maanantai 23. kesäkuuta 2014

Leikkien

Kävin tässä joku aika sitten ensimmäistä kertaa elämässäni Leikkien-kutsuilla, jossa siis myydään erilaisia kehittäviä pelejä ja leluja. Kutsut olivat todella kivat, sillä esittelijällä oli iso laukullinen mukanaan leluja ja pelejä, joita lapset saivat vapaasti kokeilla. Näin sai itsekin vähän hajua siitä, että minkälaiset pelit sitä omaa lasta kiinnostavat. Minä ilmoitinkin heti esittelijälle, että pidän kutsut joskus loka-marraskuun vaihteessa, että saa kätevästi kotoa sitten tilata lapsille joululahjoja. Tuohon aikaan on varmasti helppo saada myös kaverit mukaan kutsuilemaan, kun yleensä kaikkien pitää se lahja jollekin hommata.

Pelejä ja leluja oli noin kympin arvoisista useamman satasen juttuihin, mutta ne olivatkin ehkä enemmän esimerkiksi kerho- ja koulukäyttöön. Myös ikähaarukka oli iso, koska myynnissä oli vauvaleluja sekä ihan aikuisillekin sopivia pelejä. Itse asiassa ostin meille miehen kanssa yhden pienen logiikkapelin ja kaveri osti heille myös samanlaisen. Isommillekin lapsille löytyi siis myös ostettavaa.


Veetille ostin yhden pelin, josta huomasin hänen kiinnostuneen kutsuilla. Peli oli vuoden 2009 voittajapeli eli Castle Logicx. Peliä voi pelata yksin tai kaverin kanssa ja tämmöisiä vastaavia pelejä oli myös haastavampina versioina. Tämä lähti kolmesta ikävuodesta ja Veeti on ihan hyvin osannut tätä yksin pelata, kun laitettiin ensin pelit yhdessä alkuun, että idea löytyi.

Peli sisältää alle kymmenen osaa ja pienen vihkosen, missä on 48 eri haastetta helposta vaikeampiin. Toisella puolella sivua on aina kuva millainen rakennelma palikoista pitää saada kasattua ja toisella puolella on sitten ratkaisu.


Tämän kanssa Veeti on viettänyt jo tunteja aikaa ja ensimmäisinä iltoina pelin saavuttua ei olisi nukkumaan malttanut mennä. Parasta on, että tehtäviä voi tehdä aina uudestaan ja uudestaan, vaikka ne joskus olisi jo ratkaissut. Suosittelen kyllä tätä muillekin! Tätä peliä saa muuten ostettua myös joidenkin kaupunkien Prismoista, meidän omasta tätä ei löytynyt.


Toinen peli mitä ollaan jonkin verran pelattu yhdessä Veetin kanssa on tämä Arrheniuksen kuvittama ihana Memory-muistipeli. Ostin tämän taannoisella Jyväskylän reissulla Harjun paperista, mutta on jäänyt laittamatta kuvia tänne. Tässä on mun mielestä kauniit kortit ja naamat on helppo muistaa jopa minunkin.


Peliä on kiva pelata, kun samalla voi katsella kivoja kuvia. Veetikin tykkää tästä ja pyytääkin monesti, että pelataan naamamuistipeliä :)


Jos tämä joskus jää tyhjänpantiksi niin noista naamoista tulisi myös aika kivoja magneetteja...


Aavan hereillä ollessa pelaaminen on haastavaa, kun pitäisi keksiä samalla Aavallekin tekemistä. Alemmassa kuvassa näkyykin pieni käsi, joka yrittää päästä kortteihin käsiksi...Ei kommentteja:

Lähetä kommentti