lauantai 27. huhtikuuta 2013

Hamppareita, nam!

Perjantain kunniaksi tehtiin hamppareita. Tarkoitus oli tehdä niitä grillissä, mutta ei jaksattu alkaa putsaamaan grilliä, niin tyytyminen oli ihan sisätiloissa kokkailuun. Eikä tuo raekuuro ja vesisade varsinaisesti houkutellut grillaamaan ulos, vaikkakin grilli on katoksen alla. Hampurilaisidean sain, kun pakasteessa odotti testausta paketti Hälsans Kök kasvispihvejä. Nämä siis saatu myös buzzadorin kautta. Muut tuotteet ovat olleet niin hyviä ja lihan makuisia, että luotin siihen, että pihvit jatkavat samaa linjaa. Tällekin tuotteelle löydät reseptejä ja tuotetiedot osoitteesta http://www.halsanskok.fi/.

Päätin kokeilla tehdä myös hampparisämpylät ensimmäistä kertaa itse! Ohje löytyy täältä, mutta laitan sen vielä tähän, koska joskus linkit lakkaavat toimimasta, eikä ohjeita sitten enää jälkikäteen löydy :| Ohjeesta tulee n. 4-5 sämpylää.


1dl vettä (42°)
2rkl maitoa
1tl kuivahiivaa
1rkl sokeria
1 muna
4dl vehnäjauhoja
3/4tl suolaa
1 1/2rkl pehmeää voita
voiteluun muna ja tilkka vettä
päälle seesaminsiemeniä
 
Yhdistä lämmin vesi, maito, hiiva ja sokeri.
Anna seistä n. 5 minuuttia.
Vatkaa muna kevyesti, käsin vatkaus riittää.
Yhdistä kulhossa jauhot ja suola.
Nypi joukkoon voi niin, että saat aikaan pieniä muruja.
Lisää joukkoon vesi-hiivaseos, sekä kevyesti vatkattu muna.
Sekoita taikinaksi.
Siirrä taikina kevyesti jauhotetulle pinnalle ja vaivaa n. 8-10 minuuttia, kunnes taikinasta tulee sileää ja elastista.
Taikina on tahmaista, joten voit joutua lisäämään hiukan jauhoja vaivaamisen helpottamiseksi.
Kohota kaksinkertaiseksi noin 1-2 tuntia.
AIka tuntuu pitkältä, mutta on sen arvoinen.
Pyörittele littanoiksi palloiksi ja kohota liinan alla toiset 1-2 tuntia.
Ilman pitkiä kohotusaikoja sämpylät eivät tule oikeanlaisiksi, mutta hyvää kannattaa odottaa.
Voitele munalla ja lisää seesaminsiemeniä.
Paista 200° noin 10-15 minuuttia.


Kuvat ovat vähän epäselviä, kun en huomannut ajoissa sitä kameran näytöltä. Sämpylät olivat muuten tosi hyviä, ihan kaupan sämpylöiden makuisia ilman mitään ylimääräisiä säilöntäaineita!


Hampparin väliin laitettiin siis tuo kasvispihvi, cheddarjuusto, kurkkua, ketsuppia sekä jalapenomajoneesia. Kyytipojaksi tein coleslaw-salaattia tällä ohjella:

varhaiskaali
pari porkkanaa
2 prk ranskankermaa
2-3 dl turkkilaista jogurttia
1 dl rasvatonta majoneesia
ripaus suolaa
ripaus sokeria
ripaus jauhettua mustapippuria
tilkka Rajamäen sitruuna-valkoviinietikkaa tai sitruunamehua

Raasta varhaiskaali ohuiksi suikaleiksi. Kuori porkkanat ja suikaloi ne ohuiksi tikuiksi. Sekoita muut ainekset keskenään ja lisää kaalin ja porkkanan joukkoon hyvin sekoittaen.


Ja kuten muidenkin Hälsans kök tuotteiden osalta kävi, myöskään nämä pihvit eivät tuottaneet pettymystä maussa! Ihan jauhelihapihvin makuisia ja muutenkin hyviä olivat. Tässäpä siis kiva kesäruokaidea grillatavaksi, mikäli kasvissyöjiä tulee kylään, eikä huvita grillata pelkkää kesäkurpitsaa ;) Facebookin kautta sain kyselyä näiden tuotteiden lisä-/säilöntäaineista, joten tässä kasvispihvien tuoteluettelo sellaisenaan, kun se on paketissa ilmoitettu:
Soijaproteiini 60% (vedellä turvotettu), vehnäproteiini 17% (vedellä turvotettu), sipuli, kananmunan valkuaisjauhe, kasviöljy, suola (1.8%), hiiva, maltodekstriini, hernekuitu, tärkkelys, aromit, sipulijauhe, valkosipulijauhe, mallasuute (ohra), stabilointiaineet (guarkumi, natriumalginaatti), mausteet, rypälesokeri, väri (sokerikulööri), happamuudensäätöaine (sitruunahappo).


*Buzzadorina toimiessani pääsen osallistumaan silloin tällöin valitsemiini kampanjoihin, joista saan ilmaiseksi testiin tuotteita, joiden käytöstä raportoin eteenpäin. Joskus saan näytteitä, mitä jaan muille testiin ja joskus testaan vain itse tuotteita. Mikäli sinua kiinnostaa buzzaus, voit laittaa minulle sähköpostia osoitteeseen nauravanappi@gmail.com., jolloin voin lähettää sinulle liittymiskutsun. Tästä minun kauttani tapahtuvasta osallistumisesta saan tililleni ylimääräisiä pisteitä.

2 kommenttia:

  1. Moi! Pystytkö millään suurentamaan tota hampurilaissämpylöiden ohjetta? Siis fonttia suuremmaksi, kun mä en saa siitä juurikaan selvää tästä näytöltä (pöytäkone ja iso näyttö vieläpä...) Jotenkin tuo teksi on vieläpä todella vaaleaa harmaata.
    Mutta tuolla se taikina köllöttelee, tosin kävin lukeamassa sieltä alkuperäisestä, kun pari lukua piti siletä tarkistaa.

    VastaaPoista