tiistai 13. lokakuuta 2015

Mitä viisivuotias pukee syksyyn ja talveen?

Aiemmin kirjoittelin täällä meidän perheen tyttöjen vk-asuista sekä talvivaatteista. Nyt on sitten Veetin vuoro. Tämmöisillä varustuksilla meidän viisvee viilettää menemään syksyn ja talven. Nyt syksylle on kaksi takkia ja yhdet housut. Tosin huomasin, että toisetkin olisi saanut olla, koska nuo yhdet on koko ajan ihan järkyttävän kuraiset.

Tämä punainen Reiman takki on ostettu Veetille jo viime kesänä ja se sopii edelleen hyvin. Kuvat ovat viime vuodelta, eikä takki ole niissäkään jättisuuren näköinen ja silti se mahtuu vieläkin hyvin, olematta kittana. Saapa nähdä meneekö vielä keväällä. Silloin sama takki olisi ollut meillä käytössä neljä kautta!Toiseksi takiksi ostin kesällä Metsolan alesta Villervallan softshellin. Jäljellä oli sopivasti yksi kappale kokoa 128cm ja hintaa kolmisen kymppiä, joten kauan ei tarvinut empiä. Koko on vielä vähän reilu, joten menee varmasti vielä keväänkin. Ei kuitenkaan ole liian iso, että käyttöä haittaisi.


Välikausikenkinä Tretornin mustien kumppareiden lisäksi Veetillä on samat Reiman Wetterit, mitkä Aavallakin on. Nämä tilattu Lekmerin alesta. Lempipipo on ompeluryhmän pipovaihdosta saatu Ninjago-pipo, joka sopiikin hyvin väriltään tähän takkiin.


Housut ovat meidän luottovk-housut eli Kappahlin mustat housut. Kestää edelleen kulutusta älyttömän hyvin, eikä hintakaan päätä huimaa. Kokona näissä on muistaakseni 116, eli aika reiluhkoa mitoitusta kun monissa housuissa Veetillä on jo 128 käytössä. Näistäkin voisi olla kokoa suurempi, mutta en viitsi enää syksylle ostaa isompia niin hommaan sitten kevääksi jo tuon 128 koon.

Kärkkäiseltä ostin tuommoiset halvat karvatennarit paremmiksi kengiksi niin ei tarvitse aina laittaa talvikenkiä esimerkiksi kauppareissuille jalkaan.


Toisella sivulla on vetskari helpottamassa jalkaan laittamista.


Talveksi meillä on Name it:n farkunvärinen parkatakki koossa 122cm. Arvoin pitkään tämän ja kokoa isomman välillä, mutta otin kuitenkin tämän kun meillä on jemmassa Reiman kokoa isompi punainen. Otetaan sitten se käyttöön, jos tämä sattuisi jäämään pieneksi, mitä en kyllä usko. Tämä onkin ensimmäinen Name It:n toppakampe meillä, saapa nähdä millainen on käytössä!


Housut ovat viime vuonna käytettyinä ostetut tähti Jonathanit kokoa 116cm ja näyttävät menevän vielä tämänkin talven.Myös viime vuoden Mini rodinin haalari näyttää vielä mahtuvan tämänkin talven. Kiristystä saa vyötäröltä vähän löysätä. Se kun on viime talvelta, jolloin haalari oli vielä aika suuri. Haalari on talven jäljiltä melkein kuin uusi ja oli kaikista lämpimin haalari, mitä meillä on koskaan ollut.
Täällä  sovituskuvia viime vuodelta, kun Veeti oli lyhyempi ja haalari sopi silloin jo hyvin.
Loskakenkinä meillä on tänä vuonna ekaa kertaa Kamikin huopavuorelliset kengät. Ostin nämä testimielessä Kärkkäisen sikapäiviltä ja katsotaan, että miten palvelevat.  Aavalle ostin myös samat violettina.


Kylmemmille ilmoille ostin Pikkujalat-kaupan alesta Primigin lampaanvillavuoriset talvisaappaat. Nämä ovat myös goretexit. Toivottavasti on lämpimät! Ainakin karvavuori tuntui hyvin pehmeältä ja lämpimältä. Tästäkään merkistä ei ole aiempaa kokemusta.Näiden lisäksi on sekalainen joukko pipoja ja hanskoja. Talveksi ajattelin ostaa vielä Reimalta toppahanskat, joissa näytti olevan lampaanvillaa vuoressa. Onkohan tuommoisia ollut aiemminkin? Olivat siis ihan Reimat, eikä Reimatecit. Voisi kuvitella, että olisivat lämpimät, jos vuoressa on villaa. Toivon myös, että Paccasen nahkakinttaat menisivät vielä tänä vuotena.

Millaisia talvikamppeita teidän viisivuotiailla on tälle vuodelle? Entä välikausivaatteet?
6 kommenttia:

 1. Mä oon miettiny meille popia ticketiä tai rodiniaki isommalle kun on aina viluinen. Tarkenee molon haalarilla tyyliin näillä ilmoilla :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta Molo on ollut lämpimämpi kuin Ticketti ja me ollaan pärjätty niillä melkein koko talvi ilman villapukua. Tosin ehkä Othello ois Tiksuissa lämpimämpi, mutta oli meidän lapselle niin jäätävä säkki, että ei voitu ostaa :D Tossa Rodinissa kun on vielä semmonen extra fleece pyllyn kohdalla, niin on musta tosi lämmin haalari. Saakohan noita alesta joulun jälkeen? Tuo Veetin haalari on ostettu laput kiinni fb-kirpulta huomattavasti halvemmalla kuin uusi. Siksi mietin, että raskiiko koskaan enää ostaa toista :D

   Poista
  2. Siis Ticketillähän on se North malli eriksee :) Meillä on ne ollu super lämpimiä! Ticketillä on othello, othello north, baggie, baggie north jne :) Ja must ne ei oo ku pienillä aika tilavia, nyt uusissa mitoitus muuttunu ihan päin pyllyä :( yhyy

   On niitä yleensä jonkuverran alessa :)

   Poista
  3. Mää en tiedä mitä meillä on ollut, kun käytettynä ostettu. Vissiin se perus baggie, irrotettava fleece? Ne on musta ainakin ohuita. Tuo Othello tais olla North ja tosi paksu oli, mut tosiaan se malli oli järkky pussi. Meillä on ollut pitkäraajaiset lapset ja silti tiksuissa jäi ekana niska-haara pieneksi vaikka lahkeissa oli vielä hyvin tilaa. Sit taas hihat oli aika lyhyet. Ja maailman tiukimmat resorit käsissä ja lahkeissa, onkohan niitä jo muutettu? Itkun kanssa oli aina äiti ja lapsi kun yritti puskea hanskaa hihan läpi ja se kumppari oli niin perkeleen kireä :D

   Poista
 2. Tosi kivoja vaatteita!! Vkhaalari alkaa meillä jäädä pieneksi, että se on keväällä edessä. Reimaan kallistun varmaan nytkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kärkkäisellä sattui olemaan reiman haalari sikapäivillä tarjouksessa niin 119e haalarin sai neljälläkympillä! Jemmasin sen vielä sitten tytölle ensi syksyksi kun sen kokoista ei vielä ole :D

   Poista