tiistai 2. syyskuuta 2014

Syötävän suloiset

Villasukat nimittäin! Mummulassa ollessamme sain valmiiksi keskeneräisen neuletyöni ja pengoin äidin lankavarastoista kivan värisiä jämälankoja Nallea ja Woolia. Niist syntyi nämä ihanaakin ihanammat villasukat Aavalle.


Kirjoneuletta lukuunottamatta sukka on ihan perussukan mallilla tehty. Varteen tein ennen kantapäätä muutaman kerroksen joustinneuletta.

Edit: Tässä vielä kaavio, toivottavasti piirsin sen oikein. Kaavio luetaan alhaalta ylöspäin.
Sukat oli yllättävän nopea tehdä, mutta edellenkään en saa kirjoneuloesta mielestäni tarpeeksi tasaista. Tapaan myös päätellä samalla langanpäät kiertämällä niitä toisen langan ympäri samalla kun neulon ja ne jäävät välistä hieman ärsyttävästi näkyville, vaikka kuin yritän nykkiä niitä nurjalla puolella. Ei vaan jaksaisi päätellä miljoonaa langanpätkää neulalla erikseen :/


17 kommenttia:

 1. Ihanat! Mulla on vähän samantapaista kuosia puikoilla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jännityksellä odotan, että mimmoista sieltä valmistuu :)

   Poista
 2. Ihanat, onko mallineuleeseen joku ohje jossain?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. LIsäsin kaavion tuonne tekstiin, toivottavast siihen ei jäänyt virheitä :D

   Poista
 3. Tein siitä tuommoisen version, jonka laitoin tuonne tekstiin. TOivottavasti se meni oikein :)

  VastaaPoista
 4. Näyttäähän sinulla olevan kirjoneuleessa jo valmiiksi tasainen pinta näin kuvien välityksellä. Mutta jos haluat vielä tasaisempaa, niin neulo aina sama lanka päällimäisenä ja toinen lanka alimmaisena. Eli neulomisen aikana lankakerät eivät kierry toistensa ympäri. Minä olen opetellut pitämään molempia lankoja etusormella ja siitä koukkaan vuorotellen tarvittavan värin. Etusormelle langat kulkevat toinen keskisormen ja nimettömän välistä ja toinen lanka nimettömän ja pikkurillin välistä. Näin kirjoneuleesta tulee supertasaista, vaikka tottakai kädenjälki saakin näkyä.

  VastaaPoista
 5. Voi miten suloisen ihanat sukat, pakko kokeilla näitä, kivat langatkin on jo valmiina :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näihin meneekin niin vähän lankaa, että kenelläpä ei olisi kaapissa aina sen vertaa ;)

   Poista