perjantai 9. marraskuuta 2012

Taas viikonloppu

Tämä viikko on kyllä hujahtanut niin nopsaa, että huh huh! Justiinsahan se oli viikonloppu  ja nyt se on taas. No, en valita :) Mulla ois läjä neuleita valmiina, kunhan saisin vaan kuvattua ne. Tuota valoisaa aikaa kun ei meinaa enää oikein olla ja pimeällä on vaikea saada kunnollisia kuvia neuleista, kun värit näyttää miltä sattuu ja palmikotkaan ei erotu. Mutta tässäpä kuva yhdestä viime viikon ompeluksesta!

Mulla oli taas kaveri täällä ompelemassa tiistai-iltana ja silloin tein tämän. Liandlon tähtikangas ostettu Kankaiden yö-tapahtuman aikana Lastentaikamaasta. Punainen raitakangas on vanhaa, enkä muista, että mistä se on ostettu. Kaavakokeiluna oli uusimman Ottobren peruspaita. Leveys koosta 92cm ja pituus 104cm ja silti lisäsin vähän mittaa helmaan ja muistaakseni ehkä hihoihinkin? Sovittaa en ole vielä ehtinyt, joten en tiedä, että miten istuu.



Mies piti pari päivää ylityövapaata tällä viikolla ja teki meille talveksi polttopuita. Ja kyllähän noita syntyikin melko läjä! Tuossa on vielä vajaa saldo, sillä tuo etuosassa oleva pienempikin kehikko on nyt täynnä. Jospa noilla muutaman kerran lämmittää takkaa ilmaiseksi :)



Maanantaina hain myös postista mieluisen paketin. Tilasin Natureshopista -50% alella aidot Emut, joille jäi hintaa alle 50e ja rahtikulut Suomeen olivat myös ilmaiset. Näiden sisus ei siis ole sitä aitoa lampaankarvaa, kuten niissä parinsadan kengissä, mutta merinovillaa kuitenkin. Toivottavasti näillä kengillä nyt tarkenee pakkasilla olla pihalla jonkin aikaa. Väri on itselle ehkä hieman outo, tuollainen sand eli jotain hiekan ja vaalean beigen väliltä. Nämä olivat kuitenkin ainoat kengät tuohon puoleen hintaan, niin ajattelin että en maksa kyllä tuplahintaa värin takia.


Mulla on ollut yhdet tämmöiset halpaversiot ja ne oli yhden talven jälkeen aivan rikki ja varpaita paleli suunnilleen nollakelissä jo, joten jospa tuo merinovillasisus olisi hieman lämpimämpi.


Livistin tänään hieman aikaisemmin töistä ja hain kummitätini eli äitini siskon juna-asemalta ja haimme sitten yhdessä Veetin hoidosta. Äitini haki sitten äsken siskonsa Pyhäjoelle isänpäivää viettämään. Niin vain sai tuo meidän pieni rymyäjä isotädinkin väsytettyä ja malttoihan tuo vähän itsekin köllähtää levähtämään riehumisen lomassa. Lattialle on aseteltu "sängyt" myös pupulle ja hiirelle Veetin lisäksi.


Syötiin pitaleipiä ja kokkailtiin pullia jenkkityyliin eli pullat pakastimesta, päälle munat ja raesokeri ja uuniin. Ja hyvät pullat tehtiinkin! :)


Yritin eilen Kärkkäisen reissulla ottaa Veetistä kuvaa, mutta eipä malttanut malli pysyä paikoillaan. Veeti valitsi itse kenkälaatikostaan nuo Bisgaardin nahkakengät jalkaan ja yritin ottaa niistä kuvaa käytössä, mutta tässä tulos. Hyvin heilahtanut ja sumea kuva, mutta kyllä ne kengät vähän näkyy! Musta nuo on vaan jotenkin niin ihanat! Noissa on myös lampaankarvavuori, joten pitäisi myös olla lämpimät. Ostinkin nämä kovempien pakkasien kengiksi ja samalla toimivat siistimpinä kenkinä kauppareissuilla niin ei tartte vuorellisissa kumppareissa kulkea. Kivasti voi laittaa myös tuohon lahkeen päälle. Itsellenikin on tulossa uusi talvitakki, mutta saan sen vasta ensi viikolla, joten siitä lisää sitten :)


2 kommenttia:

  1. Kivasti sopii nuo puna-valkoiset raidat! Oisko sulla myydä sitä vaikka 15cm*15cm palaa? tarvisin yhtä applikointi-ideaa varten :D Kylläpä teilläkin tuli paljon rakennusjätettä polttopuiksi!

    VastaaPoista
  2. Nuo onkin kätevät pukea nuo Bisgaardit jos mahtuu lahkeen päälle. :)

    Onkohan nuo Emut yhtä liukkaat kun UGGit? Kannattaa mennä aika varovasti, mulla jää käyttämättä nuo talvella kun ovat ihan superliukkaat sekä jäällä että lumella.

    VastaaPoista