maanantai 21. huhtikuuta 2014

Asiaa palamattomasta kokosta lampaanpaistiin

Puolenpäivän maissa tänään palattiin kotiin pääsiäisenvietosta. Sain jo raivattua reissukamppeet kasseista ja Aavankin pihalle nukkumaan. Joku outo ahkeruuspuuska yllätti ja raikkosin eteisen kaapeista talvikengät ja asusteet pesuun ja talvisäilöön. Käsittelin jopa muutamat kengät samalla! Nyt mahtuu taas kengät olemaan kaapissa, eikä rekkitangot pullistele monen kauden kamppeita.

Perjantaina iltapäivällä ajettiin Pyhäjoelle siis pääsiäisen viettoon. Mies kävi pelaamassa frisbeegolfia ja minä kävin illalla pienen juoksulenkin. Lenkki tosin ei oikein kulkenut, koska kävin aamulla salilla melkein kolmen väliviikon jälkeen.

Lauantaina oli aivan käsittämätön tuuli! Käytiin Raahessa ruokakaupassa ja tuntui, että kaduilla ei pysy pystyssä, kun tuulee niin valtavasti. Aava nukkui autossa vain matkat Raaheen eli sen parikymmentä minuuttia suuntaansa. Ehdotinkin, että ajellaan vähän, niin saadaan vähän pitkitettyä unia. Tästä tuli itsellä mieleen ehkä maailman huonoin idea käydä merenrannassa kuvaamassa ompelemaani raitamekkoa/tunikaa. Ihan eivät idea ja toteutus kohdanneet. Tuuli oli niin valtava, että mun piti oikeasti pitää piposta kiinni, että se ei olisi lähtenyt tuulen mukana. Ja sehän näyttää todella hyvältä kuvissa.


Kaava on kaverin paidasta  piirretty, mutta lisäsin vielä framilonia rinnanalle, että istuu paremmin. Kangas on Löytöpalan palalaarista, mutta tätä on ainakin ollut siellä myös pakalla. Ihan kiva rento paita tästä tuli ja on ollutkin jo ahkerassa käytössä. Tasku jäi vähän turhan ylös, mutta eiköhän siellä tarvittaessa voi yhden nenäliinan säilyttää.



Lauantaina jälkkäriksi leivoin tuulihattuja, joiden sisälle laitoin sitruunatuorejuustoa, lime-valkosuklaarahkaa sekä valkosuklaarouhetta. Tuli aika hyvä täyte ja tuulihatutkin onnistuivat kiitettävästi.


Illalla oli tarkoitus mennä perinteisesti kokolle, mutta kovan tuulen takia kokko ei oltu sytytetty ollenkaan. Veeti söi kuitenkin makkaran kokkopaikalla pillimehun kera.


Pupukorvat olivat myös kokolla päässä ja nähtiinpä me muutama trullikin siellä.


Sunnuntaina syötiin kunnon pääsiäislounas. Alkuruuaksi tehtiin herkkusalaattia, johon tuli seuraavia aineksia:

salaattisekoitus
jalapenotäytteiset oliivit
avokado
paistettu halloum
tomaatti
kurkku
ilmakuivattu kinkku
pähkinäsekoitus
mandariini
viinirypäle
ananaskirsikka

Muistinkohan kaikki? Oli kyllä todella hyvä salaatti, suosittelen kokeilemaan.


Pääruuaksi meillä oli marinoitua lammaspaistia sekä suolaliemessä liotettua sekä paistettua naudanpaistia. Tuo nauta oli enemmän mun mieleen, vaikka lammaskin kyllä oli hyvää. Ehkä se oli tuo suolaliemi, mikä ratkaisi...


Jälkkäriksi tein passionhedelmäpavlovan, joka oli todella hyvää ja raikasta! Ulkonäkö on hieman erikoinen, kun mielestäni tuo passionhedelmäkastike tuo mieleen vahvasti sammakonkudun...


Mies kävi heittämässä sunnuntaina pari kierrosta frisbeetä ja pappa otti Veetin mukaansa lintuja bongailemaan sillä aikaa kun me naiset kokkailtiin. Ruuan jälkeen jätettiinkin miehet ja lapset keskenään kotiin ja lähdettiin äidin kanssa pääsiäisajelulle eli merenrantoja koluamaan.




Olisi se vaan ihanaa omistaa mökki jostain merenrantakalliolta! Tarvisi vain ensin lottovoiton ja sitten sen mökin, jonka joku suostuisi myymään. Aina tuolla rantoja kierrellessä harmittaa katsella mökkejä, jotka ovat mahtavilla paikoilla, mutta niistä näkee, että niitä ei kukaan koskaan käytä. Nykyään kun ei enää saa ihan merenrantaan rakentaa edes. Kuitenkaan niitä mökkejä ei koskaan tule myyntiin asti, vaan suku haluaa ne pitää, jos siellä vaikka kerran kymmenessä vuodessa tulisi käytyä.




Tämä alla olevakin kuva on erään mökin läheltä otettu. Kyllä tämmöiset mökkimaisemat kelpaisivat.


Vieressä on myös oma pieni hiekkaranta uimista varten.


Sattui olemaan vielä todella kaunis ilta, niin otettiin pari kuvaakin tuossa rantakalliolla. Nyt ei tarvinut enää pitää edes piposta kiinni vaan se pysyi ihan itsestään päässä...



Nyt on aika ähky olo pääsiäisen jäljiltä, mutta meille on tulossa ystäviä iltapäivällä kylään ja mietin, että käyttäisinkö nuo viimeviikkoiset päärynät ja tekaisisin niistä päärynäpaistoksen uuniin, niin saataisiin vielä tänään herkutella sillä kahvin kanssa. Ja nyt kun sen julkisesti tänne kirjoitin, niin pakko kai se on tehdä. Mitenkäs muilla sujui pääsiäinen? Pääsittekö kokkoilemaan, vai oliko muuallakin yhtä karsea tuuli?

4 kommenttia:

  1. Kauniita kuvia, ja tuo passionhedelmäpavlova kuulostaa tosi hyvältä! Täytyy laittaa ohje jemmaan. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se oli kyllä todella hyvää, varsinkin jos tykkää kirpeistä jälkkäreistä. Itse olin yllättynyt, että passionhedelmä oli kirpeä kun olin kuvitellut sen makeaksi :)

      Poista
  2. Me päästiin Rahjassa kokolle! :) Kalajoellakin tais olla, että osassa paikoista ei voitu kokkoa sytyttää ja tuulihan tuollakin, mutta onnistu kuitenkin polttaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kun ois aiemmin tiennyt, että tuolla ei polteta niin ois voinu ajella Kalajoelle. Pyhäjoella oli nimittäin jo pari maastopaloa päivemmällä niin kokon sytytys oli kielletty. Joku idiootti oli kulottanut tuommoisella tuulella!

      Poista