maanantai 15. syyskuuta 2014

Vauvasta taaperoksi yhdessä yössä

Niinhän siinä sitten kävi, että viime viikosta lähtien meidän talossa ei ole asunut enää vauvaa vaan tilalle on virallisesti tullut taapero. On siis vauvavuoden viimeisen kuukausipostauksen aika

Nyt saatiin pitkästä aikaa uudet mitatkin neuvolassa, suluissa kesäkuiset mitat:
pituus 77,5cm (72,8cm)
paino 10,450kg (9,17kg)
pipo 46cm (45cm)

"Olet Aava sinnikäs neiti. Ääntä käytät, tavuja - sanoja tapailet. Kasvu ok. Perusruoka käytössä. Konttaat, tukea vasten askellat. MPR+Varil-rokotteet ensi viikolla."

Näin neuvolatäti kirjoitti Aavan korttiin.


Liikkumisessa ei ole tapahtunut muutosta viime kuuhun. Aava ei seiso ilman tukea eikä ole ottanut ensiaskeliaan. Kävelee kuitenkin taaperokärryn kanssa ja tukea vasten, mutta varvistaen. Tasapaino ei myöskään ole vielä tarpeeksi kehittynyt seisomaan ilman tukea. Juuri viime viikon neuvolassa laskeskelin, että Aava on tainnut jo kohta kolme kuukautta kävellä tukea vasten!Suurin kehitys kuukauden aikana on tapahtunut puheen muodostuksessa. Aava sanoo jo jotain sanoja dado (kato)- sanan lisäksi. Selkeästi jotain tarkoittavat sanat ovat ainakin pamppu (lamppu) ja uutena kakka, joka sanottiin ruokapöydässä sivistyneesti ennen itse toimituksen alkua. Onpa Aavan suusta kuultu myös sanat pupu ja mopo sekä pappa, joista pappaa Aava hokee sitä tarkoittamatta. Luulen ainakin, että ei ymmärrä sen yhteyttä.

Aava myös toistelee sanoja perässä. Tänään sanoin Veetin legoista, että vau niin Aava pitkään höpötteli vauta :) Tuo pienen puhe on jotenkin niin söpöä kun kamalan tosissaan hokee jotain eikä kukaan ymmärrä!


Aava siirtyi yksiin päiväuniin miehen jäätyä kotiin lasten kanssa ja on nukkunut todella huonosti päikkäreitä! Pari viikkoa sitten kun Aava nukkui mun kanssa vielä kahdet niin unta tuli päivässä kolmisen tuntia eli kahdet puolentoista tunnin päikkärit. Nyt Aava on nukkunut useampana päivänä vain puoli tuntia! En tiedä, että miten yksiin uniin siirtyminen muka vähensi unen tarvetta noin radikaalisti.

 Tällä hetkellä meidän koko perhe on siirtynyt syömään tismalleen samaa ruokaa. Toki Aavalle on varalta purkkiruokaa vielä kaapissa, jos halutaan syödä vaikka jotain liian tulista tai mielestämme suolaista. Silloin Aavalle lämmitetään kaupan ruoka. Aava on melko kaikkiruokainen ja syö hyvällä ruokahalulla oikeastaan kaikki ruuat. Ruokaa menee päivässä varmasti enemmän Aavan mahaan mitä Veetin, jolla on joku kranttuiluvaihe.

Synttäreitä meillä juhlittiin lauantaina ja niistä teen oman postauksen kunhan vain ehdin!

Alla kuva meidän synttäripäivän sankarista juhlatamineissa. Vain panta puuttuu, kun sen ei annettu olla päässä viittä minuuttia kauempaa :)
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti