sunnuntai 28. syyskuuta 2014

Synttärisankarin hemmottelua

Täytin perjantaina pyöreitä vuosia ja pakko myöntää, että oletin tämän rajapyykin olevan suurempikin ikäkriisin paikka. Toistaiseksi kriisi ei ainakaan ole vielä iskenyt ja mieli on yhtä nuori kuin aina ennenkin ;) Mitään sen kummempia juhlia en pitänyt, koska parin viikon takaisissa lasten synttäreissä oli jo tarpeeksi järkkäämistä. Mies sen sijaan oli muistanut minua ja pääsin töistä kotiin tullessa istumaan valmiiseen ruokapöytään nauttimaan kolmen lajin päivällisestä.

Alkuruuaksi oli bataattivuohenjuustokeitto höystettynä paistetulla pekonilla sekä paahdetuilla kurpitsansiemenillä. Jos jotakuta kiinnostaa niin keitossa oli bataattia, kesäkurpitsaa ja mausteista chiliä, paprikaa ja herbamarea. Lisäksi pehmeää vuohenjuustoa purkillinen. Tätä tullaan meillä varmasti tekemään ihan pääruokana, oli sen verran hyvää. Idea keittoon on löytynyt aluneperin Mama's diary blogista.


Pääruokana oli ryppyperunoita, mojo-kastiketta, paahdettuja valkosipuleita ja tomaattia, naudan sisäfile itse tehdyllä maustevoilla sekä avokado-fetasalaatti. Pihvit olivat täydelliset eikä muukaan ruoka ollut yhtään hassumpaa. Vei kyllä kielen mennessään! Mojokastiketta ollaan tehty aiemminkin ja olen julkaissut aiemmin jo ohjeen.



Tässä vaiheessa maha oli jo niin täysi, että jaksoin syödä vain osan jälkkäristä ja loput menivät kaappiin odottamaan. Herkkuna oli siis mangopannacotta, jonka ohjeen löydät Valion sivuilta täältä.
Ruoka tuli kyllä täytenä yllätyksenä, sillä olen saanut synttärilahjan jo etukäteen, enkä sen vuoksi odottanut mitään erikoista.



Varsinainen syntymäpäivälahjani oli ompelukone, eikä mikä tahansa pilipalikone vaan Pfaff Ambition 1.0. Lahja oli siis yhteinen äidiltä miehineen sekä omalta mieheltä. Kone on ollut toista kuukautta käytössä ja olen kyllä enemmän kuin tyytyväinen!


Itse ostin eilen Kärkkäiseltä itselleni lahjaksi tuon OBH Nordican Smoothie twisterin. Syön joka aamu töissä rahkaa marjojen kanssa ja mielelläni surauttaisin sen smoothieksi, mutta en ole jaksanut alkaa sotkea monta astiaa aamupalaa varten. Nyt ajattelin ladata purkin vain illalla valmiiksi jääkaappiin jäisten marjojen kera ja aamulla töihin lähtiessä hurauttaa sekaisin ja napata kannen päälle.

Toki voisin syödä aamupalan kotonakin, mutta olen aika huono syömään mitään heti herättyäni, joten pitäis herätä turhaan ainakin puoli tuntia aiemmin, että viitsisi syödä jotain. Tässä on nyt sitten ratkaisu pulmaan. Aika teknisiä nämä lahjat tänä vuonna :)



6 kommenttia:

  1. Ostin itselleni saman koneen kuukausi takaperin ja olen myös ollut tyytyväinen! Ja herkullisen näköisiä ruokia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla! Eilen jo vähän sitä testasin ja tänäänkin tehtiin lapsille smoothiet välkkäriksi :)

      Poista
  2. Onnittelut! Mahtavat herkut,tulipas ikävä Kanarian saarille. Rppyperunat ja kunnon mojo <3. Minun on pudotettava painoa,joten ilman sokeria, gluteiinia ja hiivaa mennään jo kolmatta viikkoa. Onneksi on blogeja,joista voi herkkuja syödä silmillään. Tuo keitto menee kyllä kokeiluun! Itselläno Pfaf Ambition 1,5 ja olen kyllä vuoden verran ollut enemmän kuin tyytyväinen-nappiostos! Itsekkin teen smoothien joka aamu ja kunnon blenderi on kyllä paras ystävä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikös Mojo-kastike melkein täytä nuo kriteerit? Sitä sitten salaatin ja kunnon pihvin kanssa ;)

      Poista
  3. Ihanat lahjat ja herkkuruuat! Vau :) Omani ovat joulukuussa eikä taatusti ole noin messeviä lahjuksia luvassa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun mies on ehkä maailman paras ostaan lahjoja. Aiheuttaa itselle kamalan stressin kun toinen ostaa aina, siis ihan aina, täydellisiä lahjoja ja vielä kysymättä multa! Tämän tosin olen itse valinnut :)

      Poista