettaa vauvakirjan väliin, että niille voi sitten myöhemminkin vielä nauraa. Itselle kuitenkin käy helposti niin, että se tallettaminen siirtyy ja siirtyy, kunnes sitä hauskaa sutkausta ei enää edes muista. Pitäisi olla jossain käden ulottuvilla koko ajan kynä ja paperia, että voisi laittaa edes johonkin ylös ne hauskimmat ja ihanimmat.Valitettavan moni hauska sana tai lause unohtuu muuten kokonaan. Meillä Aava lauleli mummulassa vasta Sannin 2080-luvulla biisiä ja kohta kuului ensin laulaen alku ja sitten tuo naseva kommentti perään " kakstuhatta, kakstuhatta, kakstuhatta.... Hei! Mä osaan laulaa!!" . Hieno oivallus :) Vielä kun näihin saisi sen lapsen äänen mukaan, kun toinen muka hoksasi jotakin uutta, vaikka on osannut laulaa jo aiemmin. Vai tarkoittiko kenties, että osaa laulaa tuota itselleen uutta laulua, jota Veeti aina välillä laulelee.

Veetiltäkin tulee välillä niin nasevia lauseita, mutta nyt kun niitä alkaa miettiä, niin arvatkaapa tuleeko yhtään mitään mieleen?? Nyt olisi hyvä luntata sieltä vauvakirjasta, JOS sinne olisi joskus niitä kirjoittanut :)

Toisaalta Aava on esimerkiksi nyt siinä iässä, että osa sanoista tulee vielä ns. omalla kielellä eli hieman väärin ja se on itsessään jo aika hellyyttävää. Tässä muutamia Aavan käyttämiä sanoja:

trampotiini = trampoliini
tetamiini = vitamiini
kivahi = yökaverikirahvi
ninja-auto = linja-auto

Veetiä kovasti naurattaa aina kun näkyy linja-auto, kun Aava puhuu ninja-autosta. Liekö Veetin Lego Ninjago-innostuksella näppinsä pelissä?


Oletteko te laittaneet ylös lasten hauskoja sanoja tai lauseita? Jakakaapa kommenttiboxiin teidän perheen hauskimmat lasten suusta kuultua-jutut.

Veetin kanssa muuten hamahelmeiltiin joitain viikkoja sitten. Veeti teki sydämen ja halusi, että silitän sen. Sitten sanoi: "Tää on äiti sydän, tämä on sulle. Tiedätkö mitä se tarkoittaa? Se tarkoittaa, että mää rakastan sua". Aika hellyyttävää tyypiltä joka suurimman osan ajasta vaan huitoo ja puhuu jotain ihme ninjajuttuja.


Viian suusta ei kuulu vielä kuin jokeltelua, mutta ikuistimpa kuvaan tuon ihanan unikaljun, joka taitaa melkein kaikille vauvoille tulla :)


3 kommenttia:

 1. Olen kirjoittanut ylös A-murun hauskoja letkautuksia. Viimeisin vauvakirjaan kirjattu sanominen taitaa olla se, kun kierähdin sängyllä Isimiehen kainaloon ja kun neiti huomasi sen, hän nousi vauhdilla omassa sängyssään istumaan ja karjaisi kuuluvasti että nyt äiti HETI omalle puolelle sänkyä. :D

  VastaaPoista
 2. Tämä ei kyllä oo ihan pienen suusta, mutta sai kyllä aikaan silmien pyörittelyä. 10-vuotias totes pari päivää sitten että "te aikuiset ootta niin vanhoja ettettä ymmärrä kaikkien tubettamisen ja semmosten päälle". Samainen poika oli aivan varma että äiti valehtelee, kun väittää että on nuorempi ku legot ;) .

  Ja ei, eipä oo tullu laitettua ylös.

  VastaaPoista
 3. Ihania! Mie oon välillä blogiin talletellu hauskimpia kommetteja. :) ja mummolle teen kuvakirjaa, johon nerokkaimmat älynväläytykset ajattelin laittaa.

  http://kunnaksestakajahtaa.blogspot.fi/2015/06/viikon-naurut-5.html

  VastaaPoista