sunnuntai 15. kesäkuuta 2014

Pihapuuhia

Pikkuhiljaa alkaa tuolla pihan puolellakin tapahtua jotain, sillä ollaan aloitettu talon maalaus. Meidän talohan tuli tehtaalta jo kertaalleen pintamaalattuna, mutta nyt on edessä se toinen maalaus. Värivaihtoehtoja ei tehtaalla kovin paljoa ollut, joten päädyttiin vaalean harmaaseen, joka kuitenkin taittoi mielestäni liikaa vaaleansiniseen. Vaihdettiin siis kokonaan maalin väri uuteen, tummempaan harmaaseen. Mies on maalannut räystäänalusia valkoisella ja minä yrittänyt maalailla tuota harmaata aina kun lapset nukkuvat tai viihtyvät pihalla muuten vaan. Veetistäkin oli eilen suuri apu, kun lykki Aavaa rattaissa, että saatiin miehen kanssa maalata rauhassa.

Uuden maalin koodin on 568X ja maali on kiiltävää Eskaron Urhoa, joka sopii tuohon kiiltävän tummaan tehostemaaliin.


Alemmassa on vähän kännykkäkuvaa uuden ja vanhan maalin erosta. Tosin kuvassa maali näyttää minusta tummemmalta, mitä luonnossa. Ei kyllä mennyt ihan niinkuin Strömssössä tämäkään homma. Tuon maalin piti siis olla kiiltävää eikä koko Eskaron sivuilla ole edes tuota maalia olemassakaan himmeänä. Ihmettelimme, että miksi ikkunanpielien vierukset (maalattiin testipurkin jämillä) näyttivät niin erilaisilta kuin muu pinta ja sitten hoksattiin katsoa maalipurkkia ja siinähän luki, että himmeä ulkomaali! Vaikka tuota maalia ei pitäisi olla edes himmeänä. Mies kävi tänään sitä myyjän kanssa selvittämässä ja heillekin oli maalitoimittajan koulutuksessa mainostettu maalia kiiltävänä eli joku ihme juttu tässä nyt on. No, saatiin tilalle kiiltävää maalia sen verran mitä hyllystä löytyi ja asiaan palataan ensi viikolla maalitoimittajan kanssa. Tämän päivän aikana maalasin kaikki etupihan harmaat kohdat siihen asti mihin ylsin ilman telinettä ja aloittelin jo toista päätyä ja takapihaa.

Oikeassa autokatoksessa näkyy ehkä paremmin tuo maalin sävy.
 Jokin aika sitten saatiin (tai no, mies sai) nikkaroitua pari istutuslaatikkoa salaateille ja herneille. Mietin, että vieläkö pitäisi tehdä kolmas mansikoille, kun ne kuulemma talvehtivat myös laatikoissa.
Olisi kiva myös tehdä kukkapenkkejä ja istutella jotain marjapensaitakin, mutta pitäisi varmaan ehkä vähän miettiä jonkinlaista pihasuunnitelmaa ensin. Ajattelin, että leikkimökin lähelle voisi sitten laittaa muutaman marjapensaan, että voi leikkien ohessa käydä napsimassa marjoja.


Toisessa laatikossa on erilaisia salaattilajeja ja toisessa on hernettä, retiisejä, pinaattia, tilliä sekä ruohosipulia. Kovasti sieltä jo jotain pilkottelee. Isommassa pussissa on basilikaa ja suolaheinää. Toinen pussi on vielä tyhjänä.


Ostin myös etuterassille kesäkukat. Tällä kertaa valkoista ja hempeän vaaleanpunaista pelargoniaa ja kaveriksi vähän vihreää antamaan väriä. Kamala oikosulku iski ja unohdin tuon roikkuvan kasvin nimen?!?! Muratti? Minä kun en mikään viherpeukalo ole ja kukatkin valitsen aina ulkonäön mukaan tietämättä, että menestyvätkö ne edes sillä paikalla, mihin olen niitä suunnitellut.


Kun maalaus saadaan joskus valmiiksi, pitäisi alkaa käsitellä terassia. Haluaisin terassista harmaan tai mustan. Olisiko jollain teistä sen värinen terassi ja siitä kuvia esillä. Olisi kiva nähdä, kun yleensä terassit ovat ruskeasävyisiä. Tuntuisi kuitenkin hassulta laittaa nyt terassi ruskeaksi kun kaikki muu on harmaasävyistä. Vinkkejä myös hyvistä sävyistä otetaan vastaan.

Terassille tarvitaan myös kalusteet, koska vanhat ovat jo niin rikki ja muutenkin aikansa eläneet. Kalusteet haetaan varmaan jossain vaiheessa Ikealta, sillä löysin sieltä mieleiset harmaat kalusteet. Tarkoitus on ostaa neljä tuolia ja yksi pidempi penkki. Tuolit tulisivat toiselle sivulle ja pöydän päihin tarvittaessa. Penkki olisi lapsia ajatellen helpompi, koska raskasta tuolia on lapsen vaikea siirtää. Lisäksi tähän katoksen alle olisi kiva saada joku matto vähän väriä tuomaan. Ikealla olisi kivoja muovimattoja alle kympillä ja tuommoinen voisi sopia myös keittiöön saarekkeen ja tason väliin. Lattia kun tahtoo siitä kohtaa olla usein rasvainen. Ei näkyisi ne rasvajäljet niin helposti, jos olisi matto. Ruokailuryhmän päälle voisi vielä ostaa jonkin varjon, että ei tarvitse auringonporotuksessa syödä.

Rentoutumiseen olisi kiva saada tuommoinen kiikku, jossa lukea vaikka kirjaa. Toisaalta tuohon katettuun osaan voisi ostaa pikku pöydän ja irtotuolit. No, pitää katsoa, että mitä siihen keksii. Terassin etupuolella olevalle alueelle laitoimme jo viime vuonna soran, että siihen voisi laittaa laatat. Laatoille haaveilen aurinkotuolin hommaamista, sillä siihen paistaa aurinko aikaisemmin mitä meidän terassille. Ensimmäisenä hankintalistalla on kuitenkin tuo ruokaryhmä terassille.

Kuvat Ikea ja Kärkkäinen

Ja kun näin ulkohommista puhutaan niin grillaus liippaa varmaan aika läheltä aihetta. Ollaan vähän myöhässä tämän asian kanssa, mutta grillattiin eilen ensimmäistä kertaa! Ehkä syy siihen on tuo grilli, joka joutaisi myös vaihtoon. 


Tehtiin namisalaattia ja grillattiin kaveriksi kanaa ja perunakasvisnyyttejä. Nyyteissä oli uusia perunoita, paprikaa, kesäkurpitsaa, sipulia sekä tuorejuustoa. Salaatille kaveriksi vielä vesimelonia, paahdettua siemensekoitusta ja fetaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti