perjantai 26. huhtikuuta 2013

Kuulumisia ja välikauden testausta

Saatiin vihdoin ostettua Veetille uus pyöräilykypärä entisen jäädessä pieneksi. Nyt voi aloittaa pyörällä ajamisen opettelun. Olikohan se alkuviikkoa, kun käytiin testaamassa, että miten se uusi kypärä toimii ja samalla korkattiin välikausivaatteet tälle keväälle.Kypärä on Prismasta ja on Bell-merkkinen. Veeti sai itse päättää tuon ja mustan väliltä ja valitsi värillisen. Koko on 51-56cm, joten pitkäikäinen tämä ainakin on.


Tässä vähän parempi kuva kypärästä. En halunnut mitään kovin lapsellista kuosia, koska tuo kokohaitari on niin iso, että kypärä menee vuosia eteenpäin. Harmittaa vain, kun täällä on Prismassa nyt asiakasomistajapäivät ja sama kypärä on nyt -15% alessa :| Pyöräily ei vielä sujunut kovin hyvin, mutta johtui osittain myös siitä, että penkki oli ehkä kymmenen senttiä liian matalalla. Saa mies nostaa sitä, niin päästään uudelleen harjoittelemaan.

Meillä on tänä kesänä edessä pihahommat eli lähinnä nurmikon laittoa. Siksi leikit keskittyvät vielä tänä kesänä etupihalle ja takapihan terassille, joka on onneksi iso. Tässä muuten näkee hyvin, kuinka suurta mitoitusta nuo Ticketin vaatteet ovat. Veeti on 97cm pitkä ja haalari on kokoa 92cm, ja siinä on melko reilusti kasvunvaraa...Tiistain ja keskiviikon Veeti olikin hoidossa. Eilen saatiin vieraaksi neljä naista lapsineen, jolloin talon lapsiluku kasvoi hetkellisesti kuuteen. Olihan siinä melskettä. Kokoonnuttiin toista kertaa tämän alueen ompelijoiden kanssa yhteen. Viime viikolla tapaaminen naamioitiin vielä nimellä kangasvaihtarit, mutta tällä kertaa pidettiin ihan rehellisesti juorukerho :) Huomattiin, että meitä on useampi lasten kanssa kotona, joten päätettiin kokoontua lasten kanssa aika ajoin, että saisi sekä lapset että aikuiset seuraa toisistansa. Meillä tekee Veetille ihan hyvää tottua oudompiinkin lapsiin, koska olen huomannut, että semmoiset tilanteet eivät ole jotenkin luontevia Veetille. Nytkin ensimmäinen tunti meni olohuoneessa äidin vieressä ja vasta sitten uskaltauduttiin vähän ujosti mukaan muiden leikkeihin. Onneksi loppuajasta Veeti sai kaverin samanikäisestä Inka-neidistä.


Hassua, että Veeti jotenkin ujostaa lapsia, kun aikuisia ei ollenkaan. Juttelee aina ventovieraillekin ummet ja lammet esimerkiksi uimahallin pukukopissa :) Tapaamisajaksi oltiin sovittu kymmenestä eteenpäin, joten käväistiin ennen sitä vielä vähän pihalla. Kappahlissa näytti olevan taas lasten housut -25%, joten hain nyt nämä Kaxsin kuorihousut. Koko näissä on 98cm, kun suurempia ei enää tälle keväälle saanut. Nämä on hyvät nyt ja toivon, että mahtuu syksyyn asti. Jos jollakin olisi myydä siistikuntoisia 104cm:siä niin ostaisin mielelläni jemmaan! Myös kokoa isommat käy.


Takki myös se Kappahlin viimesyksyinen kokoa 92cm ja menee juuri tämän kevään. Jos kesän alennusmyynneistä ostaisi sitten isomman syksyksi. Kaivoin Veetin leikkeihin varastosta noita emaliastioita, mitä olen hiekkaleikkeihin kirpparilta kerännyt ajan mittaan. Pelottaa vaan, että joku käy varastamassa ne, kun ovat niin kivoja ;)


Illalla käytiin vielä Veetin kanssa uimahallissa, jonne reippaana mentiin pyörällä. Mies kävi sillä aikaa vaihtamassa autoihin kesärenkaat. Päivän päätteeksi Veeti olikin niin väsynyt, että halusi jo ennen kahdeksaa itse nukkumaan :)


Meillä onkin tulossa pieni muutos kesäsuunnitelmiin. Pääsin nimittäin kesätöihin, vielä tällä iällä ;) Se mun irtisanominen peruttiin melkein heti tämän raskauden vuoksi ja lomautus jatkuu, mutta menen kesäkuusta heinäkuuhun tuuraamaan samaan työpaikkaan, mutta toiselle osastolle. Veeti jatkaa siis kesä-ja heinäkuun osapäiväisenä hoidossa, koska mies on lomalla sopivasti kesä- ja heinäkuun vaihteessa, jolloin kymmenen hoitopäivää kuussa riittää meille. Mukava käydä vähän tienaamassa rahaa ennen äitiyslomalle jäämistä! Harmi vain, että yhteistä lomaa miehen kanssa tänä vuonna ei sitten ole. No, kohtahan se on sitten isyyslomatkin ;)

Pitäisi myös miettiä, että mitä tehdään syksyllä tuon Veetin hoidon kanssa. Meille tuli juuri laput, että tuohon läheiseen päiväkotiin perustetaan virikeryhmä ja sinne pitäisi hakea jo nyt, eikä mulla ole mitään tietoa, että laitettaisiinko Veeti pariksi päiväksi hoitoon, vaikka olen itse vauvan kanssa kotona. Kun vielä ei yhtään voi tietää, että millainen vauva sieltä putkahtaa. Ehkä haemme varalta paikkaa ja perumme, jos tarvetta ei ole!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti