sunnuntai 25. lokakuuta 2015

Aamun ärsytykset ja ilot

Herättiinkö muilla tänään epäinhimillisen aikaisin? Meillä Viia on alkanut tällä viikolla aikaistaa heräämistään ja onkin herännyt nyt muutamana aamuna hieman seiskan jälkeen. Tänään se tietenkin aikaistui, kun yöllä oli se typerä kellojen siirto ja mun aamu alkoi kello kuusi. Aava alkoi huudella sängystään vartin yli kuusi. Veeti nukkui kuitenkin melkein seiskaan!


Aika turha tuo kellojen siirto! Kaksi kertaa vuodessa pistetään lasten rytmit sekaisin ja vielä en ole keksinyt, että mikä se hyöty tuosta siirrosta on. Ihmiset ovat päivät töissä, joten talviaikaan siirtyminen vain lyhyentää sitä valoisaa aikaa, mitä töiden jälkeen voisi hetken olla ilman kellojen siirtämistä. Kesällä nyt on valoisaa joka tapauksessa. Mieluummin ottaisin sen yhden valoisan tunnin enemmän iltapäivään, mitä aamuun. Mulle nyt on aivan sama tuleeko se valoisa aamulla seiskalta vai esimerkiksi ysiltä. Ei me kuitenkaan olla siihen aikaan vielä ulkona ja se nyt on ihan sama onko työmatkalla pimeää vai ei. Pitääkin muistaa heti mennä laittamaan nimi siihen kansalaisaloitteeseen!


Mutta tiedättekö, meillä on tapahtunut ihmeitä tässä pienen ajan sisällä! Veeti ja Aava ovat alkaneet leikkiä keskenään melko onnistuneesti, Kellojen siirrosta johtuen Viia meni päikkäreille jo kasilta ja siitä asti nuo kaksi ovat leikkineet Veetin huoneessa omiaan.


Ehdin katsella pikakelauksella perjantaisen Vain Elämää ja juoda pari kuppia teetä. Virkkasin vähän ja nyt ehdin siistiä vähän kuvakansioista pois turhia kuvia ja siirrellä niitä oikeisiin paikkoihin. Sitten jäi vielä aikaa kirjoittaa tätä tekstiäkin. Mies vielä nukkua posottaa, kun on nyt herännyt useana aamuna lasten kanssa kun piti pari päivää ylityövapaita.


Jotenkin luksusta, että ihan koko ajan ei tarvitse olla keksimässä tekemistä tai toimia erotuomarina. Ensin lapset leikkivät jotain nukkumisleikkiä. Kyllä, luitte ihan oikein. Menivät Veetin pimeään huoneeseen, johon tekivät Aavalle patjan tyynyistä ja menivät muka nukkumaan. Veeti tietenkin luki ensin sadun ja sitten laittoivat soivasta laulukirjasta yömusiikkia. Voi kun se oikea nukkumaanmenokin olisi Aavalle noin helppoa :)


 Sen jälkeen ovat leikkineet yhdessä pikkulegoilla. Tähän voisi melkein tottua :) Veeti olikin mummulassa huolissaan, että mitä kun Viia kasvaa, niin leikkiikö Aava sitten pelkästään Viian kanssa, eikä hänellä ole enää kaveria. Että ehkä pikkuhiljaa niistä alkaa olla toisilleen seuraa ja Veetikin huomaa, että Aava osaa jo leikkiä kaikenlaista ja on mukavampi ottaa sisko mukaan leikkeihin, mitä leikkiä yksin.


Kuvat tähän juttuun otettiin tuossa muutamia viikkoja sitten, kun käytiin leikkimässä eri puistossa kuin normaalisti. Kauniilla paikalla on tuo puisto joen vieressä. Olisi kiva käydä erilaisissa puistoissa, kuten se oululainen nainen, joka lapsineen aikoi kiertää kaikki Oulun 60 puistoa. Täällä niitä vaan on melko vähän ja katsoin, että niistäkin aika monta ollaan sulkemassa. Tässä meidänkin lähellä on vain tuo yksi pieni puisto ja tuossa puolen kilsan päässä on kuitenkin iso, uusi asuinalue, jolla on varmasti lapsia. Heidän lähellään ei ole puistoa ollenkaan. Muistelen tosin naapurin sanoneen, että johonkin tähän ihan meidän lähelle olisi kaavoitettu puisto, mutta saapa nähdä rakennetaanko sitä koskaan.Mummulassa ollessamme käytiin leikkimässä Pyhäjoen uudessa puistossa, joka on todella kiva ja iso alue. Siellä on myös pieni alue aikuisille, missä voi treenata samalla kun lapset leikkivät. Siellä taisi olla joku kuutisen lihaskuntolaitetta, millä voi kuntoilla. Tosi kiva idea ja muutenkin puisto oli siisti ja toimiva.Omat kriteerit hyvälle puistolle ovat ne, että siellä on tekemistä monen ikäiselle lapselle. Normaalien kiikkujen lisäksi tulisi olla myös useampi vauvakiikku, että siitä yhdestä ei aina tulisi riitaa. Jos on liukumäkiä ja kiipeilytelineitä, niin olisi kiva, että niihin kiipeäminen onnistuisi myös pienemmältä lapselta tai sitten tulisi olla useampi vaikeustason mukaan. Täällä esimerkiksi joissakin puistoissa on kyllä hienot liukumäkisysteemit, mutta sitten sinne ei ole portaita ollenkaan, eikä tuommoinen Aavaa pienempi siten pääse sinne ollenkaan.
Laitteita olisi kiva olla monipuolisesti eli jotain muutakin kuin se kiikku ja liukumäki. Penkit ovat aina plussaa, niin voi istahtaa vaikka lasten kanssa syömään eväitä siihen. Tuollaiset kuntolaitteet aikuisille olisivat kyllä mahtava juttu, mutta näytti Pyhäjoellakin lapsia kiinnostavan ne enemmän kuin ne lapsille suunnatut laitteet :)
Joskus olen katsellut isojen kaupunkien bloggareiden kuvia leikkipuistoista kateellisena, kun niissä on vaikka ja mitä vempeleitä. Me käytiin toissakesänä Oulussa Ainolanpuistossa ja lapset olisivat viihtyneet siellä varmasti koko päivän! Tuossa meidän lähipuistossa Aava viihtyy, mutta Veeti meinaa tylsistyä. Varsinkin kun siellä ei käy juuri ketään tai jos käy, niin ikä on maksimissaan kaksi vuotta. Ei siis ole leikkikaveria eikä se pieni liukumäki ikuisuuksia jaksa viehättää.14 kommenttia:

 1. Meillä täällä landella ei ole tuonkaan vertaa puistoja, ja ärsyttää jo periaatteesta lähteä puistoon autolla :/ Olitteko muuten käymässä Kalajoen markkinoilla pari viikkoa sitten? "Tutun" näköinen tyttö vilahti ohi kun istuttiin kahvilla :) Oon kyselly sulta jossain tuolla vanhemmissa postauksissa että mikäs lamppu siinä teidän keittiössä on? Varmaan jo kerran vastasit, mutta sitä postausta en enää löytänyt. Muutenkin ois kiva saada sisustuspostaus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oltiin markkinoilla siellä! :) Keittiön lamppu on tämä http://www.ellos.fi/ellos-home/planet-kattovalaisin/291607?N=1z141uyZ1z141o8Z1z141o7&Ns=RankValue3|1&Nao=24&selArt=918369&pr=0C1B2S3T, tosin olen ostanut sen aikoinaan eräältä blogini lukijalta. Jos tuommoista mielii, kannattaa odottaa, että tulee semmoinen -50% alekoodi, niin säästää sievoisen summan :)

   Minkälaista sisustuspostausta haluaisit lukea? Onko jotain erityistä toivetta niin voisin toteuttaa!

   Poista
 2. Meillä aamu alkoi kellojen käännön takia klo 5. Nyt vaan oottaa että pääsee iltatoimiin. :D ihania kuvia!

  VastaaPoista
 3. ihana kommentoida kun kerrankin on semmoinen bloggaaja joka vastaa! mutta hei, ei mitään paineita:)
  minä kans kirosin tuon kellonsiirron kun esikoinen heräsi seiskan aikaan, eli siis kuudelta tätä "uutta" aikaa. lapset ovat aina olleet pari päivää rytmissä sekaisin ja se on todella ärsyttävää!
  minusta on niin ihana kun aamulla herää niin saa odotella milloin päivä alkaa kirkastumaan ja illasta/päivästä valoisaa aikaa on pidempään..on niin mälsää kun pimeä tulee nyt jo viiden aikoihin :(
  joka tapauksessa aamut ovat pimeitä kun töihin tarpeeksi ajoissa menee, joten...mitä järkeä tässä touhussa on??? :D

  Annu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä mää yritän kommentoida kaikkiin takas, koska tyhmäähän se on kenenkään kommentoida mitään, jos ei koskaan saa vastausta :/

   Ihan samoilla linjoilla kyllä sun kans tuosta, että iltapäivällä sais olla valosampaa ja eihän tässä oikeasti olekaan mitään järkeä. Perua ajoilta, kun ihmiset teki maatilan töitä ja piti saada hyväksikäytettyä kaikki valo. Nykyään on kuitenkin lamputkin keksitty ;)

   Poista
 4. ainiin, mitkä puistot Ylivieskasta aiotaan sulkea?
  olisi ihanaa kun täällä olisi vaikka muumipuisto, tai joku muu "teema"puisto...ja semmoinen missä pienetkin voisi touhuta, esim.safarilla on liian korkea se kiipeilyteline, hirvittää kun sinne pienimmätkin menee, tietty kun kaikki muutkin.

  Annu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. http://www.ylivieska.fi/instancedata/prime_product_julkaisu/ylivieska/embeds/ylivieskawwwstructure/18726_Leikkikenttien_osoitteet_31_1_2014_www.pdf tuolla näkyy puistot ja oliko viiden kohdalla seitsemästätoista lukee, että poistuva :/ Tuo safaripuisto on just yks esimerkki siitä tyhmästä puiston suunnittelusta, kun sinne isoon telineeseen ei mene kunnon portaita, mut kuitenkin pienet pääsee sinne ylös ja sit tippuvat alas :/

   Poista
 5. Moikka! Sinähän teet niitä pipoja myyntiin niin onko sulla joku toiminimi tms? Jos on niin voitko kertoa siitä lisää? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitä haluaisit siitä tietää sitten? :) Mulla ei ole toiminimeä, vaan pidän vain itse kirjanpidon ja ilmoitan verotukseen tiedot muina tuloina.

   Poista
  2. Juuri tuota, että voiko ompeluksia myydä ilman toiminimeä tms mutta ilmeisesti voi. :) pitääpä perehtyä asiaan tarkemmin! Kiitos vastauksesta.

   Poista
  3. Moikka! Mistä ostat/tilaat kankaat? :) Mistä saa parhainta trikoota?

   Poista
 6. Mikäli uutta puistoa on suunniteltu, niin kannattaa olla aktiivisesti yhteydessä kaupunkiin päin ja kysellä asian etenemisestä ja kertoa, että tarvetta olisi. Me saimme joitakin vuosia sitten uusia laitteita ja pallokentän meidän kadun puistoon, kun teimme asiasta kuntaan aloitteen ja keräsimme siihen naapureiden nimet alle. Toki sitä itse lobbasin vielä teknisen lautakunnan pj:lle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitäs ensin jostain kaivaa, että semmoinen oikeasti on suunnitteilla. Kun itse en ole siitä muualta kuullut kuin naapurilta. Pyhäjoelle rakennettiin tuo puisto kun vinkkasin tutulle joka pääsi kunnanvaltuustoon ja hän teki sitten aloitteen. Nyt siellä on hieno, uusi puisto :)

   Poista