sunnuntai 4. marraskuuta 2012

Sunnuntaita

Veetin eilen noussut kuume ei ollut yön aikana mennyt pois vaan tänään oli vielä 38 kuumetta. Lapsesta ei kyllä millään lailla huomannut, että olisi kipeänä ollut... Samaan malliin touhusi kuin terveenäkin. Yritin saada piirrettyjen avulla pikkupotilaan vähän levähtämäänkin, jotta kuume ei ainakaan nousisi enää. Huomenna mummu tuleekin Veetin seuraksi, koska mulla on töissä lähes koko päivän kestävä palaveri ja mieskään ei pysty juuri nyt olemaan pois, kun on myöhemmin viikolla pari päivää raksalla tekemässä polttopuita talveksi.
"Äitii, ota nallestakin kuva, joohan?!?"
Ja koska Veeti on katsellut piirrettyjä, eikä pihallekaan olla päästy, olen tietenkin käyttänyt kaiken ylimääräisen ajan hyväksi ja tehnyt joululahjoja :)

Koska tuo Ounasvaara-myssy oli niin kiva omella, tein toisen lahjapakettiin hieman isompana ja kivan pirtsakalla turkoosilla joustofroteevuorella


Lahjapakettiin on menossa myös vähän pienempiä vaatteita. Voi että on hidasta ommella jotain semmoista, mikä ei rutiinilla mene, kuten tuo nappilista! Sen lisäksi vielä kanttauksia kaksoisneulalla, neppareita jne... Mutta vihdoin se on valmis! Kaavana tässä Ottobren Bert nappilistabody pienenpienessä koossa 56cm.


Ja koska sopivaa velouria sattui löytymään käyttämättömän metrin verran, niin ompelin vielä housut setin kaveriksi. Housut on saman lehden Rabbit-housut koossa 62cm. Sen verran muokkasin, että laitoin kuminauhan sijasta resorin vyötärölle, tein pidemmät lahjeresorit ja jätin saumanvarat pois.


Veetille tein Majapuulta tilatusta merinovillainterlockista lämpimän kypärämyssyn pakkaskeleille. Kaavana Ottobren nettisivuilta löytyvä ilmaiskaava. Koko 48cm oli sopiva Veetin suunnilleen samankokoiseen päähän.


Taisi tulla heti kerralla sopiva :) Jospa nyt tarkenisi kovemmallakin pakkasella.


Kuka arvaa, että mitä tässä viimeisessä kuvassa on? :)


3 kommenttia:

 1. Ihana setti vauvalle! Mun pitäs opetella tuo nappilista, sais peruspaitakin vähän ilmettä :) Ja tuo kypärämyssy menee myös kokeiltavien listalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olikohan se Lillaphantin blogissa missä oli hyvä kuvallinen ohje tuohon nappilistan tekoon. Itse ainakin aukesi paremmin sen avulla mitä OB:n ohjeilla.

   Poista
 2. Onkos sitä tullut ommeltua muutama vauvan lakki ;)

  VastaaPoista