torstai 12. kesäkuuta 2014

Pipipussi ja mekkonen

Joskus tekee ihan valtavasti mieli ommella, vaikka oikeastaan aikaa ei olisi. Pahimpaan hätään itsellä auttaa jokin pienen pieni ompelus, jonka tekemiseen ei mene kymmentä minuuttia kauempaa. Viime kerralla ompelutuskien iskiessä se oli pipipussi. Pipipussi on siis riisinjyvillä (voit käyttää myös esim kauraa, itseltä ei semmoista löytynyt) täytetty pussi, jota säilytetään pakasteessa. Kuhmun sattuessa sillä voi painaa kipeää kohtaa ja kylmä helpottaa kipua. Samaten pussia voi kuumentaa mikrossa tarvittaessa. Saa nähdä, että tuleeko tälle meillä käyttöä. Veikkaan, että itse olen se, joka tätä kaivaa esille aina kun onnistun kolhimaan itseäni johonkin. Kankaana pieni pala muumikangasta ja kuvaan sattui sopivasti pienet hattivatit.


Jatketaan juttua toisella puuvillaompeluksella. Tein Ottobren Kokeshidoll- kaavalla Aavalle ensimmäisen puuvillaisen singoallan. Kokona 80cm ja ehkä hitusen voisi olla kapeampi ja reilusti pidempi mekko. Nyt tämä on melkein paitamittainen. Kankaana tässä samaa isomummuni vanhaa lakanaa, mistä tein Aavalle myös lakanat pinnikseen.

Muuten helppo ommeltava, mutta en oikein ymärrä, että miten tuon kuminauhakujan saa nätisti ommeltua puuvillaan. Kun yritti kääntää tuota kangasta pääntieltä, niin väkisinkin tulee ruttuja, kun puuvilla ei jousta. En tiedä olisiko tuo kuulunut oikeasti tehdä alavaran kanssa? Olisiko jollain hyvää vinkkiä? Onneksi rypytyksen ansiosta ne rutut eivät oikeastaan näy tuolta.


1 kommentti:

  1. Hihi, meilläkin on pakastimessa pipipussi ja on kyllä ahkerassa käytössä :D Jossain vaiheessa pojalla oli sellainen vaihe, että vähänkin kun muka kopsahti johonkin niin piti juosta pakastimelle "pipipussia" huutaen :D

    VastaaPoista