sunnuntai 17. maaliskuuta 2013

Jyväskylässä

Pakattiin Veetin kanssa keskiviikkona autoon kamat ruuan jälkeen ja lähdettiin köröttelemään kohti Jyväskylää ja Veetin serkkuja. Veeti on onneksi pienestä asti ollut hyvä automatkustaja ja viihtyy autossa nätisti jopa ilman mitään virikettä. Nytkin yli kolmen tunnin matkasta nukkui ehkä 45min ja loput oli hereillä ja katseli maisemia. Ajokeli oli vielä täällä päässä hyvä, mutta pienen ajamisen jälkeen alkoi satamaan lunta. Perille kuitenkin päästiin ja oikea osoitekin löydettiin, kiitos gps:n. Mulla on niin onneton suuntavaisto, että tartten tuota apuria joka paikkaan, kun en vain osaa perille ilman, vaikka olisin käynyt samassa paikassa useammankin kerran.


Mukava oli saada aikuista seuraa päiviin ja Veetikin viihtyi hyvin, kun oli serkut leikkikavereina, eikä tarttenut äitiä kinuta leikkeihin. Torstaina käytiinkin Hoplopin tyylisessä Peukkulassa ja itku meinasi Veetiltä tulla, kun sieltä useamman tunnin jälkeen piti lähteä pois. Peukkula oli mukavan kokoinen paikka ja pienempi kuin Hoplop, joka mahdollistaa sen, että siellä uskaltaa päästää lapsen yksin laskemaan mäkeä ja itse voi odotella leikkialueen ulkopuolella tai no oikeastaan siinä reunassa. Ei siis vaadi vanhemmiltakaan niin kovaa kuntoa kuin Hoplop ;) Reissusta ei valitettavasti ole kuvia, koska järkkäri unohtui matkasta ja kännykästäkin oli sopivasti akku loppu, eikä kuvia voinut ottaa...


Perjantaina olikin aurinkoisempi keli ja lähdettiin ulkoilemaan Jyväsjärven jäälle lasten kanssa. Kaksi lasta pakattiin tuplarattaisiin ja kaksi rattikelkan kyytiin aina silloin, kun eivät jaksaneet kävellä. Järvellä kiertelee hiihtolatuja ja tuommoinen mahtava luistinrata! Miksei Ylivieskassa tehdä joelle tuommoista?!? Olisiko huippua käydä luistelemassa jokea pitkin auringonpaisteessa ja kasvattaa samalla vähän kuntoa? Itse olen luistellut viimeksi muistaakseni lukioiässä, koska en ole oikein innostunut ajatuksesta mennä luistelemaan kaukalolle ja väistelemään lukuisia kiekkoja, mitä siellä varmasti satelee. Tuommoinen rata taas olisi niin mahtava, kun voisi oikeasti luistella jonkun matkan ja olisi päämäärä sen sijaan, että kierrät pientä kaukaloa ympäri. Pitäisiköhän vinkata ensi talvena kaupungille :)


Lenkin puolivälissä pysähdyttiin juomaan kuumat kaakaot satamassa ja syömään vähän keksejä. Mutta kertokaapa joku fiksu, että mitä ihmettä oli tapahtunut meidän kaakaolle. Se oli muuttunut termospullossa aivan kokkareiseksi eikä sitä voinut juoda. Maito ei ollut vanhaa eikä termarissakaan ollut vikaa. Ainoa selitys mitä keksittiin, oli se, että yhdistettiin rasvatonta- sekä kevytmaitoa. Voiko se aiheuttaa tuommoisen reatktion?!?! Kun päästiin kotiin retkeltä, oli se termarin sisältö oikeastaan jo koostumukseltaan enemmän vanukasta kuin kaakaota. Syötiin siis pelkkiä keksejä retkellä :)


Veetille pitäisi käydä ostamassa uudet arskatkin. Ostin nuo summanmutikassa viime vuonna Kärkkäiseltä, kun Veeti ei antanut sovittaa niitä ja ei ne jotenkin istu hyvin päähän ja on ehkä vähän isotkin. Pitäisi vain saada Veeti ensin sovittamaan tai hakea kotiin sovitteille, koska liikeessä en ainakaan saanut kokeilla yksiäkään laseja tuohon itsepäiseen pikku päähän :)


Oli kyllä ihan mahtava keli ulkoilla kivoissa maisemissa ja kai tuota vähän tuli hyötyliikuntaa kun veti perässä rattikelkkaa kuormineen ;)


Iltapäivällä tehtiin vielä sämpylöitä eli käytännössä lapset söi omat palansa taikinaa :)


Eilen ei tehty mitään kummempaa, lapset leikkivät keskenään, syötiin ja lähdettiin Veetin kanssa ajelemaan kotiin. Mukava oli tulla kotiin, mutta mukava oli kyllä saada päiviin vähän vaihtelua ja kun kerrankin oli mahdollista olla hieman kauemmin kuin pelkän viikonlopun verran, niin saivat lapsetkin leikkiä useamman päivän yhdessä. Kuitenkin muuten harvemmin tulee nähtyä tuon välimatkan vuoksi.

1 kommentti: