tiistai 29. huhtikuuta 2014

Vain minulle

Yksi päivä ompelin pinon vaatteita kankaista, jotka olivat odottaneet jo tovin kaapissa inspiraatiota. Leikkelin etukäteen ne valmiiksi ja kun koitti mahdollisuus ommella, painoin kaasu pohjassa, että ehtisin ommella kaikki valmiiksi illan aikana. Ja olinkin tuottelias ja sain tehtyä nämä kaikki kolme valmiiksi asti.

Paratiisin puutarha mustana jc:nä on odottanut inspiraatiota, koska en halunnut tehdä siitä perustunikaa. Päädyin sitten tämmöiseen hihattomaan mekkoon vai mikä lie onkaan. Kesällä menee ihan näin ja talvella neuletakin kanssa. Kaavan muokkasin MIV:stä, mikä aiheutti ensimmäistä kertaa päänvaivaa. Lisäsin ehkä vähän liikaa saumanvaroja, kun ajattelin tämän olevan sen verran paksumpaa kangasta. Niinpä kainalon viereen jäi kummat pussit, joita en täysin saanut pois. Onneksi kädenteiden huolittelu vähän korjasi asiaa. Myös hihansuista tuli ehkä vähän turhan ahtaat, vaikka niitä vähän isonsinkin. Helma on vielä huolittelematta, kun mietin, että se voisi olla ihan kiva näinkin kun tuo harmaa nurjapuoli tulisi näkyville.


Kangasta tilasin muistaakseni metrin ja loppupalasta sain vielä Aavalle leggarit. Päässä on muuten hiuspanta, joita ompelin yksi ilta parikin kappaletta lenkkeilytarkoitukseen. Nyt vain huomaan olevani kotona koko ajan panta päässä, kun se pitää niin kätevästi hiukset pois Aavan käsien ulottuvilta.

Yksi syy omien vaatteiden ompeluun näkyy muuten tässä kuvassa. Tarkemmin sanottuna vasemmanpuoleisen jalan leggarin saumassa, joka tarkasti katsottuna näkyy kuvassakin. Polven alta nimittäin tuo sisäsauma kiertää koko säären poikki toiselle reunalle ja toisessa lahkeessa ulkosauma kiertää sisälle... Ihan järkyttävän kierot nämä leggarit, merkiltään Pieces. Eikä hintakaan ollut mikään kamalan edullinen!


Kuosi taitaa edelleen olla yksi suosikeistani, kiitos vaan Leenalle, joka tämänkin ihanuuden on piirtänyt!


Toiseksi käsittelyyn pääsi Kestovaippakaupan siksak-trikoo, joka myös on odotellut kaapissa. Tästä oli alunperinkin  tarkoitus tehdä jotain kesäistä. Niinpä tekaisin tuommoisen olkaimettoman mekon. Yläreunassa on framilon ja sivusaumoissa ylhäällä vielä hieman framilonia, että istuu paremmin rintojen kohdalta. Tässäkin helma vielä raakareunalla. Ehkä päärmään tämän jossain vaiheessa, kun jaksaisin vaihtaa saumuriin rullapäärmeen. Tätä kangasta mulla ei tainnut metriä olla vaan oisko ollut 70cm. Tarkkaan käytin melkein kaiken, koska leikkasin lopusta Veetille kesäpipon.


Kolmannen paidan lähtötilanne oli tämä, eli kirpparilta ostettu paita/tunika, jonka yläosa oli ihan liian pieni omaan rintavarustukseen nähden. Kangas oli kuitenkin kiva, niin ostin tämän joskus ihan sen vuoksi.


Leikkasin yläosan pois ja kavensin alaosan istuvaksi. Sivuissa on rypytykset ja yläosa on tehty resorista, jota on rypytetty hieman framilonilla rintojen välistä. Tätä on tarkoitus pitää housujen tai hameen kanssa, ei suinkaan leggareiden, kuten tässä kuvassa! Leggins are not pants, so cover up your ass, you know... Käytin tuon helmakappaleen leikkaamisessa mallina vanhaa toppia, joka ilmeisesti oli jotenkin joustavampaa kangasta, koska tästä meinasi tulla melko nakinkuori.


Nyt on kesäksi muutama uusi vaate. Vanhoja vaatteita olenkin kantanut selkä vääränä kirpparille ja lastenvaatteet olenkin saanut melkein kaikki myytyä, mitä sinne olen vienyt. Kiva saldokin sieltä on tulossa. Tarkan summan tiedän perjantaina kun käyn kolmen viikon jälkeen tyhjentämässä pöydän.

6 kommenttia:

 1. Kauniita kesävaatteita olet ommellut. Ensimmäinen on todella lempparini :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin munkin! Käytäntö näyttää sit, että onko liian kuuma hellevaatteeksi.

   Poista
 2. Ihania olet tehnyt! Tuo alin on tosi hieno tuunaus :) Miulla oli Miwin kanssa myös ongelma, kun kuvittelin vain jättäväni hihat pois. Kainaloihin jäi ihan hirveesti liikaa kangasta löysänä roikkumaan. Lopulta leikkasin kappaleet vanhan topin mukaan ja sain istumaan siten rinnuksistakin. Tuo Paratiisi on vaan niin <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo mikähän siinä on, että se ei istu hihattomana, vaikka hihallisena hipoo täydellisyyttä!?!? Ja kyllä, paratiisi <3<3

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Melko hyvältä se ehti jo näyttääkin, mut sit tuli taas nää räntäpaskat :/

   Poista