torstai 28. maaliskuuta 2013

Viimeinen joululahja toimitettu

Sain viime lauantaina viimeisen joululahjan toimitettua perille! Ei onneksi ole edes pahasti myöhässä. Kyseessä on siis Veetin kummitädille tekemäni sukat (samalla ohjeella kuin ne omat sateenkaarisukat) sekä Wurm-myssy. Olen siis yrittänyt näitä antaa mukaan jo joulun jälkeen, mutta silloin ne unohtuivat multa eteiseen, joten ehkä parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Nyt uskallan ne täälläkin jo näyttää, kun lahja on turvallisesti saajallaan. Ja onhan tässä vielä sukka- ja pipokelejä.


Nämä toiset pitkävartiset pitsisukat tein tilauksesta kylmävarpaiselle ompelukaverille, enkä saanut niistä sovituskuvaa, sillä sukat ovat omaan jalkaani liian pienet, enkä viitsinyt niitä kuvaa varten venyttää. Ohje on jostain vanhasta Novitan lehdestä ja on ihanan helppoa ja näyttävää neulottavaa.


Viime viikonloppuna meillä oli tuparit ja sunnuntaina ajelin Pyhäjoen mummulaan ja olin siellä Veetin kanssa yön tai Veeti oli siis kaksi yötä, eikä päässyt tuparoimaan meidän kanssa. Saatiin ihania tuparilahjoja, niistä lisää myöhemmin ;) Maanantaina käytiin aamulla joenpenkalla kävelyllä tai oikeastaan jäällä ja oli aivan mahtava kevätsää!


Muistaakseni olen täälläkin joskus maininnut siitä, että en ole saanut Veetiä koskaan pitämään aurinkolaseja päässä. Optikolla kun haettiin miehelle uudet lasit, ei Veeti suostunut edes kokeilemaan. Haettiin sitten myöhemmin kotisovitukseen muutamat lasit ja ostettiin nuo Julbon kolmoskoon lasit. Ja nyt muuten suostuu Veetikin pitämään niitä ja pyytää jopa ulos mennessään laseja. Ovat vissiin vaan sen verran paremmantuntoiset päässä kuin Kärkkäisen halppislasit ja näkeekin ne päässä pihalla jotain. Nuo sangat on kivan tahmeaa ja pysyvät hyvin pipon päälläkin. Hieman ovat vielä reilut, että pitää varmaan hommata se niskan taakse menevä remmi, että ei valu nenältä alas.

Penkan levähdyspaikan pöydällä oli muuten vanha kirjoituskone... Mistä lie siihen tupsahtanut? :)Tällä viikolla olen saanut muuten ommeltuakin jotain Veetin ollessa hoidossa. Tänään sainkin päiväksi ihanaa ompeluseuraa ja pääsin näyttämään kantinkääntäjän saloja ystävälleni :) Eilen Löytöpalan palalaarista ostetusta trikoosta syntyi omalla kaavalla lipallinen ruttupipo. Kerrankin sain hyvän tuosta lipasta, joten näitä lisää!
 Taustalla mun tosi tyylikkäät keväiset koivunoksat, johon on eilen puhjennut ihanat hiirenkorvat!Samasta kankaasta tein Ottobren Formal or fun-paidan, jonka kauluksen kanttausta en ymmärtänyt yhtään, vaikka löysin kuvallisen tutoriaalinkin tuohon paitaan. Tein sitten omalla tyylilläni ja ihan ok tuli. Päälle ei olla vielä testattu, että miten tuo kaula-aukko istuu. Pituus 104cm ja leveys 98cm.


Lisäksi sain valmiiksi yhden ufon (unfinished object), jonka olen aloittanut joskus viime vuoden puolella :D Epäilen, että johohan tämä on pieni. Pitää kokeilla päälle joku päivä. Tästä opin taas sen, että kannattaisi käyttää sitä tukikangasta kiltisti vetskarin alla... Lyhensin ketjun, koska se oli liian pitkä ja kun ompelin sen kiinni, venyi kangas sen verran, että nyt se jäi lyhyeksi! No onneksi Veeti ei anna pitää kuitenkaan paitaa ylös asti kiinni, joten ei varmaan haittaa muuta kuin ulkonäöllisesti. Kaava jostain vanhasta Ottobresta Henri svetaritakki. Kokoakaan en enää muista, koska piirtämisestä on niin kauan aikaa...


Psst! Toinen arvonnan voittaja ANITA ei ole ottanut vielä yhteyttä! Laitahan mulle spostia, niin saadaan palkinto matkaan. Toinen onkin jo voittajan postilaatikossa. Mikäli Anita ei ota yhteyttä viikon kuluessa, arvon pöllöpussukan uudelleen.

2 kommenttia: